Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 23. 6. 2014.

| Sport

Stojanović: “Želim Radničkom mesto u vrhu”

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
sasa-stojanovic.jpg
Saša Stojanović najbolji igrač Radničkog prošle sezone; foto: Aleksandar Veselić

Nakon dve sezone u Fudbalskom klubu Radnički iz Niša Saša Stojanović je otišao u Univerzitateu iz Kluža, a sada već bivšem klubu želi da zauzme neko od 4 mesta naredne sezone.

Počeo je karijeru u mlađim selekcijama Radničkog, a u prvom timu zaigrao je tek 2012. godine, nakon inostrane karijere i igranja u PSV-u, Ajndhovenu, Rozendalu, Arisu Limasolu, Hapoelu i Etnikosu. Ove godine Stojanović je napunio 30 godina, a sezonu je dopunio igranjem za reprezentaciju Srbije koju su odredili novinari.

Posle dve sezone u klubu u kom je počeo karijeru Saša Stojanović, popularni Caki, odlučio je da ode u Rumuniju.

sasa stojanovic Saša Stojanović je postigao 7 golova prošle sezone u Radničkom; foto: Aleksandar Veselić

On je potpisao ugovor na godinu dana sa klubom Univerzitatea, a društvo u Klužu praviće mu saigrač iz Radničkog Petar Jovanović.

- Zadovoljan sam uslovima koje su mi ponudili. Iskreno, žao mi je što napuštam klub, ali dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem. U godinama sam i možda mi je poslednja prilika da pokušam da igram ligu koja je jača od srpske. Otišao sam u klub koji ima puno navijača, sa tradicijom - priča Saša Stojanović za Južne vesti.

Univerzitatea je prošle sezone prvenstvo završila na 11. mestu.

- Sada su ambicije da budu u prvih 7 ekipa i da od sledeće godine “jure” Evropu - ističe Saša Stojanović.

On se posle odmora priključio ekipi koja je na pripremama u Austriji.

- Slede dve nedelje priprema u Austriji, posle se vraćamo u Rumuniju, pa smo dve nedelje u Klužu. Nakon toga počinje takmičenje u Kupu, a potom i prvenstvo Rumunije - kaže Stojanović.

O sezoni gde je postigao 7 golova i bio najbolji pojedinac u timu kaže da nije nezadovoljan krajnjem rezultatu Radničkog.

- Moglo je i bolje i gore. Šesto mesto je uspeh za Radnički. Želim klubu da, ako može, bude u prve četiri ekipe naredne sezone - dodao je Saša Stojanović.

A kada odigra sezonu u Rumuniji, sigurno je da će za Cakija biti mesta u njegovom matičnom klubu za koji on ističe da bi voleo da se vrati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    21:49 // 23. 6. 2014.

    Caki srecno! Moj najomiljeniji igrac od kada je dosao u Radnicki. Prirastao mi je za srce jer odavno nismo imali tako lucidnog igraca koji zna sve o fudbalu. Nadam se da ce se vratiti u Radnicki.

  • Lenka

    12:44 // 23. 6. 2014.

    Hvala ti Caki na svemu. Vrati nam se sto pre!!!

  • Nislija

    12:20 // 23. 6. 2014.

    Caki legendo,odradi ovih godinu dana u Rumuniji,uzmi taj kes,a onda dobrodosao nazad u svoj voljeni klub.Jedva cekamo da za godinu dana ponovo uzivamo u tvojim majstorijama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: