Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 9. 8. 2012.

| Sport

Šta treba za Superligu na Čairu?

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fk radnicki logo

Uprava Radničkog iz Niša uputila je Gradu i gradskim institucijama saopštenje u kom se nalaze uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi se na stadionu Čair igrale utakmice u Superligi.

Takmičenje u fudbalskoj Superligi počinje u petak, 10. avgusta, a dan kasnije u prvom kolu elitnog ranga Radnički gostuje Novom Pazaru. Prva utakmica u kojoj će Radnički biti domaćin je 25. avgusta u okviru trećeg kola, a tada bi trebalo u Niš da stigne imenjak iz Kragujevca. Naravno, ako se ispune uslovi koje je zadala Zajednica Superlige.

Rekonstrukcija stadiona Čair još nije završena, a do 25. avgusta ima mnogo toga da se uradi. Fudbalski savez Srbije tolerantan je prema Nišlijama i uz određene uslove u našem gradu trebalo bi uskoro da gledamo najkvalitetniji srpski fudbal.

Uprava Radničkog izdala je saopštenje Gradu Nišu i gradskim institucijama u kom se navodi nekoliko stavki koje treba da se ispune.

Pošto istočna tribina ne može biti završena do trećeg kola Superlige, ponuđeno je rešenje da se postavi 3.500 stolica na preostale tri tribine i da se postavi pokretni tunel od aut linije do hale Čair gde će biti 2 svlačionice za igrače, jedna za sudije, kancelarija za protokol i prostorija za konferenciju za štampu.

zapadna tribina stadiona cair Zapadna tribina stadiona Čair

Zapadna tribina jedina nije rušena prilikom rekonstrukcije, pa bi trebalo da se zamene stolice, srede toaleti i okreči spoljni deo ove tribine. Takođe, moraju da se očiste oba nivoa loža i obezbede električni i Interenet priključci.

Kako se navodi u saopštenju, potrebno je podeliti tribine na jug, sever i istok i da se postave zaštitne ograde iza poslednjeg reda stolica na jugu i severu.

Naravno, treba da se očiste i osposobe prilazi ulazima na stadion.

Za gostujuće navijače predviđena je zapadna tribina na kojoj bi trebalo ograditi deo za njih.

Tehničke klupe sa pet sedećih mesta mraju biti natkrivene, navodi se u saopštenju.

Fudbalski savez Srbije je ponudio pomoć za sanaciju travnatog terena, koji bi morao da se sredi

Reflektori na stadionu nisu uslovi za odigravanje Superlige, ali poznato je da će FSS obezbediti 160 sijalica za sva 4 reflektora na Čairu. Potrebno je da nadležne institucije u Nišu skinu stare sijalice i postave ih na obodu krova zapadne tribine.

- Nisam optimista da će se sve stići do 25. avgusta. Verujem da možemo da budemo domaćini na Čairu tek protiv Smedereva u petom kolu. Ali, ako se izvođači radova potrude, može da se stigne. Radovi teku sporije nego što bi trebalo - rekao je Miloš Simonović, predsednik Skupštine Radničkog.

Uslova mnogo, vremena malo. A samo od dogovora i volje uprave Radničkog, predstavnika Grada Niša i institucija nadležnih za stadion zavisi da li će Nišlije već 25. avgusta moći konačno da vide svoj tim u svom gradu u Superligi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ToXic

    10:27 // 10. 8. 2012.

    Radovi na rekonstrukciji stadiona Čair počeli su 23. marta 2011 godine,a rok za završetak je 270 dana.
    Koga vi to lazete vise gospodine Simonovicu,treba da se utvrdi direktna povezanos izmedju vas i izvodjaca radova.I tek onda ce da gradzani Nisa saznati zasto se toliko kasni sa zavrsetkom radova.

  • sasa vasilic

    09:06 // 10. 8. 2012.

    simonovic smatra da radovi sporo teku i da se izvodjaci trebaju da potrude... zasto sporo teku i zasto se ne trude-nismo saznali?

  • zivkovic

    20:39 // 9. 8. 2012.

    Nemojte da se igrate sa klubom, Nislije su zasluzile da gledaju i igraju u Nisu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: