Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 21. 3. 2015.

| Sport

Remi Radničkog sa Vojvodinom na Čairu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki-vojvodina.jpg
Radnički zadržao 14. poziciju; foto: Vanja Keser

Niški tim primio je prvi gol u polusezoni u remiju sa Vojvodinom. Rezultat utakmice 20. kola Superlige bio je 1:1 (1:0), a Radnički je zadržao 14. poziciju koja na kraju vodi u baraž za opstanak u eliti.

Prvi gol u sedmom remiju Nišlija postigao je glavom Saša Marjanović u 8. minutu kada je lobovao golmana, a lopta je udarila u stativu i potom upala u mrežu. Njemu je centaršut uputio Petar Đuričković. Izjednačio je Mijat Gaćinović u 59. minutu. On je prvi ove polusezone uspeo da "matira" golmana Radničkog Milana Borjana koji je sačuvao mrežu ukupno 419 minuta.

Radnički je mnogo bolje odigrao prvo poluvreme, prvu šansu imao u 7. minutu kada se ispred gola Vojvodine napravila gužva, a na kraju Lakić-Pešić zakasnio da šutne loptu.

Nakon vodećeg gola niški tim je preko Marjanovića imao lepu priliku u 28. minutu, ali je njegova lopta otišla pored stative.

U 36. minutu nakon kornera domaćih Pavle Popara u gužvi ispred gola Novosađana šutnuo, ali je njegov udarac izblokirala odbrana gostiju.

Drugo poluvreme pripalo je gostima koji su nakon gola imali priliku u 61. minutu kada je Novaković pogodio spoljni deo mreže. Dva minuta kasnije uzvratili su niški fudbaleri i nakon centrašuta Aleksandra Jovanovića Darko Bulatović je glavom pokušao, ali je Babić izbacio loptu u korner.

U 65. minutu u šesnaestercu gostiju oboren je Saša Marjanović, ali sudija nije pokazao na "belu tačku".

Dobar udarac iz slobodnjaka imao je Petar Đuričković u 68. minutu, ali nije uspeo oziljnije da ugrozi gol Vojvođana. Lakić-Pešić je sa tri metra šutirao pored gola u 73. minutu, a u finišu meča Radnički je opsedao gol Novosađana, ali je rezultat ostao 1:1.

Ova utakmica nam je donela dve stvari. Prva je da znamo da igramo takmičarske utakmice i da smo pokazali da nas niko ne može lako pobediti. A drugo je da moramo nastaviti da rastemo i naučiti da pobeđujemo - kazao je Milan Rastavac, trener Radničkog, nakon meča.

Posle 20. kola ekipa Radničkog zauzima 14. poziciju sa 19 bodova.

U narednom kolu, koje je na programu za dve nedelje, niški tim gostuje Radu na Banjici.

RADNIČKI - VOJVODINA 1:1 (1:0)

Stadion Čair, Niš

Sudija: Dejan Filipović

Žuti kartoni: Ćulum i Popara iz Radničkog, Babić, Pankov i Rogač iz Vojvodine

RADNIČKI: Borjan, Pavlović (od 80. minuta Valentić), Lakić-Pešić, R. Bulatović, D. Bulatović, Popara, Ćulum, Jovanović, Marjanović, Đuričković (od 81. minuta Kolarević), Ašćerić (od 60. minuta Milenković).

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Pankov, Babić, Nastić, Rogač, Sekulić, Novaković (od 88. minuta Luković), Ivanić (od 90+3. minuta Makarić), Gaćinović, Ćurko (od 71. minuta Stojanović).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dzoni

    14:30 // 23. 3. 2015.

    Pošteno,burazerski...

  • Zbunjuel

    23:43 // 22. 3. 2015.

    Igrac iz Olimpika iz Marseja nije potpisao ugovor.

  • b.i.

    13:54 // 22. 3. 2015.

    Ambijent i meraklije na najvisem nivou. Zalaganje fudbalera takodje, ali stara boljka neefikasnost ! Toliko sansi, 5 golova smo mogli da damo, Vojvodina samo jedan sut i jedan gol. Ok, IDEMO DALJE !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: