Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 20. 5. 2016.

| Sport

Radnički bi da pokvari šampionsko slavlje Zvezde

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RadnickiZvezda1.jpg
Obe prethodne utakmice u sezoni obilovale su uzbuđenjima; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog gostovaće u poslednjem kolu plej-ofa novom šampionu Crvenoj zvezdi u subotu 21. maja u 19 sati. Niški tim je i dalje u trci za Evropu, ali moraće da trijumfuje u slavljeničkoj atmosferi na stadionu “Rajko Mitić”, uz jedan poraz konkurenata za evroscenu.

Crveno-beli će subotnju utakmicu iskoristiti kao šampionsku žurku i proslaviće 27. titulu prvaka države koju su osvojili na impresivan način. Dozu opuštanja sa kojom će verovatno tim Miodraga Božovića ući u taj meč Nišlije će pokušati da iskoriste i u ulozi “partibrejkera” malo pokvare proslavu i zabeleže pobedu, koja će ih do poslednjeg minuta ove sezone držati u trci za plasman u evropsko takmičenje.

Za vreme trajanja utakmice Nišlije će “osluškivati” šta se dešava na još dva beogradska terena - u komšiluku na stadionu Partizana, gde će priželjkivati kiks Vojvodine i na Banovom brdu sa nadom da će komšije iz Surdulice iznenaditi Čukarički.

Radnički u poslednje kolo ulazi sa 35 bodova, jednim manje od Voše i Čuke, i dva od Partizana.


Rastavac: Pokazati kvalitet u pravom fudbalskom ambijentu

Šef stručnog štaba niškog tima Milan Rastavac istakao je da je srećan zbog činjenice da će Radnički biti deo jedne prelepe fudbalske predstave.

Radujem se da će ova utakmica biti odigrana pred velikim brojem navijača u pravom fudbalskom ambijentu. Naše ambicije su da taj ambijent upotpunimo kvalitetnom partijom i organizovanom igrom u skladu sa našim takmičarskim ambicijama, a one su da se domognemo 4. mesta - rekao je on.

Milan Rastavac - Vanja Keser Najbitniji meč u sezoni u najboljem trenutku; foto: Vanja Keser

On je Zvezdu okarakteriao kao ekipu koja je veoma dominantno osvojila prvenstvo, a novinare je na konferenciji za medije zanimalo na koji način će Rastavac psihološki pripremiti igrače za najbitniji meč u poslednje 32 godine.

Tokom sezone imali smo više uspona i padova i situacija kada smo mogli bolje da prelomimo mečeve. Na našu sreću bilo je više uspona, ali ako smo mogli da biramo kada ćemo igrati najbitniji meč u sezoni mislim da je to ovaj trenutak - podvukao je on.


Jovanović: Ne plašimo se ambijenta

Kapiten “Reala sa Nišave” Aleksandar Jovanović izrazio je žaljenje što je sezona završava u subotu.

Žao mi je što je ovo poslednje kolo, jer igramo sezonu za nezaborav. Suočeni sa mnogobrojnim problemima, odlasci su se čitave sezone ređali kao na traci, a rezultati nikada nisu bili bolji, dovoljno govori o tome. Želimo da prvenstvo završimo pobedom i da se domognemo Evrope, ne zavisi sve od nas, ali učinićemo sve što je u našoj moći da ostvarimo svoj cilj - reći su kapitena Radničkog.

RadnickiZvezda2 Bez pritiska na šampiona; foto: Vanja Keser

Nekoliko desetina hiljada navijača u crveno-belom neće uneti tenziju i pritisak u redove niškog tima, kaže ofanzivni vezista Nišlija.

Neće nas sputati sigurno, idemo da se nadigravamo. Igramo sa prvakom države, tako da ćemo biti silno motivisani - zaključio je on.

Niš trese nezapamćena fudbalska groznica, a da li će ona dostići tačku usijanja saznaćemo u subotu oko 21 sat.

 


U Radničkom nezadovoljni delegiranjem sudije

Iz Radničkog su se u petak saopštili zvaničnim saopštenjem nezadvoljni činjenicom da će u najbitnijioj utakmici sezone pravdu deliti Majo Vujović iz Novog Sada. Kako piše u saopštenju, sudija se nalazi u sukobu interesa.

Delegiranje ovog sudije je apsolutno neprihvatljivo iz razloga jer je imenovani iz Novog Sada, a pored toga i bivši igrač Vojvodine, koji je sada jedini konkurent našem klubu za plasman koji obezbeđuje učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Shodno navedenom više nego očigledno je da se sudija Majo Vujović nalazi u sukobu interesa, jer se na ovoj utakmici odlučuje o statusu kluba (igranje na međunarodnoj sceni) čiji je on bio član - stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Radan Ilić.

Iz kluba je Fudbalskom savezu Srbije i sudijskoj komisiji poslat zahtev da se za subotnju utakmicu delegira neki drugi sudija. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    13:00 // 21. 5. 2016.

    Često ostavljam komentar na vestima o Radničkom, ali ovaj put samo da im poželim sreću i da podsetim JV da isprate Mašinke. Pre neki dan su pobedile Napredak u polufinalu kupa. Predstoji finale protiv Spartaka, koje nisu toliko nedodirljive, kao prethodnih sezona.

  • Sale Jatak

    11:04 // 21. 5. 2016.

    Opa opa nema je Evropa, ali zavera je u tome sto Crvena Zvezda izvodi treci tim protiv Vojvodine i tako ima poklanja 4 boda u 2 utakmice ovog proleca i direktno utice na odlazak Vose i njihovog pulena Lalatovica u Evropu... To je zavera, Majo je samo statista na koga treba da padne drvlje i kamenje zbog Zvezdaske zavere koja ce se pamtiti kao najneregularnija titula u istoriji naseg fudbala...

  • zbunjen

    10:39 // 21. 5. 2016.

    Opa, nadam se da ne zelis da nam kazas kako je regularno prvenstvo i da je u redu da Zvezda igra sa Vojvodinom ne sa drugim timom nego sa trecim timom i njihov trener tada kaze da tu utakmicu smatra prijateljskom a sada i sa Borcem izvodi najbolji tim i te utakmice nisu prijateljske. Dali smatras da na tako nesto treba cutati?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: