Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 4. 6. 2012.

| Sport

Sara Božić treća na Evropskom kupu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
sara bozic
Sara Božić

Takmičarka niškog Džudo kluba Kinezis Sara Božić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 57kg na juniorskom Evropskom kupu u Austriji i vredne bodove za Evropsko prvenstvo u Poreču.

Sedamnaestogodišnja Nišlijka ostvarila je ogroman uspeh na Evropskom kupu top ranga u Lajbnicu u Austriji. Ona je osvojila treće mesto u jakoj konkurenciji i time popravila plasman na rang listi, ali i pokazala da Niš ima još jedan sportski biser.

Najjača konkurencija na ovom takmičenju bila je baš do 57 kilograma gde su se borile 49 takmičarki iz 28 zemalja. Sara Božoć je imala 7 mečeva i uspela da dođe do postolja.

- Mnogo mi znači ovaj uspeh. Ovo je jedan od najtežih Evropskih kupova, najviše mečeva sam imala. Pobedila sam u 6, a izgubila jedan. Bila sam na strunjačama od 9 ujutru do 9 uveče. Naporno i teško je bilo, ali i više sam nego zadovoljna - rekla je Sara Božić za Južne vesti nakon dolaska iz Austrije.

Sara je na ovom Kupu pobedila prvu Nemicu Juliju Knops, pa Lauru Natoli iz Belgije. U trećem kolu niška takmičarka je poražena od Britanke Nekode Dejvis, koja je kasnije osvojila zlatnu medalju. Sara je kasnije u repesažu savladala redom Nikol Herbst iz Austrije, Mariju Ćentrakio iz Italie i Francuskinju Trejsi Etjena i na kraju iponom Lori Melisu Posvit iz Francuske za treće mesto.

sara bozic Sara Božić

Na Kupu je nastupilo oko 700 takmičara iz skoro svih zemalja Evrope. Srbiju je, pored Sare Božić, predstavljalo 13 džudista.

Sara je ovim rezultatom osvojila 28 bodova za Evropsku juniorsku rang listu. Ona je do Kupa u Lajbnicu imala 4 boda i bila je na 57. mestu u svojoj kategoriji, a sa novim bodovima znatno će da napreduje na listi i tako može da ima bolji žreb na Evropskom juniroskom prvenstvu u Poreču od 21. do 23. septembra.

Božićeva će već 14. i 15. jula imati novu priliku da osvoji još bodova na Evropskom kupu u Pakšu u Mađarskoj.

Na ovom Kupu učestvovala je još jedna Nišlijka Dijana Stanković (do 70kg) iz DžK Niš. Ona je poražena već u prvom kolu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Komšija

    16:05 // 5. 6. 2012.

    Bravo komšika, ima Zelengorska čime da se ponosi! Bravo!!!

  • Vladimir Radić

    14:56 // 4. 6. 2012.

    IMA NIŠ ČIME DA SE PONOSI.....NAPRED SARA!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: