Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 21. 6. 2016.

| Sport

Stabilizacija i opstanak prioritet Radnika u novoj sezoni

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnik-Surdulica---Vanja-Keser.jpg
Prošla sezona ući će u anale surduličkog fudbala kao najbolja u istoriji; foto: Vanja Keser

Opstanak, afirmacija mladih igrača, organizaciona stabilizacija kluba i reorganizacija omladinske škole biće u fokusu surduličkog superligaša u sezoni koja sledi, reči su Darko Gašića, sportskog direktora tima.

Sve ekipe se polako zahuhtavaju sa pripremama, liste želja svakoga dana dobijaju nove izmene, precrtavaju se igrači okaraterisani kao višak, dodaju se nova imena…

Kada je Radnik u pitanju, centralna figura prelaznog roka je svakako Samjuel Ovusu, brzonogi krilni igrač, strelac 7 golova u prošlom šampionatu, koji je na radaru kako domaćih tako i inostranih klubova, što je i sportski direktor Surduličana potvrdio. Budući da je 20-godišnji Ganjanin pod ugovorom, klub će inkasirati solidnu svotu novca.

Mnogi klubovi su pokazali interesovanje. Blizu smo konkretizacije što se njegovog odlaska tiče, ali ne bih iznosio konkretne detalje, najbitnija je diskretnost - tajanstven je Gašić.

Kako će izgledati surdulički sastav naredne sezone još uvek nije poznato.

Najviše informacija o tome imaćemo do kraja ove ili početkom sledeće nedelje. Najverovatnije ćemo u ponedeljak imati spisak sa igračima na koje računamo, pa je najbolje tada pričati o dolascima i odlascima - istakao je on.

Prošle sezone Radnik je bio najprijatnije iznenađenje prvenstva. Posle bledog starta, dolaskom trenera Miloša Veselinovića surdulički tim se preporodio i izborio učešće u doigravanju za šampiona. Veselinovića je na mestu trenera zamenio Goran Lazarević, a Gašić kaže da će i u predstojećoj sezoni opstanak biti prioritet.

Prošlogodišnji rezultati su bili iznad nivoa organizacije kluba. U predstojećoj sezoni ćemo se pre svega fokusirati na borbu za opstanak, jer je plej-aut specifično takmičenje gde svako može da ispadne u niži rang. I prošle sezone nam je opstanak bio prioritet, pa smo ušli u plej-of, tako da se nikad ne zna - zaključio je sportski direktor Radnika.

Prvu utakmicu u novoj sezoni Superlige Surduličani će odigrati na svom terenu protiv Javora iz Ivanjice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: