Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 19. 2. 2016.

| Sport

Radnički dočekuje Javor, Ašćerić traži raskid ugovora

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-fk-radnicki-nis.jpg
Podmlađen, ali skoro pa neokrnjen Radnički nastavlja superligaške bitke; foto: Vanja Keser

Utakmicama 23. kola ovog vikend nastavlja se Superliga. Niški Radnički će na svom Čairu dočekati ekipu Javora iz Ivanjice u nedelju 21. februara u 14 sati.

Izuzetno turbulentan period nalazi se iza niškog superligaša. Suočen uglavnom poteškoćama finansijske prirode Radnički nije uspeo da registruje nove igrače za nastavak takmičenja, niti je uspeo da prihoduje od prodaje nekog igrača.

Klub su u zimskoj pauzi napustili Anton Zemljanuhin, Marko Blažić, Miloš Krstić i Miloš Miokov.

Šefa stručnog štaba niškog kluba Milana Rastavca raduje nastavak prvenstva.

Nastavak prvenstva je specifičan, jer posle odrađenih priprema donosi nešto novo i nepoznato. On sa sobom nosi elan, koji će nas pogurati da u nedelju odigramo dobro i u lepom raspoloženju dočekamo nastavak prvenstva - kazao je on.

Radnički nedeljnu utakmicu dočekuje manje-više u kompletnom sastavu u odnosu na igrački kadar, a dvojica igrača neće biti na raspolaganju treneru Nišlija.

Nemanja Lakić-Pešić je van stroja zbog parnih kartona, dok Miloš Živković ima specifičnu povredu nožnog palca - istakao je Rastavac.

Ekipa Javora nije pretrpela promene u igračkom kadru, ali je Aleksandra Janjića na klupi zamenio Mladen Dodić.

Sigurno je da će promena trenera doneti određene promene u filozofiji igre Ivanjičana, ali mi smo fokusirani na svoju igru i potrudićemo se da odigramo najbolje što možemo kako bi zabeležili pobedu - kazao je strateg Nišlija.

Kapiten “Reala sa Nišave” Aleksandar Jovanović misli da ekipa ima potreban kvalitet da izađe na kraj sa trenutnom situacijom.

Mnogo puta je bilo teško, ali sada je, ja mislim, najteže. Veliki broj igrača od jesenas je i dalje tu, protiv Javora neće igrati dva iskusna defanzivca, ali u svojim redovima imamo mlade igrače koji će uspeti da nadoknade njihov izostanak. Očekujem pobedu u nedelju - podvukao je popularni Aca.

Cene karata za nedeljni duel biće prodavane samo na dan utakmice na biletarnici Čaira po cenama: 100 dinara jug, 200 zapad i istok i 600 dinara loža.


Ašćerić podneo zahtev za arbitražni raskid ugovora

Na konferenciji za medije Milan Rastavac rekao je da napadač Radničkog Nikola Ašćerić neće biti u konkurenciji za sastav, jer je podneo zahtev za arbitražni raskid ugovora.

Crnogorski napadač, strelac četiri pogotka za niški tim u prvom delu šampionata danima ne odgovara na pozive medija, tako da je njegova sudbina za sada nepoznata.

Da li je razlog Ašćerićevog poteza možda neuspeli transfer u Vojvodinu poslednjeg dana prelaznog roka, zasada ostaje nepoznanica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    22:00 // 20. 2. 2016.

    Jovo,sve to sto si nabrojao on to i radi.Cetri od pet isplacenih plata igracima plus premije koje je on uveo i koje ranije nisu postojale isplatio je upravo od sponzora koje je on obezbedio a ne iz buddzeta grada.Igraci uvek idu onome ko im obezbedi vecu platu i to niko ne moze da zaustavi.Koliko sam ucio u skoli trava se ne menja zimi pa nije ni mogao da je zameni.Nisi realan u svojim kritikama.

    • igor

      11:54 // 21. 2. 2016.

      Racun je u blokadi, kako im isplacuje, na crno? Jesi siguran da su isplacene plate i premije, vidim da smo sve pripremne pukli od drugo i trceligasa, ne deluje mi da su momci puni elana. A sto soma za prelazni rok?

  • Nole

    11:40 // 20. 2. 2016.

    Asceric je potpisao ugovor na dve godine... Tako da Milose ne lupetaj vise za menadzere u Radnickom i kako svi rade protiv kluba.. Ajde bre malo pozitive pred sutrasnji mec...

  • milos

    23:25 // 19. 2. 2016.

    to je ta menadzerska veza sa nasim sportskim direktorom koji ne radi nista u interesu kluba.jer je i asceric igrac kojeg su doveli sa ulice,ovde se afirmisao i ovako vraca klubu.sram ga bilo i njega i one koji ga savetuju!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: