Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:12, 23. 5. 2012.

| Sport

Radnički u Superligi!

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki
Fudbaleri Radničkog ispred navijača; foto: Bratislav Stevanović

U 31. kolu Prve lige fudbaleri Radničkog savladali su sa 6:0 Srem i porazom Sloge i remijem Inđije teorijski osigurali plasman u Superligu posle pauze od 9 godina.

Posle 9 godina Niš ima superligaša u fudbalu! Tri kola pre kraja Radnički je teoretski obezbedio poziciju koja vodi u elitu.

Nišlijama je pre 31. kola bila potrebna pobeda nad Slogom, ali i poraz Sloge od Čukaričkog i da Inđija ne pobedi Banat. Sva tri uslova su ispunjena i slavlje može da počne.

Fudbaleri Radničkog plasman u Superligu proslavili su ubedljivom pobedom nad poslednjim Sremom. Kiša i loše vreme nisu smetali domaćima da na Delijskom Visu postignu čak 6 golova, najviše ove sezone na jednoj utakmici.

Mrežu ekipe iz Sremske Mitrovice načeo je Zoran Pešić u 13. minutu pošto mu je iz kornera loptu u šesnaesterac gostiju dobacio Ivan Pejčić. Pet minuta kasnije Ivan Pejčić je pokušao da se upiše u strelce, ali je lopta otišla pored gola.

U 27. minutu Strahinja Petrović je uvećao prednost na 2:0, a asistent je opet bio Ivan Pejčić. Samo 4 minuta posle Ivan Pejčić je opet upisao asistenciju pošto je iz kornera dobacio loptu do Ivana Milenkovića koji je dao treći gol Radničkog.

U 44. minutu Radnički je poveo sa 4:0 golom Bratislava Pejčića nakon dodavanja Aleksandra Jovanovića u šesnaestercu gostiju nakon prodora Predraga Stamenkovića sa desne strane.

Ivan Pejčić je u 45. minutu pokušao iz daljine da savlada golmana, ali nije uspeo.

Pauza nije "ohladila" niške igrače koji su u 58. minutu uvećali na 5:0. Posle 4 odlične asistencije, došlo je vreme da gol postigne Ivan Pejčić koji se najbolje snašao ispred golmana Srema Dalibora Divca.

Konačan rezultat postigao je junak meča Ivan Pejčić u 88. minutu nakon dodavanja Predraga Stamenkovića.

Nakon meča stigle su i potvrde da je Sloga izgubila, a Inđija remizirala i slavlje na Delijskom Visu oko 1.000 gledalaca je počelo. "Superliga, Superliga" se pevalo sa južne tribine...

Radnički do kraja prvenstva ima još 3 utakmice koje će odlučiti da li će u Superligu otići kao prvak Prve lige ili kao drugi. To je manje važno, važno je da Real iz Niša sve redom šiša...


RADNIČKI: VAsković, P. Stamenković, Đorđević (od 46. minuta A. Cvetković), M. Petrović, A. Petrović, Pešić, S. Petrović (od 67. minuta Mitić), Milenković, B. Pejčić (od 59. minuta Ivanov), A. Jovanović, I. Pejčić.

SREM: Divac, Milić, Šinik, Jokić, Vasiljević, Ilić (od 81. minuta Kuzmanović), Sovilj, Vučkovič (od 67. minuta Stojanović), Trmčić, Milosavljevič, Puškaš.

Stadion: Mašinca na Delijskom Visu
sudija: Srđan Jovanović iz Beograda
gledalca: 1.000
žuti kartoni: Ivan Milenković u 23. minutu (Radnički), Milosavljević u 42 minutu (Srem)

Svi rezultati 31. kola:

Radnički Niš - Srem 6:0
Teleoptik - Sinđelić 3:1
Banat - Inđija 1:1
Mladenovac - Proleter 2:1
Sloga (K) - Čukarički 1:2
Novi Sad - Radnički (S) 3:2
Donji Srem - Bežanija 0:0
Mladost (L) - Kolubara 6:2
23.05. u 19h Napredak - Mladi radnik

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada"TheGerman"

    03:55 // 25. 5. 2012.

    Radnicki bice samo poklonioc bodova u sezoni 2012-13!!!

  • Dusan Mladenovic

    14:05 // 24. 5. 2012.

    Ajmo Nissss!

  • ......

    13:01 // 24. 5. 2012.

    Za sl. sezonu treba dovesti igrace koji vole Nis. Znaci kupiti najbolje iz Sindje i Cara, dovesti Trajkovica iz Kazahstana, Stefanovica iz Portugala, Taskovica iz Svajcerske,....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: