Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:27, 31. 7. 2015.

| Sport

Radnički odoleo Crvenoj zvezdi u Beogradu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
aleksandar-jovanovic-radnicki-nis.jpg
Aleksandar Jovanović spasio je Radnički odbranom penala; foto: Vanja Keser

Golman niškog tima odbranio penal u 92. minutu, 4 minuta nakon što je Zvezda postigla izjednačujući gol iz ofsajda (1:1). Fudbaleri Radničkog vodili sa 1:0 od 36. minuta, a od 60. imali igrača manje.

Radnički je osvojio, posle dužeg perioda, bod na gostovanju Crvenoj zvezdi koja je, nakon diskutabilnih odluka sudije, uspela da se spasi poraza.

Zvezda je bila nadomak trijumfa, ali je u 2. minutu nadoknade golman niškog tima Aleksandar Jovanović odbranio penal Kataiju, dosuđenog nakon starta skorašnjeg pojačanja Bojana Đorđevića nad Brunom Matošem.

Radnički je poveo u 36. minutu golom Lazara Rosića koji je ušao u igru 9 minuta ranije, umesto povređenog Radoša Bulatovića.

Petar Đuričković je centrirao iz kornera, a Rosić se najbolje snašao i ubacio loptu u gol Predraga Rajkovića.

Za proslavljanje gola palcem u ustima Rosić je dobio žuti karton.

Imao je Radnički šansu krajem prvog dela igre da povede sa 2:0, ali Rajković dobro reagovao po Zvezdu nakon šuta Trifunovića, izbacivši loptu u korner.

U 60. minutu igru je morao da napusti, odlukom sudije, strelac Rosić zbog verbalnog sukoba sa pomoćnim trenerom Crvene zvezde i drugog žutog kartona.
Napadali su Zvezdini igrači gol Nišlija, ali odbrana gostiju nije popuštala do 88. minuta.

Radnički je bio sa dvojicom igrača manje na terenu jer se Lakiću Pešiću ukazivala pomoć van terena, a to su iskoristili domaćini.

Katai koji je poslao centaršut Mbođu koji je glavom dodao loptu do Vukašina Jovanovića koji je šutnuo ka golu, a ubacio ju je u mrežu Luka Jović iz ofsajd pozicije.

Sudija nije reagovao, a Zvezda je izjednačila. Drugo poluvreme je bilo produženo na 7 minuta, a u 2. minutu nadoknade Zvezda je imala i jedanaesterac koji je odbranio golman Aleksandar Jovanović.

Ostaje žal što nismo odneli sva tri boda, ali u današnjim okolnostima i ovo je verovatno odličan rezultat. Ne bih svemu ovome davao preveliki značaj, tek je treće kolo - kazao je Milan Rastavac, trener Radničkog.

Posle trećeg kola niški tim ima 4 boda, a u narednom kolu gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 1:1 (0:1)

Beograd, stadion „Rajko Mitić“

Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)

Žuti kartoni: Petković, Jovanović (Crvena zvezda), Rosić, Aleksandar S. Jovanović, Bogdanović, B. Đorđević (Radnički).

Crveni karton: Lazar Rosić (Radnički) u 60. Minutu.

Korneri: C. Zvezda-Radnički 14:3.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Ibanjez, Jovanović, Mbođ, Kovačević, Savićević (od 54. Grujić), Katai, Vered (od 54. Ristić), Parker (od 75. Matoš, Jović.

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanović, Petrović, D. Bulatović, R. Bulatović (od 27. Rosić), Lakić Pešić, Bogdanović, Marjanović, Đuričković, B. Đorđević, Aleksandar M. Jovanović (od 75. Ignjatijević), Trifunović (od 81. V. Đorđević).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija iz centar

    15:38 // 1. 8. 2015.

    svaka cast igracima radnickog,na borbi protiv sudija i od 60og min brojcano "jacem" protivniku.mogli smo i da pobedimo,da smo imali srece kod onog loba u 45om min,ali u ovim uslovima,i ovo je super.ono sramotno sudjenje je da se posalje uefi,pa kad nas savez ne zna da kazni,valjda ima ko moze,jer rosic,decko nije imao ni jedan napravljen faul,a dobi 2 zvta i crveni!

    • Dikavac

      14:09 // 2. 8. 2015.

      Kolko je puta napredak aleksinac odoleo napadima fk zitkovac,pa kad nas onomad napadose zuti,jedva zivu glavu izvukomo.

  • belosvetski meraklija

    15:02 // 1. 8. 2015.

    bravo momci,tako se bori za svoj klub a ne ko one ofkbeogradske p..ke...
    neznam samo sta se cudimo,kad su pa to cigani posteno dobili utakmicu bez sudija,penala,ofsajda crvenih kartona itd...?pozdrav svim meraklijama iz Australije

  • Peron

    11:47 // 1. 8. 2015.

    Radnički nije odoleo nego je razbio, rasturio, deformisao tzv. Zvezdu koja više ne liči ni na šta pa mora provokacijama i uz sudijsku pomoć da dolazi do bodova. Napred REAL!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: