Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 6. 5. 2016.

| Sport

Radnički protiv Čukaričkog za nastavak evropskog sna

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RadnickiCuka.jpg
Duel Marjanovića i Srnića u meču na Čairu završenom bez pobednika; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog gostovaće u 5. kolu plej-ofa ekipi Čukaričkog na Banovom brdu u subotu 7. maja u 19 sati. Pozitivan rezultat na ovom meču ostaviće niški tim u trci za međunarodnu scenu.

Poraz u Čačku u poslednjem kolu izbacio je niški tim iz evropskog koloseka, ali nada za izlazak na evro-scenu i dalje postoji. Trener Radničkog Milan Rastavac u najavi utakmice sa Čukaričkim osvrnuo se još jednom na poraz u Čačku.

Nekoliko puta ove sezone sam ponovio da će najbolje rezultate pružati ekipe koje imaju najveći broj igrača približnog kvaliteta, koji će po potrebi uskočiti u prvu postavu. Mi smo protiv Borca igrali bez dva standardna defanzivca, a čitave sezone igru baziramo na sinhronizaciji odbrane. Lanac uvek puca tamo gde je najslabija karika, pa smo tako i mi u Čačku - istakao je on.

Naredni protivnik niškog tima je sastav koji ove sezone pruža izvrsne partije. Do poraza od Vojvodine u prošlom kolu popularni “brđani” vezali su 7 pobeda i u tom periodu demonstrirali igru visokog kvaliteta sa pojedincima zavidne brzine, a upravo je tu odliku Rastavac apostrofirao kao glavnu.

Selekcija igrača je usmerena ka onima sa što većom brzinom. Unutar naše lige ekipe lakše funkcionišu oslanjanjem na kontranapade, pa ćemo morati dobro da zatvorimo prostor iza poslednje linije. Ako u dovoljnoj meri “umrtvimo” igru, imaćemo šansu za pozitivan rezultat -  kazao je on.

On je dodao da su u konkurenciji za startnih 11 svi osim Vladimira Bogdanovića, koji ima parne kartone i povredu lista.

Iako su forma i kvalitet Čukaričkog ove sezone za divljenje tradicija govori da im “Real sa Nišave” uopšte ne leži. U poslednjih 9 partija izabranici Milana Lešnjaka nisu savladali Nišlije, a ove sezone Radnički je u gostima slavio 1:0, dok je na Čairu bilo 0:0.

Junak Radničkog u utakmici protiv Radnika sa neverovatnih 5 pogodaka Saša Marjanović istakao je da svi u klubu veruju u dobar rezultat protiv ekipe koje je obeležila drugi deo sezone.

Sigurno je da nas čeka jako teška utakmica protiv ekipe i momaka koji su ovog proleća pružili najbolju igru i zabeležili najbolje rezultate. Sigurno je da ćemo pružiti bolju partiju nego u Čačku i da su svi u timu shvatili kako ne treba. Nama je pobeda potrebnija nego Čukaričkom i siguran sam da ćemo se do poslednjeg kola boriti za ostvarenje sna - istakao je vezista niškog tima.

Verovatno će misli igrača Radničkog biti i na stadionu “Rajko Mitić” gde će 2 sata pre početka utakmice na Brdu biti odigran meč između Crvene zvezde i Vojvodine. Eventualni kiks Novosađana biće dodatna motivaciona injekcija za izabranike Milana Rastavca da upišu i drugu pobedu na stadionu Čukaričkog ove sezone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Verni meraklija

    00:40 // 8. 5. 2016.

    Nisam za politicare u sportu ali od kad je Radan dosao na celo kluba i Rastavac za trenera ponovo se cuje za Nis u svetu fudbala. Bravo momci !!!

  • shaft

    09:57 // 7. 5. 2016.

    Da obnovimo lekciju,za one napaljene i nerealne-liga UEFA se satoji od klubova koji se direktno kvalifikuju(Srbija nema takvih),ekipa koje u zadnjem kolu kval.za ligu Sampiona se ne kvalifikuju(eventualno Zvezda,sa minimalnim sansama) i timovima koji prodju KVALIFIKACIJE!Srpski klubovi,zbog slabog keoficijenta,igrace najmanje dva kola!To nije liga Evrope,a sobzirom na stanje u Srb.fudbalu-NIKO!

    • Saki

      18:15 // 7. 5. 2016.

      Nema veze mi ovde ratujemo sa Beogradskim klubovima to je glavna prica! Cilj je da se neki klub iz unutrasnjosti kvalifikuje ne mora to da bude Radnicki,ali trenutno mi smo najblizi cetvrtom mestu! Pusti price Evropa, Srbija svesni smo mi svega toga...

  • Durlan City

    20:48 // 6. 5. 2016.

    Jovo brate, pobi nas :-) Al bez zezanja, nema ništa od UEFA ove godine. Odoše beogradski ko i uvek.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: