Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 4. 10. 2011.

| Sport

Radnički gostuje Novom Sadu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
bojan dojkic
Bojan Dojkić (6); foto: Marjan Nikolovski

Fudbaleri Radničkog gostuju ekipi koja je kod kuće pretrpela do sada samo jedan poraz. Niški tim želi da ostvari i šestu pobedu u nizu, a sedmu ukupno. 

Naporna nedelja čeka fudbalere Radničkog. Posle subotnjeg meča na Delijskom visu, u sredu, 5. oktobra sledi duel u Novom Sadu sa istoimenom ekipom. Novi izazov sledi u subotu, 8. oktobra kada u Niš stiže trećeplasirana Sloga. Za niški tim nema opuštanja jer će se ovih dana pokazati ko najbolje može da pobedi umor i bude jači od povreda. Dobre igre iz prethodnih osam kola treba da se potvrde i u drugoj polovini jesenjeg dela prvenstva.

- Mi se trudimo da, kada god možemo, igramo kvlitetno. Bilo je loših i poluvremena i utakmica, ali uspevali smo da ne izgubimo. Teško je spojiti dobre igre i rezultate - rekao je Zvonko Đorđević, trener Radničkog.

U sastavu Radničkog sigurno neće biti povređenih Ivana Milenkovića i Nemanje Stoškovića, ali se od povrede oporavio Ivan Pejčić koji će mnogo značiti timu.

- Novi Sad je ekipa koja se "skockala" u poslednjoj nedelji prelaznog roka. Izuzetno su kvalitetno odigrali u Kruševcu protiv Napretka. Novosađani tradicionalno znaju da igraju fudbal, a mi znamo da se takmičimo - kazao je Đorđević i dodao da su tri igrača iz Severne Koreje prolaze probu i menadžment treba da odluči da li će ostati u Nišu.

Radnički je u subotu minimalnim rezultatom savladao Donji Srem i to mu je bila peta pobeda u nizu, a šesta ukupno. Dva remija su niški fudbaleri zabeležili u prvom i trećem kolu u gostima kod Čukaričkog i Bežanije. Nije bitno da li se igra na strani ili na Delijskom visu, bitno je samo da se održi niz bez poraza i sačuva prvo mesto.

- Čeka nas izuzetno teška utakmica i neugodan protivnik. Imaju par pojedinaca koji lako mogu rešiti pobednika. Mi idemo da se igramo i da pobedimo. Nadam se da ćemo se vratiti sa osmehom i da ćemo se svi radovati - optimističan je Bojan Dojkić.

Novi Sad je trenutno na 10. mestu sa 11 bodova. U poslednja dva kola ova ekipa je poražena od Banata kod kuće, a u Kruševcu remizirala. Na svom stadionu je, pored poraza od Banata, pobedila Slogu, ali i odigrala nerešeno sa Mladosti iz Lučana.

- Novi Sad igra dobro kao domaćin. Ali, i Mladost iz Lučana je igrala dobro kod kuće, kao i mnoge druge ekipe, pa smo osvajali bodove. Iz utakmice u utakmicu nam je sve teže i teže jer su protivnici motivisaniji jer smo prvi na tabeli. Pokazujemo karakter pobednika, nadam se da ćemo se vraatiti bar sa bodom - rekao je Aleksandar Simov.

Utakmica u Novom Sadu će biti odigrana u sredu, 5. oktobra od 15:30h.

Parovi 9. kola:

05.10. u 15:30h Bežanija - Srem
05.10. u 15:30h Kolubara    Radnički (S)
05.10. u 15:30h Teleoptik    Proleter
05.10. u 15:30h Mladost (L)    Inđija
05.10. u 15:30h Donji Srem    Mladi radnik
05.10. u 15:30h Sloga (K)    Napredak
05.10. u 15:30h Mladenovac    Banat
05.10. u 16h Sinđelić    Čukarički

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: