Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:25, 3. 5. 2015.

| Sport

Rukometaši Srbije u Čairu spasili bod protiv Islanda

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
mosa-ilic-srbija-rukomet.jpg
Kapiten Momir Ilić postigao je 6 golova; foto: Vanja Keser

Najbolji srpski rukometaši imali su 3 gola prednosti (25:22) do 58. minuta, ali je Island serijom 3:0 uspeo da osvoji bod (25:25) u punoj hali Čair u Nišu u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Samo 4 dana nakon najubedljivijeg poraza u istoriji samostalne Srbije (38:22) naši rukometaši odigrali su nerešeno u niškoj hali sa istim protivnikom u grupi 4.

DSC-8485 foto: Vanja Keser

Mogli su srpski igrači i do pobede i važna 2 boda koja bi im donela lakšu završnicu kvalifikacija, ali ni igrač više im nije pomogao poslednja dva minuta kada su primili 3 gola.

Imala je Srbija napad za pobedu, ali je Davor Čutura bacio loptu u ruke protivnika koji je imao 9 sekundi za napad. Na sreću naših igrača, ni tajm-aut nije pomogao rivalu da zabeleži pobedu u finišu.

Island je bolje počeo utakmicu, imao prednost od 7:4  u 14. minutu. Srpski rukometaši su serijom od 4:0 uspeli da preokrenu i povedu sa 10:9 u 25. minutu, a najviše zahvaljujući golmanu Miroslavu Kociću koji je imao 8 odbrana u prvom delu igre.

Nakon prvog poluvremena Srbija je vodila sa 13:11 i to je bila prva prednost od 2 gola.

Srpski igrači su nastavili u drugom poluvremenu da održavaju prednost koja je u 36. minutu iznosila 17:13.

Loša igra od 41. do 47. minuta i serija Islanda od 4:0 doneli su prednost gostiju (18:19).

DSC-8365 foto: Vanja Keser

Vratili su domaći rukometaši prednost i u 53. minutu imali 23:20, nakon čega je usledio tajm-aut Islanda. Odbranio je tada Dejan Milosavljev sedmerac Gunarsonu, delovalo je da Srbija može da se revanšira za poraz na Islandu.

Naša selekcija je u 58. minutu povela sa 25:22, ali više nije bilo golova u mreži gostiju.

Mislim da je, kakve su okolnosti bile, bod zaslužen. Nije jednostavno bilo igrati današnju utakmicu, ali čestitam mojim igračima na želji i htenju jer su utakmicu odlučile zadnje sekunde. Nedopustivo je što smo na kraju morali da branimo jedan bod. Očekuje nas nastavak kvalifikacija gde ćemo probati da obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo - kazao je Dejan Perić, selektor Srbije.

Srpski igrači imaju 5 bodova nakon 4 kola, kao i Island, ali je naša selekcija na poziciji niže zbog lošijeg međusobnog skora.

Ekipu Srbije čeka gostovanje Crnoj Gori, koja je prva sa 5 bodova, i meč sa Izraelom (bez bodova) u Kraljevu.

DSC-8246 foto: Vanja Keser

SRBIJA - ISLAND 25:25 (13:11)

SRBIJA: Kocić (14 odbrana), Milosavljev (1 sedmerac), Mladenović, Vujin 2, Marjanović, Đukić 2, M. Ilić 6(1), Stojković 2, N. Ilić 3, Vučković, Dalibor Čutura, Davor Čutura 5, Abutović 3, Marsenić 2, Orbović, Stanković.

ISLAND: Gustavson (16 odbrana, 1 sedmerac), Svavarson 5, Kristjanson, Palmarson 4, Karason, Halgrimson 3, Atlason, Gudjonson 1(1), Edvardson, Gudmundson, A. Gunarson 2(1), Jakobson, Gunarson 3, Sigurmanson 4, B. Gunarson 1, Olafson 1.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: