Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 28. 10. 2016.

| Sport

Superliga: Partizan i Vojvodina gostuju superligašima sa juga

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Derbi na Čairu, praznik fudbala u Surdulici; foto: Vanja Keser, fk-radnik.com

U uvodnoj utakmici 14. kola Superlige surdulički Radnik dočekaće Partizan u subotu u 17 sati, dok će dan kasnije na Čairu derbi kola odigrati Radnički i Vojvodina. U Surdulici ističu da za Partizan ne treba neka posebna priprema, dok se u taboru Nišlija očekuje nastavak dobre forme.

Osokoljeni odličnim izdanjem u prošlom kolu u Humskoj, kada su prekinuli pobednički niz Partizana od 7 uzastopnih trijumfa, fudbaleri Radničkog dočekuju “dužnika” iz prošle sezone.

Radnik je, posle dva vezana prvenstvena trijumfa nad Novim Pazarom i Bačkom, konačno prošao svoju igru, a sada će izabranici Neška Milovanovića imati jako težak zadatak protiv crno-belih, pa ostaje da se vidi da li će, nakon remija Radničkog, još jednom “južna pruga” zaustaviti “parni valjak”.


Rastavac: Izdanje protiv Partizana dodatno ulilo samopouzdanje

Na Čair u nedelju stiže ekipa koja uz Crvenu zvezdu ove sezone igra najefikasniji fudbal. Prosečno po meču postižu 2 gola, ali je trenutna forma tima u blagom padu, posebno van Novog Sada.

Računajući i utakmicu u Kupu, u kojoj su Novosađani savladali Novi Pazar posle penala, izabranici Nenada Lalatovića na poslednja 3 meča nisu trijumfovali u gostima. Šta više, poraženi su u duelima sa Crvenom zvezdom (4:1), a nadigrala ih je i lučanska Mladost (2:0).

Ne osvrćemo se puno na igru Vojvodine u poslednjem periodu, već smo skoncentrisani da nastavimo da osvajamo bodove. Raduje nas to što u kontinuitetu pružamo dobre igre, a sigurno je da nam je dodatno ulilo samopouzdanje dobro izdanje protiv Partizana. U tom meču smo pokazali napredak u određenim segmentima igre, tako da sam siguran da imamo čemu da se nadamo u nedeljnom meču - istakao je strateg Nišlija.

Motiv više u nedeljnom meču za Nišlije biće i podatak da je u poslednja dva međusobna okršaja prošle Vojvodina ubedljivo trijumfovala - 3:0 je bilo na Čairu i 4:0 u plej-ofu na novosadskom Karađorđu.


Milovanović: Igračima za utakmice protiv Partizana nije potreban trener

Posle dva vezana trijumfa, lepo raspoloženje u taboru Radnika pokvario je poraz od užičke Slobode u 1/8 finala Kupa Srbije, ali vremena za analizu te utakmice nema previše, jer već u subotu u Surdulicu dolazi Partizan.

Forma beogradskih crno-belih je u velikom usponu, dolaskom trenera Marka Nikolića evidentan je ogroman napredak u igri, tako da će verovatno na surduličkom stadionu biti silno motivisani da nastave pobednički niz, koji je prekinut prošlog vikenda protiv Radničkog.

Šef stručnog štaba Radnika Neško Milovanović u najavi meča istakao je da je izlišno pretiti višestrukom šampionu države i da bi njegovi momci trebalo da uživaju u subotnjoj utakmici.

Ne bi trebalo da tražimo nešto što je nemoguće. Pokušaćemo da se osvežimo koliko je to moguće, jer su nas iscrpele utakmice sa Bačkom i Slobodom. Mislim da u ovoj utakmici igračima nije potreban trener, ovo su utakmice za igrače i nije potrebna bilo kakva posebna priprema. Nismo u poziciji da pretimo Partizanu, ali ćemo dati svoj maksimum i pokušati da odigramo u najboljem svetlu - podvukao je on.

Radnik je trenutno na 10. poziciji na tabeli sa 15 osvojenih bodova, a njihov rival 3. sa 26. Sa druge strane, niški superligaš zauzima 5. mesto sa 24, dok je Vojvodina druga sa 29.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: