Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 30. 10. 2016.

| Sport

Težak poraz Konstantina u Pančevu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Nišlije i dalje drže fenjer na superligaškoj tabeli; foto: Vanja Keser

I četvrtu utakmicu u novoj sezoni košarkaši niškog Konstantina završili su neuspehom, pošto su u pančevačkom Strelištu poraženi od domaćeg Tamiša 97:81, pa su posle 4 odigrana kola jedina ekipa u Košarkaškoj ligi Srbije bez pobede.

U redovima niškog tima briljirao je na svom debiju američki plejmejker Kajl Rendal sa fantastičnih 33 poena, ali njegov učinak nije bio dovoljan da se savlada kvalitetan pančevački sastav, u čijim redovima je odličnu utakmicu odigrao bivši organizator igre Konstantina Vladimir Veličković sa 17 poena i 5 asistencija.

Uprkos sjajnom izdanju Amerikanca, Nišlije su timski podbacile sa samo 5 asistencija za 40 minuta i čak 20 izgubljenih lopti, a pokazale su i inferiornost u skoku. Niški košarkaši imali su 19 skokova, naspram 25 Pančevaca.

Igrači Konstantina nadigrali su domaćina u uvodnoj četvrtini. Nošeni Rendalom i Dušanom Šišićem bolje su otvorili meč, poveli sa 13:9, a posle izjednačenja 15:15, serijom 8:0 završili su prvu deonicu i imali finu prednost nakon 10 minuta košarke - 23:15.

Sve što su gradile u prvom kvartalu, Nišlije su “prosule” u drugom. Za 6 minuta igre u drugom periodu, niški košarkaši postigli su samo 4 poena, a primili čak 24, pa je na isteku 16. minuta igre Tamiš imao dvocifreno vođstvo - 37:27.

Jedini vredan pomena u tim trenucima u dresu Konstantina bio je Slaviša Bogavac, na momente mu se priključivao Šišić, ali to nije bilo dovoljno za domaćina, koji je pronašao prvi ritam, u drugoj četvrtini ubacio 33 poena i na veliki odmor otišao sa prednošću 48:37.

U grču je niški tim igrao i nakon petnaestominutne pauze. Rendal je individualnim rešenjima jedini pronalazio put do koša Tamiša, a kako je utakmica odmicala pančevački sastav je šuterski bivao sve raspoloženiji.

Odličnu rolu u 3. periodu imali su bivši igrači niškog tima Vladimir Veličković i Stefan Savić, koji su sa ostalim igračima sredinom ove četvrtine i rešili pitanje pobednika. U 26. minutu već je bilo +24 za domaće (70:46), te je tada bilo jasno da će bodovi ostati u dvorani Strelište.

U poslednjih 10 minuta, u jednom momentu Konstantin je podsetio na onaj tim iz prve četvrtine, ali je to buđenje bilo prekasno. Uspeli su niški košarkaši da prepolove deficit, u 39. minutu bilo je 90:79, ali je pančevački tim serijom 7:2 završio utakmicu za konačnih 97:81.

U narednom kolu u Čairu će gostovati Dunav iz Starih Banovaca.

TAMIŠ - KONSTANTIN 97:81 (15:23, 33:14, 28:21, 21:23)

Hala Strelište, Pančevo

Sudije: Marko Juras, Časlav Čukalović, Marko Pecelj

Tamiš: Đorđević 8, Veličković 17 (5as), Ilkić 4, Trajković, Kanjevac, Kesar, Vitković 8, Simić 12, Mirković 10, Savić 10, Milošević 19, Vuletić 9 (8sk)

Konstantin: Dojčinović, Šišić 12 (5sk), Anđelković, Stojanović, Stefanović 8, Rendal 33, La. Živković 5, Simović, Bogavac 14, Stanković, Lu. Živković 5 (5sk), Gudžić 4

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: