Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:51, 27. 8. 2016.

| Sport

Radnički u finišu savladao Mladost

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki
Četvrta pobeda Nišlija u Superligi; foto: Vanja Keser

Golovima Saše Stojanovića u 90. i Miloša Petrovića u 93. minutu fudbaleri niškog Radničkog savladali su u neizvesnoj završnici Mladost iz Lučana. Ovom pobedom niški tim napredovao je na tabeli i sada se nalazi na deobi 3. mesta sa Metalcem.

Devedeset minuta fudbala na Čairu pokazali su da su subotnji rivali približnog kvaliteta. U ne baš kvalitetnoj predstavi, domaći sastav je pogocima u finišu savlao veoma dobar sastav iz Lučana.


Uzbudljivo prvo poluvreme bez golova

Već na startu meča domaći sastav je mogao do vođstva. U 2. minutu posle faula nad Arsićem, Stojanović je odlično izveo slobodan udarac sa 25 metara, lopta je išla uz samu stativu, ali se golman Krznarić odlično bacio i odbio loptu u korner.

Bajic-Radnicki---Vanja-Keser Dobro izdanje Bajića na golu Radničkog; foto: Vanja Keser

Prvi je do kontrole poseda lopte došla gostujuća ekipa. Brzim dodavanjima na sredini terena preneli su težište igre na polovinu Radničkog i u 12. minutu umalo došli do vođstva. Brzonogi Jovanović je probio po desnoj strani, odigrao povratni pas na 15 metara, odakle je Radivojević neometan poslao loptu preko prečke.

Samo 3 minuta kasnije viđena je ispred gola Mladosti. Stojanović je iz kornera poslao loptu na drugu stativu, Mrkić glavom pogodio prečku, nastala je gužva na 2,3 metara od gol-linije, kapiten Jovanović je poslao loptu u mrežu, ali je po mišljenju sudije Živković napravio faul u napadu, pa je gol poništen.

Pavkov-Radnicki---Vanja-Keser Rivali pokazali da su sličnog kvaliteta; foto: Vanja Keser

Do naredne prilike čekao se 26. minut. Tandem Jovanović - Radivojević ponovo je zadao dosta muka odbrani Nišlija. Na pas Jovanovića, Radivojević je pobegao Živkoviću i šutirao iskosa sa 10 metara, no golman Bajić je bio dobro postavljen.

Visok tempo igre opao je u poslednjih 15 minuta prvog dela, najviše zbog stalnih prekida igre, pa je prvo poluvreme okončano bez golova.


Finiš meča pripao Radničkom

Ako je početak prvog dela bio uzbudljiv i sadržajan, u drugom je bilo potpuno drugačije. Pas igre nije bilo, igrači su se sporije kretali, nedostajalo je kreativnosti.

Mrkic-RADnicki---Vanja-Keser Asistent kod prvog gola; foto: Vanja Keser

Čitavo drugo poluvreme nije viđena nijedna šansa za gol, a za nijansu su konkretniji su bili gosti. Najbolji pokazatelj kvaliteta fudbal jeste podatak da ni Radnički, a ni Mladost nisu uputili šut u okvir gola sve do 90. minuta.

A onda je na isteku poslednjeg minuta Mrkić posle solo-prodora poslao loptu na peterac, gde je Caki Stojanović sjajno uklizao i savladao Krznarića za 4. pobedu “niškog Reala” u sezoni.

Radnicki-Metalac---Vanja-Keser Sudija je podelio 8 žutih kartona; foto: Vanja Keser

U zaustavnom vremenu domaći su iskoristili šok u kome su se našli gosti i potvrdili trijumf. Posle kornera lopta je došla do Petrovića, a šut popularnog Raula završio je ispod golmana Mladosti za konačnih 2:0.


U Superligi sledi dvonedeljna pauza zbog starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a Srbija će u prvoj utakmici dočekati Republiku Irsku 5. septembra.

Šampionat Srbije nastavlja se 10. septembra, a Radnički će gostovati Voždovcu, dok u Lučanima gostuju fudbaleri Radnika iz Surdulice.

RADNIČKI - MLADOST 2:0 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Nemanja Petković (Beograd)

Žuti kartoni: M .Radivojević, Stanković, M. Živković, Mrkić (Radnički), Bojović, Pejović, V. Radivojević, Tumbasević (Mladost)

Radnički: Vladimir Bajić, Miloš Živković, Nikola Stanković, Miloš Radivojević, Miloš Petrović, Petar Krstić (od 35. Aleksa Jovanović), Lazar Arsić, Saša Stojanović, Aleksandar Jovanović (od 70. Dušan Živković), Marko Mrkić (od 90. Miloš Stanojević), Milan Pavkov

Mladost: Nemanja Krznarić, Ivan Pešić, Radoš Protić, Ivan Milošević, Miloš Šatara, Janko Tumbasević, Aleksandar Pejović, Vladimir Radivojević, Milan Bojović (od 62. Obiora Odita), Saša Jovanović, Radomir Milosavljević (od 82. Nebojša Gavrić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rosuljac Nislija-Dragoljub Stamenkovic

    09:33 // 29. 8. 2016.

    Раднички,Раднички ...!!!

  • dare

    02:00 // 29. 8. 2016.

    Zasto onakva farsa sa prodajom ulaznica u mraku pred pocetak utakmice? Bravo Radnicki najtezi mec ove sezone na Cairu dobijen.

  • Pera

    00:53 // 29. 8. 2016.

    A za Zvezdu opet penal

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: