Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 27. 10. 2011.

| Sport

Radnički ide u Kruševac po nove bodove

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fk radnicki donji srem
foto: Marjan Nikolovski

Fudbaleri Radničkog gostuju u Kruševcu ekipi Napretka u 13. kolu Prve lige. Fudbaleri i stručni štab veruje da niški tim može da upiše trijumf posle dva uzastopna poraza.

Posle dva vezana poraza, a tri poraza na poslednje 4 utakmice, fudbaleri Radničkog imaju nimalo lak zadatak. Osim što im pobeda u Kruševcu treba za ispunjenje cilja, potrebna je i kao injekcija samopouzdanja. Ekipa je izgubila prvo mesto, Banat se priključio u trci za Superligu, a došlo je i do promene trenera. Sve to utiče na igrače, ali će morati da nađu snagu i da Napretku nanesu peti poraz.

- Ovo je osmi dan kako sam šef stručnog štaba, a prethodnih dana sam pokušao da što brže napravimo analizu i ustanovimo dijagnozu zašto je tim ušao u krizu. Odlučili smo da što pre zaboravimo Banat sa kojim smo odigrali specifičan meč. Izvlačimo pouke i moramo da u pozitivnoj atmosferi nastavimo dalje. Za nas postoji samo ova utakmica sa Napretkom i ja uvek kažem igračima na dan utakmice da je to najvažniji meč. Tim Radničkog ima sve kvalitete da se vrati iz Kruševca sa bodovima - rekao je Aleksandar Kuzmanović, trener Radničkog.

Kuzmanović je gledao utakmicu između Srema i Napretka u prošlom kolu, a baš ta dva rivala čekaju u naredna dva kola ekipu Radničkog. Na toj utakmici nije bilo golova, a strateg niškog tima je imao priliku da se bolje upozna sa rivalima.

- Idemo korak po korak. Sada nam je imperativ da razmišljamo samo o ovoj utakmici. I to je temelj za narednu utakmicu. Napredak ima interesantnu ekipu, a pozicija na tabeli ne odgovara njihovom kvalitetu. Igraćemo u maksimalnom ritmu, a ja verujem u pobedu. Radnički to zaslužuje bez obzira na protivnika. Možda budu male promene u sastavu, možda u prvih 11 bude i Nenada Stamenkovića - rekao je Kuzmanović.

Period adaptacije na sistem rada novog trenera je prošao, sada bi ekipa opet trebalo da se vrati na staze kojim je išla većim delom ove polusezone. A prva prilika je na gostovanju ekipi koja je trenutno pretposlednja. Napredak je ove sezone samo jednom upisao pobedu i to protiv Sinđelića u Kruševcu, Ali, ekipa iz Kruševca ne zna za poraz na svom terenu (4 remija i jedna pobeda).

- Dolazi nam težak period, očekuju nas dva gostovanja. Moram da kažem da sve ekipe igraju maksimallno motivisano protiv Radničkog i da svi pružaju iznad svojih mogućnosti. Sada treba da pokažemo svoj mentalitet, verujem u saigrače, trenera i da ćemo sakupiti snagu i izaći iz krize - rekao je Aleksandar Simov, fudbaler Radničkog.

Meč između Napretka i Radničkoh je na programu u subotu, 19. oktobra od 14:30h.

Ostali parovi 13. kola:

29.10. u 14:30h Sinđelić - Srem
29.10. u 14:30h Teleoptik - Kolubara
29.10. u 14:30h Donji Srem - Radnički (S)
29.10. u 14:30h Novi Sad - Čukarički
29.10. u 14:30h Mladenovac - Inđija
29.10. u 14:30h Banat - Mladi radnik
30.10. u 13:30h Mladost (L) - Bežanija
30.10. u 13:30h Sloga (K) - Proleter

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija!

    20:27 // 28. 10. 2011.

    MERAKLIJE, svi u Krusevac po nova 3 boda!
    FKRN!

  • meraklija 68

    18:26 // 27. 10. 2011.

    Meraklije zapad,idu sa vama.
    Ako si Nislija budi Meraklija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: