Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:22, 23. 2. 2015.

| Sport

Radnički remijem počeo prolećni deo sezone

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
aca-jovanovic.jpg
Aleksandar Jovanović u duelu sa igračem Zvezde; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog remizirali su na otvaranju prolećnog dela sezone protiv Crvene zvezde (0:0). Utakmici 16. kola Jelen Superlige prisustvavalo je 7500 gledalaca na niškom Čairu, zvanični su podaci.

DSC-8963 foto: Vanja Keser

U meču sa malo dinamike i svega nekoliko prilika za gol konačan ishod je najbolji pokazatelj snaga na terenu. U prvom poluvremenu je “niški Real” bio bolji i konkretniji protivnik, dok je u drugom delu ta uloga pripala crveno-belima.

Na početku meča Radnički je mogao do vođstva. Posle auta sa leve strane, kapiten Jovanović je primio loptu na ivici šesnaesterca, pasom u prostor lepo uposlio Ašćerića, koji je već prvim kontaktom sa loptom na svom debiju mogao da dovede svoj tim u prednost, ali je lopta prošla tik pored stative Rajkovićevog gola.

I drugu šansu na meču imao je domaći tim. Nakon kornera sa leve strane, Marjanović je centrirao na peterac, gde je loptu glavom zahvatio Ćulum, koji nije bio precizan.
Odvažno su na terenu stajali niški fudbaleri i u prvih deset minuta bili bolji tim. Favorizovani crveno beli nisu uspevali da se povežu i uglavnom mlakim napadima po desnoj strani preko Lazovića, pokušavali da zapreti odbrani Nišlija, ali bezuspešno.


DSC-8889 foto: Vanja Keser

Igrao se 17. minut utakmice kada je “niški Real” ponovo zapretio. Popara je prihvatio loptu na dvadeset pet metara od gola, povukao loptu nekoliko metara, sjajno raspalio,a golman Rajković kratko odbio. Najbrži do lopte bio je Ašćerić, koji je pao posle kontakta sa čuvarom mreže beogradskog kluba, ali je sudija Milorad Mažić dosudio simuliranje i pokazao javnu opomenu crnogorskom špicu.

Više nego bezidejna je bila igra Lalatovićevih momaka. Za 25 minuta igre jedva da su stvorili polušansu. Sa druge strane, Radnički je izveo 6 kornera i u utakmici ne toliko lepoj za oko bio bolji rival.

Pred kraj poluvremena, Radnički je imao dve zrele šanse. U obe je sve krenulo od Saše Marjanovića. Prvo je u 39. minutu centrirao posle faula nad Ašćerićem, Lakić Pešić sjajno reagovao na petercu glavom, ali je sjajnom intervencijom Rajković odbio loptu u korner. Dva minuta kasnije, veznjak Radničkog je šutirao jako po zemlji ali je još jednom na pravom mestu bio sjajni čuvar mreže crveno-belih.


DSC-8807 foto: Vanja Keser

Odlučnije je krenuo aktuelni šampion u nastavku. Osvojili su primat na sredini terena, ali bez izglednijih šansi. U “rovovskoj borbi” između dva šesnaesterca navijači na prilično popunjenom Čairu bili su uskraćeni za lepotu koja je u opisu najvažnije sporedne stvari na svetu.

Na prvu priliku u drugih 45 minuta čekalo se do 71. minuta, kada je rezervista crveno belih Ristić uputio snažan ali neprecizan udarac ka golu Radničkog, koji je završio pored desne stative.


DSC-9124 foto: Vanja Keser

Sve karte je u poslednjih 15 minuta trener ekipe iz Ljutice Bogdana bacio na napad uvođenjem drugog napadača Luku Jovića na teren.

Odličnu priliku na meču gosti su imali u 83. minutu. Lazović je centrirao, lopta preletela sve na petercu, na drugoj stativi je dočekao Vukan Savićević, traljavao šutirao, pa je to bio lak posao za Milana Borjana.

U nadoknadi vremena novo pojačanje među stativama spasao je niški tim poraza. Nakon kornera Kataia ostao je sam na drugoj stativi štoper gostiju Pavićević, koji je iz sve snage pucao pod prečku ali je Borjan bio na mestu i odbio loptu u korner.

RADNIČKI - CRVENA ZVEZDA 0:0

Stadion Čair

Sudija: Milorad Mažić

Gledalaca: 7.500 (zvanični podaci Radničkog)

Žuti kartoni: Đuričković, Lakić-Pešić i Ašćerić iz Radničkog, Anđelković iz Zvezde

RADNIČKI: Milan Borjan, Miloš Petrović, Darko Bulatović, Radoš Bulatović, Nemanja Lakić Pešić, Milan Ćulum (od 79. Dušan Kolarević), Saša Marjanović, Pavle Popara, Aleksandar Jovanović, Nikola Ašćerić (od 68. Ivan Pejčić), Petar Đuričković (od 72. Anton Zemljanuhin)

CRVENA ZVEZDA: Predrag Rajković, Darko Lazić, Saša Stojanović (od 67. Mihailo Ristić), Darko Lazović, Savo Pavićević, Miloš Cvetković (od 77. Luka Jović), Džošua Parker, Vukan Savićević, Dušan Anđelković, Nenad Gavrić (od 58. Aleksandar Katai), Aleksandar Kovačević

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Problem

    12:29 // 25. 2. 2015.

    Ево ја ћу овде јавно написати зашто се скандира на југу ''УПРАВА НАПОЉЕ'' .
    Видак није хтео навијачима да плати аутобусе за гостовања. то је разлог. Стоп лажним навијачима. Подршка Радничком!!!

  • sale018

    23:22 // 24. 2. 2015.

    Pepi je moj nekadasnji saigrac i znam koliko vredi i da je Radnicki dobio

    • Gale

      01:59 // 25. 2. 2015.

      Pepi, provaljen si......

  • Nikola

    19:56 // 24. 2. 2015.

    Svaka cast nasim momcima, pokazali su karakter i zelju za opstankom,bod protiv Zvezde je veliki kao kuca, pre svega u psiholoskom pogledu, jos jednom bravo momci, ne plasim se vise za opstanak !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: