Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 1. 4. 2015.

| Sport

Sedma šampionska titula i rekord niške skijašice

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
petra.jpg
Petra je izjednačila šampionski rekord iz 1997. godine

Najuspešnija aktuelna skijašica Skijaškog kluba „Niš“ Petra Veljković (13), pobedila je na državnom prvenstvu u slalomu na Staroj planini i sa ukupno 7 šampionskih titula izjednačila rekord Marije Cenić postavljen još 1997. godine.

Marija Cenić je bila najtrofejniji takmičar SK „Niš“. Napustila je skijanje kao senior i postala profesor fizičkog vaspitanja, a danas radi kao instruktor za sportsku rehabilitaciju u Minhenu.

Na listi najuspešnijih šampiona iz Skijaškog kluba „Niš“ slede Sonja Smiljanić i Jurica Stanković koji su tokom svoje karijere u niškom klubu osvojili po 6 titula državnog prvaka.

Niški klub do danas je imao 30 prvaka Srbije.

Petra Veljković je svoje sedmo šampionsko zlato osvojila u slalomu, pošto je prethodnog dana imala peh i pala u veleslalomu. Zahvaljujući tom kiksu, rekord Marije Cenić još nije nadmašen. Vrlo je verovatno da će se to dogoditi već naredne sezone, jer Petra Veljković osvaja svoje medalje znatno bržim tempom. Mariji je za 7 titula bilo potrebno 10 takmičarskih sezona, dok je Petra bila šampion 7 puta za 7 godina (2009-2015). 2 Marija Cenić na Trofeju "Topolino"; Italija 1992. godine

Petrina sedma titula predstavlja svojevrstan podvig jer je, uoči sezone, na glečeru u Austriji, doživela ozbiljnu povredu meniskusa i ligamenata. Dok su skeptici poverovali da je za nju sezona okončana, Petra se podvrgla operaciji kolena i posle samo 18 dana ponovo stala na skije. Tačno 30 dana od operacije pobedila je na Alpskom kupu Srbije i tako započela izuzetno uspešnu sezonu, koju je krunisala pobedom na Prvenstvu države.

Mada je Petrino dosezanje rekorda privuklo najviše pažnje, najuspešniji takmičar SK „Niš“ na ovogodišnjem državnom prvenstvu bio je njen vršnjak Veselin Zlatković koji je osvojio šampionske titule i u slalomu i u veleslalomu. Zlatković je odlično počeo sezonu, osvajao je medalje, najčešće zlatne, na domaćim i međunarodnim takmičenjima i na Prvenstvu države opravdao ulogu favorita.

Treći ovogodišnji šampion iz niškog kluba je mlađa cicibanka Teodora Stevanović (9) koja je prošle godine debitovala osvajanjem bronzane medalje. Ovog puta uz rame joj se našla klupska drugarica Mina Angelov (8) čija je srebrna medalja na debiju sigurna najava bogate karijere.

Srebrne medalje osvojili su i stariji cicibani Andreja Dimitrijević i Aleksa Tomović (11) koji su postigli isto vreme i podelili drugo mesto, ispred naredne dvojice niških takmičara, Mirka Lazareskog i Andreja Trailovića.

Niška dominacija bila je vidljiva i u slalomu za mlađe devojčice gde je Petra Veljković bila prva, a od trećeg do petog mesta plasirale su se Dunja Radivojević, Nina Zdravković i Natalija Pešić. Komplet niških medalja zaokružen je i bronzom Dunje Radivojević u veleslalomu.

Zahvaljujući ovakvim rezultatima SK „Niš“ se učvrstio na drugom mestu u Srbiji u ekipnom plasmanu, sa relativno malim zaostatkom za beogradskim BSK-om i znatnom prednošću nad trećeplasiranim „Midžorom“ iz Knjaževca.

Do završetka sezone preostalo je da SK „Niš“ organizuje svoju tradicionalnu regionalnu trku „Pantin memorijal“ koja je prošle nedelje odložena zbog nevremena na Staroj planini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Све најбоље

    17:38 // 1. 4. 2015.

    Успех за сваку похвалу ! Са друге стране у Нишу па и Србији ово је одавно спорт и такмичење за децу богатих о чему остала деца могу само да маштају.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: