Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:06, 15. 10. 2016.

| Sport

Radnički minimalcem savladao Bačku

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Mrkic-RADnicki---Vanja-Keser.jpg
foto: Vanja Keser

U prilično neinteresantnoj utakmici 12. kola Superlige fudbaleri niškog Radničkog savladali su Bačku 1:0 golom Andreje Apostolovića u 83. minutu i tako zadržali 4. mesto na tabeli.

Bez trojice standardnih prvotimaca Miloša Petrovića, Miloša Stanojevića i Lazara Arsića niški tim je uz dosta muka savladao novajliju u ligi. Dosta su se Nišlije mučile u organizaciji igre, ali je pogodak rezerviste Apostolovića doneo ono što će se jedino pamtiti posle ovog meča - pobedu.

Već posle 6 minuta igre Radnički je mogao do vođstva. Stojanović je loptu iz slobodnog udarca poslao na 7,8 metara od gola, tamo se lepo pozicionirao Pavkov, ali je njegov udarac glavom završio u naručje golmana Stepandića.

Slična situacija viđena je u 9. minutu ispred gola domaćina. Trivunović je odlično centrirao, a Zečevićev pokušaj glavom otišao tik iznad prečke.

Početak utakmice na Čairu obilovao je uzbuđenjima. U 11. minutu posle karambola u šesnaestercu Bačke, Pavkov je iskoristio kiks golmana gostiju i dokopao se lopte, ali je njegov šut u padu sa gol linije izbacio Ilić.

Posle interesantnog početka, tempo utakmice je u nastavku značajno opao. Mučile su se Nišlije sa organizacijom igre, protoka lopte nije bilo, a najviše je zakazala sredina terena. Gosti su uglavnom put do gola Radničkog tražili prodorima po desnoj strani, a dve dobre šanse za gol imao je Luka Luković, ali je oba puta bio zamalo neprecizan.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika, a na prvu narednu čekalo se do 56. minuta. Aleksandar Jovanović je lob-pasom prebacio čitavu odbranu i stvorio Stojanoviću situaciju 1 na 1, ali je popularni Caki predugo oklevao, pa je defanzivac gostiju stigao da izblokira njegov udarac.

I kada su svi mislili da će se krajnje nezanimljiva utakmica završiti najnepopularnijim fudbalskim rezultatom, u 83. minutu Andreja Apostolović razbio je sivilo na Čairu i svojim prvim pogotkom u dresu Radničkog doneo radost Nišlijama. Golu je kumovala borbenost  Nikole Mitrovića i Mrkića, koji su omogućili mladom Piroćancu da sa 12, 13 metara savlada protivničkog čuvara mreže.

U narednom kolu Radnički će gostovati Partizanu.

RADNIČKI - BAČKA 1:0 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Sudija: Majo Vujović (Novi Sad)

Žuti kartoni: Stanković, Bulatović (Radnički), Bjeloš, Josimov (Bačka)

Radnički: Vladimir Bajić, Radoš Bulatović, Aleksandar Ignjatović, Miloš Radivojević, Nikola Stanković, Aleksa Jovanović (od 64. Nikola Mitrović), Nikola Stanković, Saša Stojanović, Marko Mrkić, Dušan Živković (od 85. Nemanja Kartal), Milan Pavkov (od 64. Andreja Apostolović)

Bačka: Miloš Stepandić, Ivan Rogač (od 85. Nikola Mojsilović), Igor Đurić, Miloš Josimov, Stefan Nikolić, Nemanja Ilić, Zoran Švonja, Veseljko Trivunović (od 62. Zoran Milovac), Marko Zečević (od 75. Mladen Galić), Luka Luković, Miroslav Bjeloš

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    12:49 // 16. 10. 2016.

    Generale obrati paznju Partizan ima dosta jaku kontru i srecno u Beogradu!

    • Siki

      15:21 // 16. 10. 2016.

      Ma zna Mima,nego da mu se samo ne mesaju u struku.Jel ima istine koju sam danas nacuo a to da Brankovic Dejan postaje prvi saradnik Mimi.Lepo je to jer ima mnogo iskustva i hrabar ko Robin Hud.

  • Ivan

    12:39 // 16. 10. 2016.

    3 boda su 3 boda ali ne ponovila se vise ovakva igra. Bez Arsica, Raula i Zileta je ova ekipa kao banda. Svadjaju se celu utakmicu, Caki nece da potrci jer se naljutio sto nije dobio loptu od saigraca, Aca sto je stariji to je nervozniji, vice na sve zivo rizikuje karton... Uzas. Odavno se nije desilo da Radnicki dobije zvizduke zbog nezalaganja. Rastavac mora da ih postavi na svoje mesto sto pre.

  • Sale

    12:37 // 16. 10. 2016.

    Ajmo da pokusamo Partizanu da otkinemo bod valjda cemo biti kompletni!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: