Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 24. 7. 2014.

| Sport

Staša Gejo: Novo evropsko zlato - nova motivacija

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Stasa-Gejo.jpg
Staša Gejo prva na Evropskom juniorskom kupu u Francuskoj (foto: FB profil Staše Gejo)

Time što je na juniorskom prvenstvu u Francuskoj u disciplini "boulder" osvojila 1. mesto, sedamnaestogodišnja Nišlijka Staša Gejo još jednom je dokazala da je najbolja sportska penjačica u Evropi.

Rezultat Prvo evropsko zlato Staše Gejo ove godine.Zlatna medalja na "European Youth" kupu - L'Argentière je, kako kaže jedna od najuspešnijih mladih srpskih sportistkinja, znak da je moguće izboriti se sa svim preprekama na putu do uspeha.

- Uvek je moguće pomerati granice, gde god one bile. Medalja mi je sada dokazala da je motivacija jedan od najbitnijih elemenata u sportu. Donela je novu svežinu u moj život i još motivacije za predstojeći period - kaže Staša.

Ponela je zlato kući i pored toga što je u finale ušla tek kao četvrta na listi, ali tu je, kako priča ova takmičarka, pokazala svu svoju veštinu, znanje i snagu.

- U finalnom krugu se najbolje ogleda spremnost takmičara, više nije reč samo o fizičkoj spremi, već ogromnu ulogu igra i psihički okršaj među takmičarkama. Ukoliko je takmičarka dovoljno vešta da psihički savlada konkurentkinje, već je na pola puta do pobede - objašnjava Staša tajnu svog uspeha.

Evropski-kup-Stasa Velika konkurencija na kupu.

Njena disciplina je jedna od tri u sportskom penjanju, a specifična je po tome što takmičari u njoj nisu osigurani. 

- U pitanju su niske stene koje se savladavaju bez osiguranja, pada se na strunjače. Uređivači smerova izrađuju jako teške "boulder" detalje, za koje je, da bi se savladali i popeli, potrebno upotrebiti ne samo snagu i eksplozivnost, već i kreativnost - priča Staša.

Stasa-Gejo-Evropski-kup Staša Gejo: Osim snage, važna je i psihička sprema.Da bi odmorila od takmičenja, ostaće nekoliko dana u Francuskoj gde će penjati u prirodnim stenama. Kada se početkom sledeće nedelje vrati u Niš, uslediće slavlje sa prijateljima iz kluba.

Posle toga sledi priprema za drugi Evropski kup o "boulder-u" koji će sredinom avgusta biti održan u Austriji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cica

    14:14 // 24. 7. 2014.

    Bravooo Stasa,bravo za porodicu Gejo.Iskreno se radujem.Ovo je konacno lepa vest.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: