Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 26. 8. 2014.

| Sport

Stepanović: “Nemamo konstantnu igru 90 minuta”

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
dragoslav-stepanovic.jpg
Dragoslav Stepanović ne želi da poredi svoju ekipu sa prošlogodišnjom; foto: Vanja Keser

Posle tri kola Superlige niški Radnički nema bodove i sa gol-razlikom zauzima pretposlednju poziciju. Poraz od Jagodine pokazao različitu igru fudbalera iz Niša, smatra Dragoslav Stepanović.

Nakon poraza od Crvene zvezde i Partizana, igrači Radničkog izgubili su od Jagodine iako su poveli. Trener Dragoslav Stepanović ističe da je prvo poluvreme pokazalo pravi kvalitet niške ekipe.

- Tokom drugog poluvremena protiv Partizana i prvog protiv Jagodine je pokazano da bismo mogli da izdržimo sa ekipama koje su prošle godine bili u vrhu. A da to konstantno u 90 minuta uradimo, nije još bio slučaj. Fali igra da protivnika napravimo nervoznim više nego što smo to uradili. U prvom delu utakmice u Jagodini je funkcionisalo visoko napadanje, a da smo dali golove preko Milenkovića i Batiohe, možda bi se sve okrenulo - kaže Stepanović.

Radnički je poveo u 41. minutu golom Batiohe, a Jagodina je prvo izjednačila u 48. minutu, pa povela u 66. minutu. Konačan rezultat (3:1) postavljen je u 79. minutu meča.

- Imao sam utisak, kada smo izašli posle prvog poluvremena, kao da protivnik vodi sa 3:0, a ne da mi vodimo sa 1:0. Nesmotrenost kod jednog dugog pasa dovela je do gola. Kada je pao gol, srušio se ceo svet i to ekipa sa ovim imenima ne sme da dozvoli - dodaje Stepanović.

tabela Radnički pretposlednji nakon 3 kola; foto: superliga.rs

Posle tri kola Radnički ima gol-razliku od 2:9 i zauzima pretposlednje mesto. Nezahvalno je porediti, ali vredi napomenuti da je niški superligaš u jesenjem delu nakon 15 kola primio 10 golova, dok je sada broj na tom kontu - 9.

- Teško je upoređivati tu odbranu koje danas nema, sem Pavlovića i odbranu koja se formira. Imamo 5 novih igrača i ne formiramo samo odbranu, već celu igru. Da ne zaboravimo, sada smo na početku igrali sa tri najbolja tima i možda ni sa prošlogodišnjom odbranom tim ne bi mnogo više napravio. Moram da kažem da su nam utakmice ranije nego što bih želeo, u suprotnom bismo se više konsolidovali i pružili bismo veći otpor - dodaje Stepanović.

Priliku da popravi bodovni saldo Radnički će imati u subotu, 30. avgusta kada dočekuje Donji Srem.

Šansa za mlade

Dragoslav Stepanović je protiv Jagodine dao priliku i mladom Marku Mrkiću (18) da debituje.

- Videlo se da su mladi igrači još daleko od onoga što bi trebalo da budu. Oni trebaju tim koji će da iznese jednog ili dvojicu mladih igrača. Moraće još dosta toga da se poradi i kada se napravi tim, da bi mlađi igrači dali mnogo više. Oni nemaju to opterećenje i misle na treningu da sve mogu. Trening i utakmica nisu isto - kaže Stepanović.

Na ovoj utakmici igrali su i Miodrag Todorović (19) i Petar Petrović (18).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    18:26 // 27. 8. 2014.

    Jao,koliko vi nemate pojma o zivotu.Pustite Stjepanovica i Perovica na miru.Na greskama se uci. Bitno je da nisu lopovi kao dosadasnji, pa je svakako makar i to znacajni pomak za Radnicki za pocetak.

    • Vecko

      22:27 // 27. 8. 2014.

      Da pomak u još veću dubiozu!

  • VAJLI69

    17:27 // 27. 8. 2014.

    Dobro, u subotu pobeda nad Pecincima, pa mala pauza i posle sve od pocetka - a prava ocena tek posle petog kola i gostovanja u Novom Sadu. Napred Radnicki...

  • Ivan

    12:36 // 27. 8. 2014.

    Zašto ne napišete da je Vidak izbacio najboljeg igrača Ćuluma iz kluba? Zar nisam rekao da će nas taj čovek odvesti u drugu ligu. Vidak napolje!!!

    • Aca

      22:25 // 27. 8. 2014.

      Prvi put da se slozim s jednim sugradjaninom svakako treba da ode covek nije iz te price!

    • djoko

      13:25 // 28. 8. 2014.

      Kakav crni culum? Kolarevic i Bratislav Pejcic su za njega izmislili fudbal...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: