Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 7. 10. 2015.

| Sport

Stakleni portali produžavaju rok radova na bazenu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
bazen-cair.jpg
Najmanje radova bilo je na najmanjem bazenu; foto: JV

Oko 70 % radova na rekonstrukciji zatvorenog bazena Čair u Nišu završeno je za 70 dana, kaže Dragan Perić, direktor Sportskog centra, ali će promena stakala ne jednom delu produžiti rok do sredine novembra.

portali-bazen Do sada su promenjena 3 staklena portala; foto: JV

Kosi stakleni portali koji stoje između rekreacionog zatvorenog bazena i otvorenog olimpijskog produžiće rok rekonstrukcije koji je bio 90 dana - do 27. oktobra.

Sve će biti u roku osim tih portala jer ne smemo da ih radimo bez dozvole projektanta. Produžiće radove do sredine novembra, ali ćemo specijalnim pregradama omogući nesmetani rad olimpijskom i rekreacionom bazenu. Neće biti gubitka toplote i radiće ventilacija - kaže Dragan Perić.

peric-na-bazenu Dragan Perić kaže da će biti rekonstruisana i prostorija gde su kupači sušili kosu; foto: JV

Prema njegovim rečima, do sada su promenjena 3 staklena portala koja su bila pokretna, a ostala su samo središnja vrata.

Klime se menjaju i biće samo iznad olimpijskog bazena, sređuju se i mokri čvorovi i grede iznad bazena. Kompletno centralno grejanje se menja. Ceo prostor se kreči, biće ofarbani gelenderi - priča Perić o radovima.

Oko 100 kvadratnih metara aluminijumskih ploča iskorišćeno je za reparaciju poda rekreacionog i olimpijskog bazena.

Školjka bazena je bila loša, ipak se nije rekonstruisalo 26 godina. Podovi bazena su uglavnom završeni - kaže Perić.

radijatori-na-bazenu Radijatori se rekonstruišu; foto: JV

Zamenjene su pločice na zidovima svlačionica, radijatori se rekonstruišu, a i skinuta je i stara ventilacija koja, kaže Perić, nije radila poslednjih 7 godina.

Sistem ventilacije je projektovan da ubacuje svež vazduh, a izbacuje vlažan i pokriva dve trećine bazena - dodaje Perić.

On ističe da će to doneti značajnu promenu jer će na bazenu biti toplije.


Tehnička voda za tuš-kabine i mokre čvorove

Napravljeni su novi cevovodi, priča Perić, kroz koje će tehnička voda iz bazena ići do mokrih čvorova.

Sopstvenu tehničku vodu, koja ide 50 litara u sekundi i kojom snabdevamo sve bazene, iskoristićemo za tuševe i wc. Rade se redovne analize vode, samo Zavod za zaštitu zdravlja dolazi tri puta nedeljno i do sada smo imali samo pozitivne nalaze - kaže Perić.

aluminijum-na-bazenu Podovi bazena su uglavnom završeni; foto: JV

On dodaje da će samo voda za piće dolaziti iz Vodovoda i to predstavlja Sportskom centru uštedu od oko 700.000 dinara mesečno.

Tuš-kabine će biti po sistemu “antivandal” gde voda određene temperature stiže do tuša i neće moći korisnici da mešaju toplu i hladnu. Sve ide na senzor - kaže direktor Sportskog centra.

Ukupna vrednost svih radova je oko 80 miliona dinara, dodaje Perić.


“Vaterpolisti od 20. oktobra na bazenu”

Vaterpolo klub Nais u subotu 10. oktobra počinje prvu sezonu u Jadranskoj A2 ligi, a pripreme obavlja u Leskovcu jer je zatvoreni bazen u fazi rekonstrukcije.

Bazen bi trebalo da im bude dostupan 20. oktobra da mogu da treniraju. Sa predsednikom kluba smo dogovorili da prve utakmice igraju na strani. Tek novembra igraju kod kuće. To nam daje dosta prostora da završimo - kaže Dragan Perić, direktor Sportskog centra Čair

rekreacioni-bazen Tehnička voda iz bazena će biti i za tuš-kabine i mokre čvorove; foto: JV

Nais će, do završetka radova na čairskom bazenu, morati da putuje u Leskovac i za to će morati da plati oko 400.000 dinara, prema rečima Milana Krstića, predsednika Naisa.

Jedino smo uspeli da im omogućimo treniranje na otvorenom bazenu sa temperaturom vode od 27 stepeni. Međutim, brzo su odustali zbog niskih spoljnih temperatura - dodaje Perić.

Prema kalendaru regionalnog takmičenja, Nais bi trebalo da prvu utakmicu u Čairu odigra 7. novembra kada mu u goste dolazi Solaris iz Šibenika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zoca

    09:23 // 9. 10. 2015.

    Menadzment je sposoban,s'obzirom da 26 god.niko nije smeo da ovo uradi,samo neka se radi ,pustite ove bukadzije,u ovom gradu stagod radio nevalja.Cuo sam da je izvodjac Ok.A vaterpolisti imaju gratis bazen u Leskovcu ,sad svi traze alibi!!

    • shaft

      18:55 // 9. 10. 2015.

      U ovu tvoju pricicu ni sam ne verujes!Ali ,rekli ti tako ili nesto obecali.Sportski objekti pod patronatom SC Cair propadaju,jer menadzment cuva svoje fotelje.Obidji stadion i stonoteniski dom,malu salu hale Cair,razgovaraj sa zaposljenima,sve ce ti biti jasno.

  • shaft

    17:20 // 8. 10. 2015.

    Kakav je menadzment,tesko i do Nove godine da ce se zavrsiti!Skadar na Nisavi!

  • Plivač

    08:39 // 8. 10. 2015.

    Ko će da nadoknadi štetu zbog kašnjenja početka radova? Čitava jedna generacija dece koja treniraju će biti izgubljena, roditelji će upisati decu na druge sportove.. Tome služe septermbar i oktobar. Radovi su trebali biti obavljeni pre septembra. O neozbiljnosti radova koji se rade je uzaludno pričati. Ovo je samo krpljenje ne renoviranje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: