Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 31. 5. 2013.

| Sport

Sve spremno za 18. Niški polumaraton

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
niski-polumaraton.jpg

U subotu, 1. juna u 18h počinje 18. Niški polumaraton koji će biti održan na ulicama u centru Niša. Organizatori očekuju preko 120 takmičara.

Ovogodišnja trka je u programu obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Organizator je Atletski klub Niški maraton.

- Očekujemo preko 120 učesnika iz osam zemalja, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Kenije i Srbije. Velimir Bojović, prošlogodišnji pobednik, i sada je jedan od favorita, ali mi očekujemo da se najozbiljnije u borbu za tron umeša i naš takmičar Goran Stoiljković, a u tom krugu je i Kenijac Stenli Kipruto. Kod dama, prvi favorit je Bugarka Silvija Danekova - kaže Nenad Cvetković iz Niškog maratona.

Trka startuje u 18h na Trgu Kralja Milana, a dalje će biti nastavljena Voždovom ulicom, zatim Ulicom Stefana Prvovenčanog, Ulicom 7. juli, Bulevarom Zorana Đinđića do Trošarine i uključivanja na Bulevar Cara Konstantina.

Dalje se ide Bulevarom Cara Konstantina do Druge Nišavske ulice i tu se takmičari vraćaju do Ekonomske škole gde se uključuju na Bulevar Medijana.

Takmičari će Bulevarom Medijana doći do Matejevačkog puta, pa do Somborskog bulevara i kod raskrsnice Somborskog bulevara i Studeničke ulice će napraviti polukrug i vratiti se istim putem do Ekonomske škole gde će dalje Bulevarom Zorana Đinđića i Voždovom stići na cilj kod Trga kralja Milana.

I ove godine u sklopu maratona ima trka osnovaca i srednjoškolaca, bebi maraton, a prvi put, u saradnji sa Studentskom unijom, i takmičenje studenata pod simboličnim nazivom „Trka za 10“.

Zbog 18. Niškog polumaratona u Nišu će biti privremeno zaustavljen saobraćaj na pojedinim mestima, a više o tome možete pročitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • JUG

    08:13 // 1. 6. 2013.

    Da li neko zna da kaže koliko direktno i indirektno koštaju manifestacije tokom kojih se zatvara saobraćaj u celom ili pojedinim delovima grada? Ne mislim samo na sportske već i političke i zabavne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: