Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 18. 1. 2015.

| Sport

"Stotka" Konstantina za 11. trijumf

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin-jagodina.jpg
Ekipa Konstantina zauzima drugu poziciju nakon 13. kola; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog kluba savladalii su ekipu Jagodine rezultatom 101:74 (25:22, 33:17, 25:11, 18:24) u 13. kolu Košarkaške lige Srbije. Sa 11 pobeda i dva poraza Konstantin je na drugoj poziciji na tabeli.

Najubedljivija pobeda i timski perfektno odrađena utakmica ekipe Marka Cvetkovića. Sve je funkcionisalo gotovo besprekorno – odbrana, tranzicija, realizacija, kontrola skoka. Bleda ekipa Jagodine bila je ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini.

Kao i meču protiv Borca, Konstantin je imao čak sedmoricu dvocifrenih poentera. Bolji od ostalih bili su Danilo Tasić sa 19, Petar Despotović sa 16 i Strahinja Stojačić sa 15 poena. Kod Jagodinaca najefikasniji bio je Nikola Simić sa 17, a Ivan Demčesen dodao je 12 poena.

Obe ekipe su na startu nametnule žestok tempo, sa dosta trčanja i poena iz tranzcije. Služio ih je i šut za tri, pa je posle nepuna 4 minuta igre rezultat glasio 12:11 za goste iz Jagodine.

Najraspoloženi za igru bili su Despotović  u redovima domaćina (5 poena), a na drugoj strani Kovačević (6 poena). Gosti su zonskom odbranom „provocirali“ šut Nišlija, što su domaći surovo kažnjavali i trojkama Despotovića i Tasića pred kraj prve deonice stekli dobrih +7 (23:16).

Na drugoj strani terena, dosta muka zadavao je gorostasni Demčesen, koji je sa 6 poena održavao svoj tim na pristojnom zaostatku. Posle prvih 10 minuta na semaforu je stajalo 25:22 za izabranike Marka Cvetkovića.

Usledila je furiozna druga deonica niške ekipe, kada je otklonjena svaka dilema oko pobednika. Posle slabijeg poenterskog učinka na startu , pokretačka snaga u redovima domaćih bio je Strahinja Stojačić. Eksplozivni plej je sa 6 poena i po jednom asistencijom i ukradenom loptom bio glavni inicijator prve dvocifrene prednosti u 13. minutu – 35:25. Agresivnom odbranom i odličnom tranzicijom lomili su rivala, kome ništa u drugoj četvrtini nije polazilo za rukom.

Odlična saradnja Stojačića i Tasića i mirna ruka Gudžića, faktori su koji su iz minuta u minut povećavali muke Jagodinaca. Četa Marka Cvetkovića je poput vodenice mlela u drugoj četvrtini. Već u 16. minutu bilo je +21 – 48:27.

Jedino je talentovani Ilija Đoković individualnim rešenjima na momente budio uspavane Jagodince. Nisu imali gosti rešenja za odličnu timsku igru Nišlija, koji su rezonskim napadima lako izlazili na kraj sa diskutabilnom defanzivom Jagodinaca. Na poluvremenu Konstantin je imao kapitalnu prednost – 58:39.

I pored ogromne prednosti posle prvih 20 minuta, u istom ritmu zaigrali su niški košarkaši. Sjajnom odbranom i presingom na izvođenju lopte nastavili su da lome indisponiranog rivala. Sa 2 efektna zakucavanja u kontri Đorđevića prednost je otišla na +29 (68:39).

Pokušavao je trener gostiju i sa 2 vezana tajm-auta da razdrma svoju ekipu, ali nije se moglo ništa protiv razgoropađene čete Marka Cvetkovića. Iz minuta u minut rasla je prednost Nišlija, a već sredinom treće deonice razlika je bila preko 30 poena. Nakon rešenog pitanja pobednika, došla je na red egzibicija, pa je sa par efektnih asistencija i atraktivnim zakucavanjem raspoloženi Stojačić zagrejao dlanove niških ljubitelja košarke.

Poslednja deonica je više podsećala na prijateljski meč, jer je pobednik bio poznat odavno. Marko Cvetković je pružio šansu najmlađim igračima, Mladenoviću i Saviću, koji su ukazane minute na parketu odradili korektno. Levoruki Savić, izdanak čačanske škole košarke, je sa dve trojke pokazao da i dalje u gradu kraj Morave leži rasadnik talentovanih trojkaša. Iskoristili su gosti činjenicu da je na terenu neiskusna petorka Konstantina i uspeli do kraja da donekle ublaže poraz. Na kraju, 101:74 u korist Nišlija.

Nakon kompletnog 13. kola Konstantin se nalazi na deobi 2. mesta sa ekipom Vojvodine sa skorom od 11 pobeda i 2 poraza. Jagodina je na deobi 10. mesta sa ekipom Sloge i skorom od 4 pobede i 9 poraza.

U 14. kolu Nišlije narednog vikenda gostuju ekipi OKK Beograda, dok će Jagodina biti domaćin Smederevu.

KONSTANTIN – JAGODINA 101:74 (25:22, 33:17, 25:11, 18:24)

Niš, hala Čair

Gledalaca: 500

KONSTANTIN: Veličković 2, Đorđević  10, Despotović 16 (6 as), Mladenović 2, Vitković 4, Stojačić 15 , Ostojić 10 (7 sk), Tasić 19, Savić 8, Obrenović, Vučićević 5, Gudžić 10 (8 sk)

JAGODINA: Dedijer 9, Đoković 7, Simić 17, Ilić 2, Marković 7, Radulović 3, Mirković 6, Tijanić 4, Nišavić 1, Demčesen 12, Kovačević 6

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    19:03 // 19. 1. 2015.

    Шта је са Бараћем?

  • Zeka

    18:38 // 19. 1. 2015.

    Ovo je jedna od boljih partija Konstantina , ako se Stojacic vrati u formu od prošle godine možemo se nadati i nekim iznenadjenjima u superligi ... Bravo momci , svi smo uz vas !

  • banozio

    19:15 // 18. 1. 2015.

    Bravo momci. Samo nastavite u tom ritmu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: