Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 2. 12. 2016.

| Sport

Radnički u dugovima do guše

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Ima li gradsko rukovodstvo rešenje za izlazak iz krize?; foto: Vanja Keser

Račun Radničkog iz Niša u blokadi je u iznosu od 23 miliona dinara, a ako se u obzir uzmu i potraživanja poverioca i nerešeni tekući sudski sporovi, dug kluba za Čaira mogao bi biti i do 200 miliona dinara, potvrdio je aktuelni predsednik Radničkog Radan Ilić.

Dugovanja koje remete normalno funkcionisanje niškog tima su uglavnom “repovi iz prošlosti”, ističe prvi funkcioner Nišlija.

Uglavnom su to neka starija dugovanja iz ranijih sezona kada ja nisam bio na čelu kluba. U tekućoj godini ukupna blokada računa bilo je oko 69 miliona dinara, a klub je platio oko 45 miliona, za ostali iznos račun je sada u blokadi. Pored svih tih opterećenja, klub je normalno funkcionisao i plate igračima su redovno isplaćivane - rekao je on.

Računajući i blokadu računa, Ilić je potvrdio da ukupna dugovanja kluba mogu narasti i do 200 miliona dinara, ako ishod tekućih sudskih sporova bude bio na štetu Radničkog. On nije precizirao ko i koliko novca potražuje od kluba, kao ni koliko sudskih sporova se trenutno vodi.

Ukoliko račun kluba ne bude bio odblokiran do kraja 2016. godine, prema aktuelnim propisima, Radnički u 2017. godini ne bi mogao da računa na novac koji mu sleduje iz budžeta Grada.

Razgovarao sam sa gradonačelnikom Darko Bulatovićem i obećao je da će se potruditi da pronađe način da Radnički izbavi iz trenutne situacije i omogući stabilizaciju kluba - dodao je Ilić.

Da li će rešenje za izlazak iz finansijske krize “Reala sa Nišave” biti povratak na čelo kluba biznismena i narodnog poslanika SPS Ivice Tončeva, čiji je dolazak u Radnički sve izvesniji, biće poznato naredne sedmice, kada će najverovatnije biti održana Skupština kluba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija

    13:20 // 2. 12. 2016.

    Samo vi dovodite skupe igrace i ostavljajte dugove iz godine u godinu, a ostali sportovi u gradu neka nestanu.....
    Sve pare odu u fudbal a onda isplivavaju dugovi ...... Jel to domacinsko poslovanje ?????

    • Sale

      21:23 // 2. 12. 2016.

      Radnicki pruza vrlo dobre rezultate s obzirom na stanje u klubu i logicno je da novac ide onim timovima koji koji daju rezultate!

  • nele

    12:10 // 2. 12. 2016.

    Dok privatizacija ali postena i pravedna privatizacija svih klubova u nasem fudbalu ne bude izvrsena klubovi ce biti samo u jos vecim dugovima i problemima!

  • Dragan milivojevic

    11:42 // 2. 12. 2016.

    Niko od nasih celnika, kad je dovodio strane investitore i delio im subvencije i sve sto im je trebalo da prave fabrike, nije imao m... da im kaze :
    " izvolite gospodo sve sto ste trazili, dobili ste,
    a sad vi od godisnjeg prihoda, calnite u gradsku kasu za sport i kulturu odredjeni procenat"
    Pitajte Verka u Kragujevcu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: