Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 26. 8. 2016.

| Sport

Radnik i Metalac otvaraju superligaški vikend

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnik-trening---FK-Radnik.jpg
Spremni za prekid serije loših rezultata; foto: FK Radnik

Prva utakmica 7. kola Superlige Srbije odigraće se u petak 26. avgusta u 20 sati na Gradskom stadionu u Surdulici, kada će fudbaleri Radnika dočekati ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Malo poljuljani rezultatima u poslednjih par kola, ali i kadrovskim promenama u stručnom štabu, prvotimci surduličkog superligaša intenzivno treniraju, i sa dosta motiva dočekuju goste koji se u ovom delu prvenstva pozicionirani u gornjem delu tabele.

Mi bismo da stavimo tačku na ranija kola, jer još smo na početku takmičenja i krećemo dalje - jasan je trener Radnika Nikola Stanković.

On će sa klupe Radnika zajedno predvoditi tim sa pomoćnikom Miroslavom Blanušom, a ističe da je pred ekipom teška utakmica na psihološkom planu.

U mislima će nam biti samo rezultat. Dolazi nam ekipa koja je u prošloj sezoni dosta utakmica izgubila kod kuće.  U ovoj sezoni, od prvih šest kola, odigali su četiri kod kuće i pokušali da uzmu što više bodova. Utakmice koje su igrali na strani su im bile specifične, različite, jedna protiv Voždovca, a druga protiv Zvezde i ono što im je zajedničko jeste da imaju kvalitet. Taj kvalitet polazi od podatka da im je većina igrača ostalo nepromenjeno od prošle sezone. Igrači imaju kvalitet i kontinuitet i to je dobro za njih - kaže Stanković.

Prema njegovim rečima, Radnik će pokušati da nametne svoj ritam kod kuće, najpre da pokuša da što pre da prvi gol, a time bi bio lakši nastavak utakmice. Kada je u pitanju podrška publike, trener Stanković smatra da će surdulička publika našem timu ove večeri itekako značiti.

Publika nam je potrebna svih 90 minuta. Navikli smo na dobru atmosferu sa tribina od prošle godine, to nam nedostaje. Trudićemo se da prikažemo dobar fudbal na surduličkom stadionu, ali moramo svi zajedno shvatiti to da je vrlo teško igrati u Superligi, a podrška naše publike jako nam je bitna u svim slučajevima, šta god se dešavalo dole na terenu - podvukao je on.

Direktan prenos utakmice biće emitovan na TV Arena sport 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: