Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:42, 24. 8. 2016.

| Sport

Stadion Čair bez struje zbog duga od 4 miliona dinara

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
stadion
Stadion bez struje, utakmica Radničpkog neizvesna; foto: JV arhiva

Radnici niške Elektrodistribucije isključili su struju na stadionu Čair, pa je subotnja utakmica Radničkog protiv Mladosti pod znakom pitanja. U klubu kažu da su nemoćni, jer je stadion u vlasništvu Grada, gde nemaju komentar za nastalu situaciju.

Struja je isključena danas oko 13 sati i to samo na renoviranoj istočnoj tribini, a kako kažu u Elektrodistribuciji, razlog je dug od oko 4 miliona dinara.

Direktor niškog EDB-a Boban Džunić kaže da je Grad, u čijem je vlasništvu stadion, još februara 2012. godine, kada je uveliko rađena rekonstrukcija ovog sportskog objekta, sklopio ugovor na godinu i po dana da se na "gradilište u Nišu stadion Čair “KRAN” priključi struja". To je i učinjeno, a gradska Služba za održavanje i informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) je sve vreme trajanja ugovora uredno izmirivala obaveze. Kada je on istekao, kaže Džunić, prestalo se i sa plaćanjem struje.

Iako su radovi na rekonstrukciji prestali, a ugovor istekao, struja koja je bila namenjena kranu koji se koristio za rekonstrukciju, korišćena je i dalje. Prostorije na stadionu i sam objekat najčešće su koristili i koriste fudbaleri Radničkog, a predsednik kluba Radan Ilić kaže da oni nemaju nikakve veze sa tim, jer stadion pripada Gradu, pa samim tim i taj strujomer na kojem je merena potrošnja.

Nikakvi računi nisu stizali na adresu kluba, da bi mi bili odgovorni. Mi samo koristimo gradski stadion, jer svoj nemamo, tako da ne možemo ništa da preduzmemo. Nadam se da će se što pre ova situacija rešiti, jer u slučaju da ne odigramo subotnju utakmicu bićemo drastično kažnjeni - rekao je on.

Džunić se slaže se sa Ilićem da stadion nije njihov i voljan je da pomogne Radničkom, ali kaže da Ilić mora da prizna da je struju koristio klub. Pojašnjava da je nakon odustajanja IKT-a, dugovanje za strujomer na stadionu i uopšte situacija sa strujom morala da se reši i da je on nekoliko puta na isključenje struje upozorio Ilića.

Nekoliko puta, a poslednji put početkom avgusta, stizala su obaveštenja na adresu EPS “Snabedevanja” od IKT-a da ovo telo ne želi da plaća račune, jer je ugovor istekao i zahtevalo da se svi računi storniraju. Pošto nisu preduzete nikakve mere, zamolili su mene kao direktora da to rešim - istakao je on.

Kada se ekipa distribucije uverila da to merno mesto i dalje postoji, iako zakonski to ne bi trebalo, jer je ugovor istekao, Džunić kaže da im ništa drugo nije preostalo nego da isključe dotok energije.


Ko je odgovoran?

Na pitanje ko je i zbog čega dozvolio da se tri godine po isteku ugovora ovaj strujomer i dalje koristi iako nije postavljen za te namene, kao i zašto ranije nije isključen, Džunić ističe da odgovor nije na njemu, već da ga treba tražiti na adresi Grada Niša ili EPS “Snabdevanja”.

Gradski većnik za sport, u čijoj je ingerenciji i briga o sportskoj infrastrukturi, Branislav Kačar nije imao komentar na novonastalu situaciju i potencijalnu mogućnost da Radnički u subotu neće imati gde da odigra svoj prvenstveni meč.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • S.korea

    10:53 // 25. 8. 2016.

    Tako to radi Bob un Dzun kad hoce da se duva i prkosi gradu a stetu ce trpeti i Grad i Radnicki i Nislije.
    Umesto da su nasli nacin da prevazidju krizu i problem,on salje ekipe da iseku gradski stadion da bi rekao da je po zakonu.
    Pozadinu se ovoga zna ali nije bilo ni vreme ni mesto ...

  • Sale

    10:31 // 25. 8. 2016.

    Ajde bre platite taj racun tolike pare su otisle na nenamenske stvari dizete prasinu bez veze a i taj Dzunic trebalo je da prvo razgovara sa upravom Grada pa tek onda da radi na svoju ruku!

  • obavesten

    10:13 // 25. 8. 2016.

    "Navijac" ti bolje da navijas nego da pises o stvarima koje ne znas i ne razumes. Grad nikada nije zavrsio stadion(nema tehnicki prijem i upotrebnu dozvolu) pa nije ni mogao gradiliste da prenese Radnickom na koriscenje.Racuni EPS-a idu na adresu Grada pa ih klub i ne vidi niti zna koliki je njihov iznos niti ima pravnog osnova da moze da plati racun koji glasi na drugog. Sve to ti dobro znas.

    • neobavesten

      10:48 // 25. 8. 2016.

      Znaci,ne bi smeli da koriste stadion koji je nezavrsen,koji je bez upotrebne dozvole,ali zato SME DA PRAVI RACUNE.

    • Izvorac

      16:25 // 25. 8. 2016.

      A da li Grad ima pravni osnov za plaćanje pošto je ugovor isteko. Zašto distribucija po službenoj dužnosti nije sama obustavila isporuku el. energije po isteku ugovora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: