Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 10. 9. 2012.

| Sport

"Stadion će biti spreman za utakmicu" - video

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-2363.JPG

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će radovi na osposobljavanju stadiona Čair biti završeni i da će moći da se odigra utakmica između Radničkog i Smedereva u subotu, 15. septembra u Nišu.

Zoran Perišić je obišao radove na stadionu u društvu većnika zaduženog za sport Milana Pešića i Branislava Jovanovića, izvršnog direktora Direkcije za izgradnju grada.

IMG-2378

U toku su radovi na svim tribinama. Postavljanje stolica na južnoj su pri kraju, a ovih dana treba da budu postavljene i stolice na severu gde će biti ispisano "ČAIR". Na južnoj je postavljen veći broj stolica i na toj strani već je ispisano "MERAKLIJE" belim stolicama.

- Utakmica treba da bude 15. septembra, a nije sve spremno. Postavljeno je oko 4.200 stolica, a treba da bude namontirano još dve, tri hiljade na severu. Za mene je najznačajnija bezbednost, zaštitne ograde i da se počisti predmeti sa atletske staze - rekao je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije treba da dođe 12. septembra na stadion Čair i da odobri da se utakmica između Radničkog i Smedereva odigra u Nišu.

- Ne dajem ja dozvolu, već Fudbalski savez. Ako se odobri, Radnički preuzima odgovornost oko pripreme utakmice - istakao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Radovi na "ulepšavanju" zapadne tribine su u toku, postavljene su nove stolice na mestima gde su stare bile izlomljene ili ih nije ni bilo. Rekonstrukcija cele zapadne tribine je u planu kada se završe preostale 3 tribine na stadionu.

- Zapadna tribina će biti u funkciji za 15. septembar. Istočna, južna i severna tribina bi trebalo da budu gotove do kraja oktobra. Stadion će biti gotov kada bude završena i zapadna tribina. U toku je izrada projekta za rekonstrukciju Zapada. Zapadnu tribinu moramo da završimo, a trebalo bi da ima 9.050 mesta - rekao je Perišić.

IMG-2372

Kako je rekao Dragan Milenković, vlasnik kompanije "MD GIT" koja je izvođač radova, svlačionice su sređene, završena je vodovodna i kanalalizaciona mreža, samo se čeka da se uvede struja.

- Mi smo uključeni od 15. avgusta i bilo je potrebno obezbediti 400.000.000 dinara za vraćanje dugova. Za zapadnu tribinu potrebno je još 500.000.000 dinara - rekao je Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju koja je preuzela nadzor nad radovima rekonstrukcije stadiona.

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije stiže u Niš u sredu, 12. septembra. Tog dana, ako se odobri da utakmica bude odigrana u Nišu, počeće i prodaja sezonskih karata i ulaznica za meč Radničkog i Smedereva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • šišćevap

    11:55 // 12. 9. 2012.

    čuo sam da je besplatan upad za Radnički Smederevo

  • 101% Nislija

    08:24 // 11. 9. 2012.

    Postavljanje stolica u sektor za gostujuce navijace (slika 7) je uzaludan posao i bacanje para...

  • Veljko

    00:25 // 11. 9. 2012.

    Zamolio bih vas iz juznih vesti da sledeci put pitate ove sto su nadlezni (gradonacelnik direktor za izgradnju grada ili tako nekog) da li ce zapadna biti gotova (barem da bude izgradjena odnosno grubi radovi) do 23. marta bese kada gostuje reprezentacija jer ako ne znate po UEFA i FIFA pravilima novinarske loze i VIP loze i naravno kamere moraju biti na zapadu?!

    • dr dra

      09:29 // 11. 9. 2012.

      Zapadna tribina, koliko sam čuo čeka neko bolje vreme. Ministarstvo treba da izda dozvolu, nema para, tako da će čini mi se to da potraje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: