Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 26. 9. 2016.

| Sport

Slepom leskovačkom biciklisti zlato na Evropskom kupu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Petrovic-i-Smelcerovic---BK-Dubocica.jpg
Uspešan povratak na evropsku i svetsku scenu; foto: BK Dubočica

Iako se zbog operacije nije takmičio godinu dana, slepi biciklista Milan Petrović i njegov tandem pilot Goran Šmelcerović osvojili su zlatnu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji na Evropskom Kupu u Beogradu.

Paraolimpijci sa Olimpijskih igara u  Londonu 2012. godine i članovi Biciklističkog kluba Dubočica iz Leskovca su nakon pobede u subotu na drumskoj trci 24. septembra, pobedili i u nedelju u vožnji na hronometar ispred tandema iz Rusije i Italije, i tako odneli pobedu i u generalnom plasmanu, i pokupili 15 bodova za Svetsku rang listu.

Uprkos prošlogodišnjim problema, zbog operacije tumora na mozgu Petrovića i pauze sa treningom od skoro godinu dana usledio je trijumf, a Šmelcerović je presrećan zbog ovakvog povratka.

Spremali smo se za što bolji rezultat, ali nismo očekivali ovakav na jednoj od prvih trka posle našeg povratka. Konkurencija je stvarno bila jaka, bili su i tandemi sa ovogodišnjih Paraolimpijskih igara u Riju, ali smo trijumfovali na obe trke i na najlepši mogući način se vratili u svetsko društvo - rekao je on.

Ipak, zbog nedostatka finansija i kašnjenja sa uplatom sredstava iz Grada, leskovački duo neće učestvovati na Evropskom Kupu u Pragu na poslednjem takmičenju u sezoni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    08:09 // 27. 9. 2016.

    Bravo momci, svaka čast, ponos je imati takve momke u našem gradu.

  • Peca

    06:30 // 27. 9. 2016.

    Bravo za Milana i Smelca - svaka cast!!!
    Pokazite svima kako se bori i odrice!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: