Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:50, 19. 10. 2015.

| Sport

Švajcarci zainteresovani za Radnički

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnicki.jpg
Švajcarci žele da investiraju 12 miliona evra u niški klub; foto: Vanja Keser

Na mejl niškog Fudbalskog kluba stigla je ponuda predstavnika investicionog fonda iz Švajcarske u kojoj se navodi da bi ovaj fond preuzeo Radnički na najmanje 20 godina. Predsednik niškog kluba Radan Ilić sumnja da će se ovo ostvariti.

Kako pišu “Narodne novine” ponudu je poslao predstavnik švajcarskog fonda firma „BE 24UNITED“ Zorana Emserijeva iz Jagodine.

Jedan od naših klijenata (investicioni fond) koji se bavi ulaganjima u sport izrazio je interesovanje za saradnju sa fudbalskim klubovima na prostoru Srbije i Balkana. Mi, kao agencija, postupajući po njegovom upitu, došli smo do kontakta sa Vama da Vam predložimo moguću saradnju sa našim klijentom  - navodi se u pismu posrednika.

radan ilic Radan Ilić: "Celo pismo je bajkovito"; foto: JV

Kako je za “Južne vesti” rekao predsednik niškog kluba Radan Ilić, Švajcarci, sa kim se niko iz Radničkog još nije sastao, žele da investiraju 12 miliona evra u niški klub.  On ističe da je dogovoreno da se u četvrtak predstavnici Radničkog i švajcarske agencije sastanu kod ministra za sport Vanje Udovičića.

Nećemo da idemo kod ministra dok ne dođe neko iz Švajcarske, nećemo sa posrednicima. Rekli smo posredniku da dođe sa Švajcarcima jer, ako je neko spreman da ulaže, doći će sa garancijama banke jer smo i to tražili pošto to potvrđuje koliko je ozbiljan - kaže Ilić.

U pismu posrednika se navodi da je “uslov za ulaganje u klub da sponzor pokriva sve klupske troškove (plate igrača i zaposlenih, ugovorne obaveze, troškove takmičenja JSL, kao i troškova kluba)”. Takođe stoji da se “sponzor i agencija obavezuju da u vremenskom periodu od 5 godina završe zapadnu tribinu, postavljanje solarnih panela, kao i pokrivanje tribina Čaira".

Da bi neko preuzeo Radnički mora da dođe i vidi koliki su dugovi. Ako želi da izgradi zapadnu tribinu mora da vidi koliko to košta i koliko će to koštati i kako da na gradskom stadionu gradi - navodi Ilić.

Posrednik navodi i da su uslovi sponzora postavljanje svojih ljudi u upravi kluba, da ima potpunu kontrolu nad timom i nesmetano obavljanje svog poslovanja i da pravi ugovor sa Gradom za zakup infrastrukture, na vremenski period od najmanje 20 godina.

Celo pismo je bajkovito, ali voleo bih da grešim jer bi to bio spas za Radnički i klub bi stao na zdrave noge. Pozvao bih sve koje žele da ulože u sport, Radnički je spreman za to - ističe Radan Ilić.

Sastanak na kom bi trebalo da se vidi ozbiljnost ove priče zakazan je za četvrtak 21. oktobra od 10 sati u Beogradu kod ministra za sport Vanje Udovičića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Lazarevic

    17:17 // 20. 10. 2015.

    Hahaha, stižu franci..

  • Meraklija iz centar

    15:48 // 20. 10. 2015.

    da se ne lazemo,i da je istina,i da nije,12 miliona za 20god,je u profesionalnom dudbalu,malo.pre nekog vremena,neko iz fk jag rece da za normalan rad kluba u jsl treba oko 1mil evra/sezoni.ako se uzme u obzir i obaveza za zavrsenje stadiona,12mil je vise nego malo(za zavrsetak je potrbno jos bar 5mil e).jedino sto je pozotivno,je to sto ne bi mogli ovi nasi da mesetare.

  • Tro

    13:30 // 20. 10. 2015.

    Eh da je srece neko ozbiljan da udje u klub
    mada ipak mislim da je tu pre svega bitna "politicka volja" a onda sve ostalo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: