Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 28. 9. 2016.

| Sport

Stigla prva pojačanja u OK Niš, kreću i pripremne utakmice

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Odbojka-Nis---Vanja-Keser.jpg
Jaki protivnici da nadomeste kašnjenje sa pripremnim utakmicama; foto: Vanja Keser

Posle sedmodnevne probe dvojac iz Crvene zvezde korektor Ilija Lukić i primač Danilo Pavlović ostaće na jednogodišnjoj pozajmici u Odbojkaškom klubu Niš, koji će u četvrtak i petak u Čairu odigrati prve kontrolne mečeve sa bugarskim ekipama Hebar i Dobruđa.

Posle turbulentnog leta u taboru niškog odbojkaškog kluba stvari polako dolaze na svoje mesto, a trener Dragan Svetozarević postepeno sklapa tim za novu sezonu, koja počinje za tri nedelje. Kako kaže, nezavidna finansijska situacija ga ograničava u sklapanju timu, pa je tim do sada bio sastavljen uglavnom od niških igrača, a saradnja je dogovorena sa dvojicom mladih odbojkaša iz redova Crvene zvezde.

Kao pozajmljeni igrači dres Niša naredne sezone nosiće Lukić, 19-godišnji primač servisa, i Pavlović, 20-godišnji korektor.

Doveli smo dva talentovana igrača iz Crvene zvezde, koje su prošli probu, trenirali sa nama i sada je na njima da se nametnu u narednoj sezoni. Potrebna su nam još neka pojačanja, pre svega na poziciji primača koja je najdeficitarnija, u potrazi smo za nekim iskusnijim, ali sada nije pogodan trenutak da govorim o njihovim imenima - rekao je trener Svetozarević.

Prve pripremne utakmice Nišlije će odigrati u četvrtak u 16 sati protiv bugarskog drugoligaša Hebara iz Pazardžika, a dan kasnije od 12 sati protiv šampiona Bugarske Dobruđa.

Kasnimo malo sa prijateljskim utakmicama, ali su nam prvi rivali kvaltetne ekipe. Hebar jeste drugoligaš, ali je ovog leta formirao kvalitetniji tim od polovine tamošnjih prvoligaša. Plan je da do početka prvenstva igramo 2,3 duela sedmično i tako uhvatimo ritam pred početak prvenstva - kazao je strateg Niša.

Svetozarević je prokomentarisao i kvalitet ostalih ekipa iz domaće Superlige i izdvojio 4 ekipe koje trenutnim kvalitetom odskaču od ostalih - Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Novi Pazar i Radnički iz Kragujevca.

Iako im se svake godine osipaju redovi, Zvezda i Vojvodina imaju sistem rada koji ih svake godine stavlja na mesto favorita. Aktivnostima u letnjem prelaznom roku i Novi Pazar i Radnički su doveli veliki broj kvalitetnih domaćih igrača koji su nastupali u inostranstvu, tako da su se te 4 ekipe izdvojile ispred ostalih - prokomentarisao je on.

Svetozarević OK Niš - ossrb.org Svetozarević (levo) iz igračkih dana; foto: ossrb.org

Strateg Nišlija je na kraju dodao da bi njegov tim, uz još neko pojačanje, bio odmah iza pomenutih klubova, a u odbojci, kao i u svim ostalim sportovima, iznenađenja su moguća. Tako nije nemoguće da Niš ponovi uspeh od prošle sezone kada je u ligaškom delu prvenstva završio na istorijskom 4. mestu.

Takmičenje u Superligi kreće 15. oktobra kada u Čairu gostuje aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    06:54 // 3. 10. 2016.

    @stojkovic11-plujem ja po neznalicama i samozivnicima iz SNS-a,sto preuzese klubove,pa ih dovedose do dna!Nisi ni ti bolji,precutkujes mahinacije u o.k.Nis!

  • Milan Stojković 11

    22:12 // 29. 9. 2016.

    pa sto se vi "gradjani" i "shaftovi" ne date malo u pomoc ako vam je zao "niske dece"?
    na svakoj odbojkaskoj vesti ste glavni u komentarima,jako dobro upuceni...pa kad vec znate sve,dodjite da nam pomognete da bude bolje!nacicete nas u hali svakodnevno.

    • shaft

      21:17 // 30. 9. 2016.

      @stojkovic11-rado,kad isterate na cistac finansijske brljotine apartcika Dejana Jovanovica!Prisutan sam ja u hali,mnogo vise nego sto ti mislis,ne sekiraj se,nego da vratis klubu sto ti je pruzio i da svakodnevno ljubis grb kluba,kao ikonu!

    • milan stojkovic 11

      10:12 // 1. 10. 2016.

      @shaft a svecu da idem da zapalim klubu?ako ljubim grb kao ikonu onda je i sveca ok...ma svi ste vi "ljudi iz sporta" svi ste tu negde,svi sve znate,upuceni ste i rado bi pomogli samo kad bi baba imala.....nastavite da radite ono u cemu ste najbolji,a to je pljuvanje po niskom sportu sakriveni iza laznih imena.

  • gradjanin

    09:31 // 29. 9. 2016.

    Sta je bilo sa odgovornoscu Dejana Jovanovica,bivšeg predednika kluba,nema finansijskog izveštaja,nema ugovora nema računa kako su trošene gradske pare,oterao jedinog sponzora. Sta radi tužilastvo,ima tu mesta i za drugu krivičnu prijavu.

    • shaft

      18:40 // 29. 9. 2016.

      To je u fazi zataskavanja,guranja pod tepih!Najvise mi je krivo nevine dece i trenera omladinskog pogona,imaju volju i ljubav prema Nisu i odbojci!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: