Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:52, 25. 4. 2015.

| Sport

Rođendanski trijumf Radničkog za opstanak

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
radnicki-slika.jpg
foto: Vanja Keser

Šestim trijumfom u sezoni fudbaleri niškog Radničkog savladali su na svom Čairu Napredak iz Kruševca rezultatom 2:0. Golovima Bulatovića i Pejčića osvojena su jako bitna tri boda u borbi za opstanak.

Nišlije su odigrale dva potpuno različita poluvremena. Većim delom prvog poluvremena igrale su sporo, bezidejno i teško su dolazile do gola protivnika. U drugih 45 minuta ekipa Milana Rastavca bila je dosta angažovanija i organizovanija, što je na kraju krunisano pobedom od velikog značaja.

Gosti iz Kruševca od prvog sudijskog zvižduka odvažno su otvorili meč. Presingom na polovini Radničkog ofanzivna linija Napretka zadavala je dosta problema domaćinu. Sa druge strane, Nišlije nisu uspele da se „povežu“ i protok lopte u napadu je bio dosta spor.

Nakon uvodnih 15 minuta, obe ekipe nisu uputile nijedan šut ka golu.

Domaćin je prvi zapretio u 17. minutu. Nakon kornera Zemljanuhina i gužve u šesnaestercu gostiju, do lopte je došao Radoš Bulatović, čiji je šut izblokirao jedan igrač Napretka, najviši u skoku je bio Ašćerić, ali je odbrana gostiju još jednom sjajno intervenisala.

Sredinom prvog poluvremena Radnički je zaigrao dosta agilnije i postepeno preuzimao terensku inicijativu. Blizu vođstva Radnički je bio u 21. minutu, nakon slobodnog udarca Saše Marjanovića. Međutim šut veziste Nišlija sa nekih 25 metara završio je pored desne stative gola Jankovića.

Ofanziva domaćih bila je kratkog daha. Tempo igre je opet opao, lopta je uglavnom kružila između dva šesnaesterca, kreativnost se svela na minimum.
U tom ritmu igralo se do isteka 45. minuta, pa su na pauzu ekipe otišle najnepopularnijim fudbalskim rezultatom – 0:0.

Uvođenjem Ivana Pejčića, trener domaćih Milan Rastavac, hteo je da ekipa dobije na brzini. Radnički je bio konkretniji na startu drugog poluvremena, imao nadmoć, ali bez izglednih šansi u prvih 10 minuta.

U 57. minutu Radnički je poveo! Nakon skraćenog kornera sa desne strane Zemljanuhina, lopta je završila na drugoj stativi, kapiten Jovanović je sproveo loptu glavom do Bulatovića, koji je smestio loptu u mrežu – 1:0.

Nastavio je Radnički u istom stilu i posle vodećeg pogotka, a posle 8 minuta prednost je udvostručena. Ponovo je kapiten Aca Jovanović odradio najveći deo posla. Sjajno se oslobodio rivala na sredini terena, pasom u prazno izbacio celu odbranu Kruševljana i spojio Ivana Pejčića sa golom, koji je sigurnom egzekucijom matirao Jankovića – 2:0.

Nakon duplirane prednost niški Real je malo “spustio loptu”. Zatvorili su prilaze golu i potrudili se da “umrtve” igru i mirno privedu meč kraju.

Fudbaleri Napretka, koji su na ovom meču jako malo pokazali, nisu imali snage, volje i htenja da se vrate iz rezultatskog minusa. Pokušao je strateg gostiju da promenom taktike unese uživost u redove Kruševljena, ali zamisao nije zaživela.

Jedina prava šansa za goste viđena je tek u zaustavnom vremenu, ali je sa dve “panterske” intervencije Milan Borjan, a zatim i defanzivna linija domaćina sprečila Napredak da stigne do počasnog gola.

Nakon nekompletnog 24. kola Radnički je ovom pobedom napredovao na tabeli i sada je na 10. mestu sa 26 bodova. Gosti su ostali na 24 i nalaze se na 13. mestu.

U sledećem kolu Radnički gostuje imenjaku iz Kragujevca.

RADNIČKI - NAPREDAK 2:0 (0:0)

Stadion Čair, Niš

Sudija: Dejan Dimitrijević iz Loznice

Žuti kartoni:Mrkić, Kolarević, Ćulum (Radnički)

Crveni kartoni:

RADNIČKI NIŠ: Milan Borjan, Miloš Petrović, Vladan Pavlović, Radoš Bulatović, Nemanja Lakić-Pešić, Milan Ćulum, Dušan Kolarević, Saša Marjanović, Aleksandar Jovanović (od 81. Marko Mrkić), Nikola Ašćerić (od 46. Ivan Pejčić), Anton Zemljanuhin (od 87. Marko Tomić)

NAPREDAK: Slobodan Janković, Stevan Luković, Slobodan Urošević, Marko Paunović, Ilija Radović (od 67. Marko Vučetić), Mioš Stanojević, Abraham Frimpong, Ibrahima Ndiae, Tomislav Ivičić (od 70. Andrija Majdevac), Srđan Dimitrov, Nikola Trujić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija nis

    19:47 // 27. 4. 2015.

    Svi u kg invazija!!!

  • miki

    15:30 // 26. 4. 2015.

    Bolje i da nas bude 500 coveka ali pravih navijaca i ljudi koji vole radnicki,a ne 5000 od kojih velika vecina dolazi kad je ulaz besplatan i trci kuci pre kraja da gleda SRAMOTU IZ BEOGRADA

  • miki

    15:28 // 26. 4. 2015.

    Sad ne smemo zakomplikovati borbu za opstanak.A uprava i grad izvolite resite tekuce probleme do kraja prvenstva inace smo sledece godine druga liga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: