Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:43, 3. 11. 2011.

| Sport

Rukomet: Srbija izgubila od Mađarske

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rukomet
foto: Petar Stošić

Rukometaši Srbije poraženi su od Mađarske rezultatom 32:25 (16:14) od Mađarske u prvom kolu Kupa nacija u hali Čair.

Premijera srpskih rukometaša u rekonstruisanoj hali Čair nije bila kakvu su mnogi očekivali. Prvi duel u novoj hali nije bio srećan za naše rukometaše uprkos ogromnoj podršci sa tribina i sjajnoj atmosferi. Hala nije bila puna, da li je razlog cene karata ili termin mečeva, nije ni bitno.

Da Mađarska nije stigla u Niš sa belom zastavom pokazala je od prvog minuta kada je i povela golom Zubaija. naši su izjednačili preko Šešuma, a do prvog vođstva stigli u 4. minutu kada je bilo 3:2. Srbija je serijom od 4:0 u 11. minutu vodila sa 8:4. Ali, naši su uspeli da prokockaju, pre svega lošim napadom, prednost od 9:5 i Mađari su u 24. minutu napravili seriju od 8:0 i poveli sa 13:9. Nije pomogao ni tajm aut našeg selektora, Mađari su "pročitali" igru domaćina. Do kraja poluvremena naši su samo smanjili na dva razilke 16:14.

U nastavku je delovalo da će uz podršku sa trribina naši rukometaši naći prolaz do gola Tataija koji je bio posebno inspirisan i branio skoro sve. Plan da se izjednači je propao, stigli su domaći samo do 17:16 u 33. minutu. Najveću prednost mađari su imali u 53. minutu kada su vodili sa 28.21. Vuković je iskoristio meč da pruži priliku svim igračima. Pesma navijača nije prestajala do kraja, ali to nije bilo dovoljno da Srbija nastavi niz pobeda u svojoj staroj bazi.

- Nismo očekivali da će ovako biti. Pozitivno je što se to desilo sada, a ne januara. Imamo vremena da ispravimo greške i učićemo na njima. Presudile su nam greške u napadu i golove smo lako primali. Sve je ovo trening-priprema za januar i Evropsko prvenstvo - rekao je Ivan Nikčević.

Do kraja Mađari su samo održavali prednost i došli do prve pobede u Kupu nacija. U drugom meču sastaju se Hrvatska i Češka.

- Igrali smo jako loše na momente, potpuno smo razočarali. Dobra atmosfera u hali, publika je sjajna - rekao je nakon meča Marko Vujin.

Pre početka utakmice pevač Ognjen Radivojević je otpevao zvaničnu himnu Evropskog prvenstva 2012. godine koje će biti održano u Srbiji. Deo prihoda od prodaje karata biće uplaćen akciji "Bitka za bebe" za kupovinu inkobatora za Klinički centar u Nišu.

Srbija: Marjanac 3 odbrana, Šešum 4, Vujin 2 (1), Nikčević 8 (4), Đukić, Toškić, Stanić 2 odbrane, Milić 1, Stojković 3, Manojlović 4, Rnić, Vučković, Mitrović 2, Nenadić 2, Beljanski, Marjanović.

Sedmerci: 5/6
Isključenja: 6 minuta

Mađarska: Tatai 16 odbrana (1), Ileš 5, Čašar 3, Močai 7, G. Ivančik 4 (3), T. Ivančik 2, Haršanj 2 (2), Putič, Mikler, Laluška, Nađ, Gulješ, Vadkerti, Zubai 8, Šuh 1, Lekai.

Sedmerci: 5/5
Isključenja: 8 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    16:44 // 4. 11. 2011.

    Nije bio problem ni termin ni cena karata koja nije ni bila visoka vec bojkot od strane navijaca. Svi su razocarani uzasnom organizacijom oko prodaje karata za EP. Kukavicki su prodavali karte preko interneta bez ikakve najave i niko nije mogao od nas Nislija da kupi kartu vec su obavestili rukometni savez Makedonije i njima dali veci deo karata. Toliko godina cekamo da se nesto veliko desi u Nisu i onda nas prevare nasi ljudi. Sramota!

  • mita

    08:36 // 4. 11. 2011.

    igra reprezentacije je bila u skladu sa halom,ocajna!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: