Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:56, 22. 5. 2013.

| Sport

Radnički obezbedio opstanak u Superligi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki radovanje
Foto: Marko Pekić

Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedom od 2:0 nad Javorom u 29. kolu Superlige obezbedili su opstanak u elitnom rangu takmičenja. Golove postigli Petar Škuletić i Aleksandar Jovanović.

Radnički je sam sebi obezbedio opstanak u Superligi pobedom nad ekipom iz Ivanjice. Ostali rezultati nisu mu bili bitni jer su se niški fudbaleri pobedom obezbedili da i naredne sezone igraju najviši rang.

Niški klub je poveo u prvom minutu golom Petra Škuletića. On je glavom smestio loptu u mrežu nakon kornera.

Konačno slavlje doneo je Aleksandar Jovanović u 57. minutu kada je sa leve strane došao do gola i smestio loptu iza gola golmana Javora.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo šansi posle gola Škuletića. U 14. minutu isti igrač je imao priliku kada je glavom poslao loptu ka golu Javora, ali je njegov šut blokiran. Njemu je loptu u šesnaesterac poslao Saša Stojanović.

Usledili su novi napadi domaćih, ali nije bilo većih prilika. Gosti su u 18. minutu preko Radivojevića došli u priliku, ali je njegova lopta otišla preko gola Kesića.

U 26. minutu Škuletić je dobio loptu od Saše Stojanovića, ali je šutnuo preko gola. U 35. minutu Veselinović je sa dvadesetak metara šutnu ka golu Radničkog, ali Javor nije došao da izjednačenja.

Aleksandar Jovanović je u 38. minutu sa leve strane krenuo ka golu Javora, ali je njegov šut završio u korneru nakon odbrane golmana.

Ni loše vreme početkom drugog poluvremena nije utišalo podršku najvatrenijih navijača Radničkog koji nisu prekidali svoju pesmu. Nakon gola Jovanovića navijanje je bilo glasnije.

Nakon gola Radnički nije stajao sa napadima, kao što su i pre meča obećali igrači i stručni štab. U 75. minutu Miloš Živković je pokrenu kontru, dodao do Šuletića koji je došao do šesnaesterca Javora i uputio loptu ka Aleksandru Jovanoviću koji je naleteo sa leve strane, ali je lopta otišla pored stative.

U finišu Marko Ljubinković je pokušao dva puta da iznenadi golmana Javora, ali bez uspeha.

Radnički je trenutno na 11. poziciji sa 34 boda, a opstanak je obezbeđen. Superliga će i naredne sezone "stanovati" na Čairu.

RADNIČKI NIŠ - JAVOR 2:0 (1:0)

Stadion Čair u Nišu

Gledalaca: 4.500

Žuti kartoni: Aleksandar Jovanović i Marko Ljubinković iz Radničkog

Crveni kartoni:

RADNIČKI NIŠ: Aleksandar Kesić, Miloš Petrović, Stefan Cicmil, Miloš Živković, Predrag Stamenković, Dušan Kolarević, Bratislav Pejčić, Marko Ljubinković (Vladan Binić od 90. minuta), Saša Stojanović, Aleksandar Jovanović (Strahinja Petrović od 82. minutu), Petar Škuletić (Milan Jovanović od 86. minuta).

JAVOR: Đorđe Lazović, Radoslav Vlašić, Marko Momčilović, Ibrahim Walidjo, Ognjen Petrović, Predrag Đorđević (Filip Kostić od 82. minuta), Ivan Josović, Nemanja Vidić, Jovan Đokić, Borko Veselinović, Vladimir Radivojević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • palitrex

    20:44 // 23. 5. 2013.

    Veliki pozdrav za igrače Radničkog pa dogodine ako Bog da da se bore za izlazak u Evropu.VELKI VELIKI POZDRAV MERAKLIJAMA IZ VRANJA

  • meraklija

    20:40 // 23. 5. 2013.

    PETAR SKULETIC

  • Maki AnaFica

    13:20 // 23. 5. 2013.

    Napred Real... Sledece godine europa!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: