Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 7. 2. 2012.

| Sport

Teniseri oduševljeni uslovima u hali Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
teniseri srbije na konferenciji
Teniseri Srbije na konferenciji u hali Čair

Teniseri Srbije i selektor Bogdan Obradović zadovoljani uslovima u Nišu gde očekuju pobedu protiv Švedske u prvom kolu Svetske grupe.

Niš odbrojava poslednje dane do velikog sportskog događaja u našem gradu, već drugog ove godine. Dejvis kup reprezentacija Srbije je juče odradila prvi trening u hali, a utisci su jako pozitivni. Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac i Dušan Lajović oduševljeni su uslovima u kojima treniraju, hotelom i idejom da se Dejvis kup odigra u Nišu.

- Viktor i ja smo najviše bili za to da se mečevi igraju u Nišu. Drago mi je da igramo van Beograda jer je Niš to zaslužio. Bio sam poslednji put ovde pre petnaestak godina. Hala izgleda fantastično, prava je za ovakve događaje - rekao je Janko Tipsarević, trenutno 9. igrač sveta.

Niš je 40 godina čekao na veliki teniski događaj, a sada ima priliku da vidi veći deo tima koji je krajem 2010. godine ušao u istoriju kada je osvojio Dejvis kup.

- Drago mi je što se Dejvis kup igra u Nišu i biće to veliki spektakl. Sjajna je hala, kao i hotel - rekao je Viktor Troicki, 22. teniser na ATP listi.

Sredinom januara Niš je bio domaćin B grupe Evropskog prvenstva u rukometu, a par nedelja kasnije organizovaće i prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa.

- Veliko je zadovoljstvo biti u Nišu. oduševljeni smo halom Čair i svim uslovima koje imamo. Niš je poznat po atmosferi koja prati sportske događaje. Nadam se da ćemo i mi imati priliku da tako nešto doživimo - rekao je Nenad Zimonjić, najstariji član Dejvis kupa i trenutno šesti na listi dublova.

zimonjic Viktor Troicki i Nenad Zimonjić
 
Protivnik je Švedska, dobro poznata našim teniserima jer su prošle godine igrali u četvrtfinalu u Hamštadu i tada je Srbija slavila sa 4:1. U ukupnim pobedama naša reprezentacija vodi sa 5:4, a ovo im je deseti, jubilarni susret.
- Sve ih znamo, igrali smo protiv njih prošle godine. To je tim mladih igrača, koji tek moraju da uspostave kontinuitet. Bez obzira na sve, daćemo sve od sebe da pobedimo - rekao je Bogdan Obradović, selektor reprezentacije.

tenis Dušan Lajović i Janko Tipsarević

Za Srbiju neće nastupati Novak Đoković, ali tim sastavljen od Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Nenada Zimonjića, Dušana Lajovića i Ilije Bozoljca plaši protivnike. Ni Švedska neće nastupiti kompletna jer nema 14. tenisera sveta Robina Soderlinga. Za Švedsku će nastupiti Mihael Rideršted (346. na ATP), Karl Bergman (500), Filip Prpić (1426) i Robert Lindšted (10. u dublu).

- Svaki meč u Dejvis kupu treba ozbiljno shvatiti jer nema slabih ekipa. Ovo je naša velika šansa jer imamo ulogu favorita. Mi smo bez Đokovića, oni bez Soderlinga, ali smo i dalje favoriti. Najjači su u dublu jer imaju 10. igrača u dubl konkurenciji. Janko i Viktor su veliki favoriti. A najvažnije je da se spremimo za mečeve - istako je Zimonjić.

Naš tim će igrati bez prvog igrača sveta, a još nije poznato da li će Novak doći u Niš da bodri igrače.

- Znam da u četvrtak Novak ide u Jagodinu jer mu otkrivaju voštanu figuru - otkrio je Janko.

Priliku da se pokaže možda će dobiti i Ilija Bozoljac koji je do sada odigrao 9 mečeva za Dejvis kup reprezentaciju (6 pobeda i 3 poraza).

- Nebitno je ko će da igra, siguran sam da ćemo dati sve od sebe. Zadovoljstvo nam je da igramo ovde, kao i atmosgera koju Niš pruža - kazao je Bozoljac.

Debitant u srpskom timu je dvadesetjednogodišnji Dušan Lajović koji je trenutno na 204. mestu ATP liste.

- Zahvaljujem se selektoru na pozivu. Velika mi je čast da budem sa ovim igračima. Mogu sada mnogo da naučim - rekao je Dušan Lajović.

Karata za ove mečeve nema jer se u slobodnoj prodaji našao samo mali broj ulaznica. Mečevi će biti odigrani u Čairu od 10. do 12. februara. U petak i nedelju biće odigrana dva meča singla, a prvi će početi u 14h. U subotu, 11. februara biće odigran meč dubla od 14h.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: