Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 21. 2. 2016.

| Sport

Radnički trijumfalno započeo proleće

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
VAK-1644.jpg
Slavlje fudbalera Radničkog nakon vodećeg pogotka; foto: Vanja Keser

Golovima Miodraga Todorovića i Saše Marjanovića fudbaleri niškog Radničkog savladali su Javor iz Ivanjice rezultatom 2:0 (1:0) i na taj način pobedom otpočeli nastavak prvenstva.

Radnički Golman Javora Đogatović bio je nemoćan nakon Todorovićevog udarca glavom; foto: Vanja Keser

Potpuno zaslužena pobeda izabranika Milana Rastavca. Najveći deo meča niški sastav bio je bolji takmac i takvim pristupom osvojio bitna tri boda u borbi za plej-of.


Iz prve šanse na meču Radnički je mogao da stigne do prednosti. U 3. minutu Marjanović je dodavanjem između dva odbrambena fudbalera stvorio izglednu priliku za Đuričkovića, koji je proturio loptu pored golmana Đogatovića, koja je došla do Todorovića, ali je on sa tri metara pogodio igrača Javora na gol liniji.

Nišlije su u prvih pola sata bile konkretniji na terenu, imale više od igre i želja za pobedom je bila veća nego kod gostiju iz Ivanjice. Igralo se uglavnom na polovini Javora, koji je pretio iz polukontri, ali su Marko Tomić, koji je prinudno igrao na poziciji štopera, i Radoš Bulatović lako otklanjali svaku opasnost ispred gola Jovanovića.

Radnički Dušan Jocić, predsednik Sekcije sportskih novinara Niša, uručio je pre početka meča treneru Rastavcu nagradu za veliki doprinosu u napretku niškog sporta; foto: Vanja Keser

Na isteku pola sata igre opet su Marjanović i Đuričković bili akteri odlične šanse za domaći tim. Posle meteža u šesnaestercu Ivanjičana, Marjanović je doturio loptu do ofanzivnog veziste koji je sa iste pozicije kao u 3. minutu gađao gornji levi ugao gola Javora, ali je golman krajnjim naporima poslao loptu u korner.

Ostaće debi u prvoj postavi Miodragu Todoroviću u lepom sećanju! 20-godišnji napadač “niškog Reala” u 40. minutu na centaršut Marjanovića fenomenalnim udarcem glavom matirao Đogatovića - 1:0.

Minimalnim vođstvom Radničkog završeno je prvo poluvreme.


U drugih 45 minuta prvu šansu imali su gosti iz Ivanjice. Posle centaršuta sa leve strane Miletića, lopta je preletela sve u kaznenom prostoru domaćina, a na drugoj stativi glavom je gađao Docic, Jovanović je ostao ukopan, ali je lopta završila pored desne stative.

Opao je intenzitet igre u nastavku, domaći su imali blagu terensku dominaciju, ali je ponovo Javor imao gol-šansu. Sa ivice šesnaesterca Docić je poslao loptu na peterac, gde je najviši u skoku bio Dražić, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola.

U 75. minutu Radnički je duplirao prednost. Odličnu partiju u ovom meču Marjanović je krunisao sjajnim pogotkom sa 25 metara iz slobodnog udarca, pogodivši levo raklje Đogatovićevog gola. Treba istaći da je prekid iznudio strelac prvog pogotka Miodrag Todorović.

Krenuo je gost na sve ili ništa nakon drugog primljenog gola, ali bez izglednih prilika za gol, tako da je rezultat do kraja meča ostao nepromenjen.


Nakon kompletnog 23. kola Radnički zauzima 6. poziciju na tabeli sa 35 osvojenih bodova, dok je Javor deveti sa 30.

U narednom kolu Nišlije putuju u Lučane na megdan Mladosti, a taj meč na programu je sledećeg vikenda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    22:22 // 22. 2. 2016.

    Realni pogresio si kada je komentar Mikija u pitanju. Mora da priznas ako si zaista realan da je Mikija(Jovu) ovoga puta Vlada prevazisao. To su komentari koji ne zavrednjuju bilo kakav komentar sem osecaja sazaljenja prema njihovim "inteligentnim" autorima. Mnogo je tesko proceniti ko od njih vise mrzi Radana mada mislim da Jova(Miki) prednjaci mada ni Vlada mnogo ne zaostaje za njim.Mrtva trka.

  • uvek samo realan

    19:54 // 22. 2. 2016.

    Miki IZVINI ali odavno gluplji komentar nisam nigde procitao.Razmisljas kao mali "Perica". Bar si uspeo da me slatko nasmejes.Hvala ti na tome. Mora da ti je Jova neki rodjak ili brat ili je Miki zapravo Jova.Isto razmisljate i pisete. Ha,ha,ha....

  • starimladi meraklija

    19:52 // 22. 2. 2016.

    Jovo odmori.Nije smak sveta ako se ne trguje igracima.Mladi igraci su cudo.Bice bolje kad se vrate igraci u Evropu.Tu smo blizu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: