Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:36, 24. 7. 2015.

| Sport

Radnički trijumfovao protiv OFK Beograda

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
milos-trifunovic-fk-radnicki-nis.jpg
Radnički posle 2. kola ima 3 boda; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog ostvarili su prvu pobedu u novom šampionatu Srbije, savladavši u premijernoj utakmici 2. kola Superlige ekipu OFK Beograda sa 1:0 (0:0).

Gol odluke postigao je Petar Đuričković u 56. minutu, iz jedanaesterca koji je prethodno sam iznudio, nakon duela sa Liščevićem.

Đuričković je šutirao po sredini gola i doneo Nišlijama tri boda u duelu sa tradicionalno neugodnim rivalom.

radnicki Na prvoj utakmici pred svojim navijačima Radnički je upisao trijumf; foto: Vanja Keser

Nije to bila neka blistava igra domaćina, i sama utakmica bila je ispod superligaškog nivoa, ali je pobeda Radničkog sasvim zaslužena.

Trener Milan Rastavac u startnu postavu uvrstio je čak trojicu ovoletošjih novajlija, golmana Jovanovića, Bogdanovića i Trifunovića, a u završnici meča šansu je dobio i Ignjatijević. U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja.

U 9. minutu iz slobodnog udarca je pokušao Zemljanuhin, koji se ubrzo povredio i morao je da napusti igru.

Radnički je najopasniji napad izveo u 29. minutu, kada je Bogdanović centrirao, Aleksandar Jovanović glavom šutirao, lopta je odskakutala paralelno uz gol-liniju, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

Nakon postignutog pogotka, Radnički je držao situaciju pod kontrolom, imao je konkretnije napade od svog rivala, ali udarci Darka Bulatovića, Aleksandra Jovanovića i Marka Tomića nisu predstavljali dovoljno opasne šanse da bi se rezultat promenio.

Bila je ovo prava prvenstvena utakmica. Bili smo opterećeni imperativom pobede i zato u našoj igri nije bilo lepršavosti. Nijedan tim nije uspeo u potpunosti da se nametne, mi smo imali više takvih minuta i zato smo pobedili. Ubeđen sam da će nam ovaj trijumf mnogo značiti na samopouzdanju pred nastavak prvenstva - istakao je Milan Rastavac, trener Radničkog.

U narednom kolu, sledećeg petka, 31. jula, Radnički gostuje Crvenoj zvezdi.

RADNIČKI - OFK BEORAD 1:0 (0:0)

RADNIČKI: Aleksandar Jovanović, Petrović, D. Bulatović (od 59. Ignjatijević), R. Bulatović, Lakić Pešić, Bogdanović (od 73. Tomić), Đuričković, Marjanović, Aleksandar Jovanović, Zemljanuhin (od 25. Pejčić), Trifunović.

OFK BEOGRAD: Čupić, Ješić, Matović, Savić, Zlatković, Liščević (od 89. Duronjić), Cuckić, Sarajlin (od 57. Janković), I. Jovanović (od 77. Škrbić), Dražić,Andrić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Lazarevic

    15:35 // 28. 7. 2015.

    Ne verujem da Radnik u Surdulici ima 5 puta više reklama na stadionu od Radničkog..

  • SrbinMusliman

    10:03 // 27. 7. 2015.

    Vazna pobeda! Ali ne razumem rukovodstvo da ne znaju prodati reklamni prostor i privuci ljude. Pa dajte im bre karte da plate i stavite im reklamu. I imate gledaoce. SMOTE!

  • nikola mladenovic

    09:38 // 27. 7. 2015.

    Losa igra oba aktera, bas u stilu ovozemaljskog srpskog fudbala; jedino je Djurickovic pokazao da zna sa loptom, jedini on pogleda okolo pre nego ce predati loptu..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: