Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 12. 1. 2012.

| Sport

Skoro svi hoteli u Nišu puni za Evropsko prvenstvo

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
hala cair, novo
Hala Čair spremna za Evropsko prvenstvo; foto: facebook.com/SRB2012

Skoro svi hoteli u Nišu će biti popunjeni za šampionat Evrope, a mesta je ostalo još u Ambasadoru i Naisu, rečeno je u Turističkoj organizaciji Niša.

Do Evropskog prvenstva u rukometu ostala su još samo 3 dana, a Niš spremno dočekuje najveći sportski događaj koji organizuje. Kako je ranije najavio i predsednik Rukometnog saveza Makedonije Mihajlo Mihajlovski, iz Makedonije dolazi oko 3.000 navijača koji će pristizati u naš grad od danas do nedelje.

Za njih će na Gradskom polju, kod tehničkih fakulteta, biti postavljen veliki šator "fan zona" gde će uz muziku i piće provoditi dane Evropskog prvenstva u Nišu. Makedonski zvaničnici će biti u Konaku, a kako je rekao Vladimir Jovanović, direktor Turističke organizacije Niša, dolaze i brojni makedonski državni zvaničnici, ambasadori i druge visoke zvanice.

- Iz Makedonije dolazi oko 3.000 navijača i njih ima najviše od svih selekcija koje igraju u Nišu. Najmanje dolazi iz Češke, a stotinak će doći iz Švedske i Nemačke. Navijači su u proseku uzeli 4-5 noćenja. Navijači iz Švedske će biti uglavnom smešteni u hotelu Vidikovac, dok su češki i nemački fanovi po hostelima i prenoćištima. Navijači su uplaćivali aranžmane preko agencija, tako da baš nemamo tačan broj gostiju - rekao je Jovanović.

Skoro svi hoteli u Nišu će biti puni, a kako su rekli u Srbijaturistu, Ambasador je popunjen 80%, dok će Nais biti popunjen na kraju, za one koji još nisu rezervisali smeštaj. Dosta navijača je uzelo privatne smeštaje. I vile u Niškoj Banji će biti popunjene.

Zanimljivo je da će u Niš doći oko 300 novinara, čak 220 iz inostranstva i B grupu će pratiti najveći broj akreditovanih novinara. Paradoks je da većina niških novinara, a nijedna televizija iz Niša, nisu dobili akreditacije za najveći sportski događaj. Najviše novinara dolazi iz Nemačke i Švedske, a najmanje iz Češke.

- Nemački novinari su uglavnom smešteni u hotelima Regent i Aleksandar. Na primer, nemačka televizija ZDF nam je tražila 60 jednokrevetnih soba za njihovu delegaciju - dodaje Jovanović.

Turistička organizacija Niša će u hali Čair imati promo pult gde će predstaviti suvenire Niša i džepne informatore na engleskom jeziku koji su spremni za Evropsko prvenstvo.

- Zvaničnici iz ove 4 zemlje su bili u Nišu pre 6 meseci i dobili su od TON-a ponude za vodičke usluge i programe razgledanja Niša. Treba delegacije da odluče da li će rukometaši i u kom periodu obilaziti Niš, kao i novinari - rekao je Vladimir Jovanović.

Zanimljivo je da dolazi i jedan broj navijača iz Bugarske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikolija Tasic

    23:06 // 12. 1. 2012.

    Da li neko zna kako se moze doci do karata, dolazi mi prijatelj iz inostranstva, htela bih da ga vodim na utakmicu?

    • neko

      01:15 // 13. 1. 2012.

      Izvini te gospodjo ili gospodjice ako niste upuceni...posto nam nije trebala arena jel nikako nisu mogli da je "rasprodaju" sada vec karata nema od septembra,pa mislim da nijedan nislija nece da bude na utakmici... Znaci nema karata jos od septembra... Hvala gradonacelnice sto imamo zadovoljstvo gledati neku od utakmica... Sa uvazavanjem Nislija...;)

    • Deki

      14:51 // 15. 1. 2012.

      A sta trebao je gradonacelnik da ti kupi kartuJa sam na vreme kupio i gledacu!

  • Milos Jankovic

    18:22 // 12. 1. 2012.

    U svakoj normalnoj zemlji bi bilo sasvim logično da avioni slete u Niš ali ne i ovde...

  • Ivan MIletic

    17:09 // 12. 1. 2012.

    Da li je moguce da Makedonci imaju vise informacija od Nislija ?!!? Sve pohvale za juznevesti.com jedini pravi informativni portal juzne Srbije !

    http://kurir.mk/sport/rakomet/56682-Kade-e-makedonskata-Fan-zona-vo-Nis

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: