Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 13. 12. 2016.

| Sport

Svetislav Jovanović: Naisa ima najslabiji tim u poslednjih 10 godina

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Ima još prostora za napredak; foto: Vanja Keser

Nazadovanje na tehničko-taktičkom planu, slabiji individualni kvalitet igračica, odlično angažovanje na treninzima i izuzetna borbenost u odbrani, trener Naise Svetislav Jovanović izdvojio je kao glavne odlike svog tima u dosadašnjem toku sezone.

Aktuelni vicešampion Srbije posle 10 odigranih kola nalazi se na 5. mestu na tabeli sa polovičnim odnosom pobeda i poraza, a šef stručnog štaba niškog tima priznaje da je ekipa definitivno slabija u odnosu na prošlu godinu.

Ostali smo bez pet igračica u letnjoj pauzi. Otišle su Nedeljković, Đoković, Veljković, Pešić, Mitrović, a potpisali smo igračice koje smo u tom trenutku mogli da dovedemo. Želeo sam mnogo bolje, ali to je realnost u ovom trenutku - istakao je on.

Jovanović je realan da je ovo najslabiji tim u poslednjih 10 sezona, ali da iz ovih devojaka treba izvući maksimum i definitivno tu ima materijala za dalji rad.

Tehnički i taktički smo mnogo slabiji u odnosu na prošlu godinu. Definitivno nemamo individualni kvalitet, ali nemam šta da zamerim devojkama, jer svaki put kada izađu na teren bore se do poslednjeg atoma snage, pa je igra u odbrani i borbenost nešto pozitivno u igri Naise ove sezone - podvukao je popularni Beli.

Naisa-16-17---Vanja-Keser Individualni kvalitet igračica manji, veća borbenost i zalaganje; foto: Vanja Keser

Za razliku od prošle sezone, kada je u sastavu Naise bilo igračica sa izraženim individualnim kvalitetom, Jovanović nije bio zadovoljan njihovim interesovanjem i angažovanjem na treninzima.

Prošle godine sam imao bolju ekipu, ali sam mislio da ne rade sa 100% snage. Ove sezone nemam problema sa treninzima, daju sve od sebe, ali mi je najteže kad taktički odradimo nešto dobro i onda promašimo zicer sa 6 metara - nemoćno objašnjava Jovanović.

On je kao “osnovnu boljku” srpskog rukometa okarakterisao loš rad u mlađim kategorijama, gde smatra da bi sa decom trebalo da rade najbolji domaći treneri, ali to, kako kaže, nije slučaj, pa treneri seniorskih timova moraju i tome da posvećuju pažnju.

Pitanje je koliko ja tu mogu da promenim, posebno na tehničkom planu. Postoji period u igračkom sazrevanju kada se to uči. U odnosu na prošlu sezonu kada je akcenat bio taktika, sada mnogo više pažnje posvećujem tehničkim elementima i pokušavam koliko je to moguće da izvučem maksimum - jasan je šef struke Naise.


Ključni mečevi za plej-of protiv Kikinde i Jagodine

Naisa-Radovic-Milojevic---Vanja-Keser Ključni mečevi za dalji tok sezone u odmah nakon zimske pauze; foto: Vanja Keser

Već na startu drugog dela sezone, nakon zimske pauze, Naisa će snage odmeriti sa Jagodinom i Kikindom, ključnim rivalima u borbi za plej-of i 4. mesto na tabeli u ligaškom delu takmičenja.

To je cela priča, na tome se sve bazira. Planiramo da u prvom kolu nakon pauze dobijemo Jagodinu kod kuće, a onda u Kikindi pokušamo da pobedimo - jasno je strategu Naise koji mečevi odlučuju tok sezone.

Nišlijke su u prvom delu sezone bodove gubile uglavnom na strani i to od ekipa iz donjeg doma tabele, a trener niškog sastava ima zamerke na suđenje u tim mečevima.

Definitivno da postoje izakulisne radnje. Tri meča na gostovanjima gubimo sa jednim golom razlike i uvek u finišu igramo sa igračem manje. Skorašnji izbori u Rukometnom savezu Srbije su izgleda uticali na delegiranje suđenja i to je žalosno, jer ne bi trebalo da rukomet trpi zbog nekih dešavanja van terena - kazao je Jovanović.

Naisa-Milojevic---Vanja-Keser Suđenje na mečevima unosi "crv sumnje" kod Jovanovića; foto: Vanja Keser

Strateg Naise dodao je na kraju da bi u nastavku sezone voleo da ojača postojeći igrački kadar novim rukometašicama, ali da trenutno na tržištu ne postoje domaće igračice koje bi mogle da pojačaju niški sastav. Sa druge strane, pojačanja iz inostranstva bile u ovom trenutku “veliki zalogaj” za budžet niškog tima.

Pauza u rukometnoj Superligi traje do 21. januara, kada Naisa u 11. kolu dočekuje Jagodinu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Trener

    20:14 // 14. 12. 2016.

    Pa sta je bolje cenjeni Jovanovicu? Da se trenira dobro i gube utakmice ili kako ste pricali prosle godine da se trenira mnogo lose a pobedjujete i vicesampioni u mnogo jacoj ligi nego ove godine? Da cujem?

  • RSS arhiva

    08:20 // 14. 12. 2016.

    Istine radi treba navesti da sadasnji sastav Naise cine igracice koje su rodjene od 1993 do 1996 god,kao i nekoliko njih koji su potrazili bolji klub.Sve te generacije na takmicenjima u mladjim kategorijma u generacijama 93,94,95 i 96 bili su svake godine medju prve tri ekipe .Lako je proveriti u arhivi RSS.Igrac se radja i stvara,kupiti formiranog igraca moze svako kome budzet dozvoljava.

  • Kodeks ponasanja

    06:49 // 14. 12. 2016.

    Ruzno je svoje kolege i igracice blatiti po novinama,to se iznese unutar kluba.Kako bi bilo kad bi moglo obrnuto.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: