Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:18, 4. 5. 2016.

| Sport

Težak poraz u Čačku udaljio Radnički od Evrope

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Borac-Radni;ki.JPG
Posle Novog Sada, i u Čačku odbrana Radničkog kapitulirala 4 puta; foto: boracfk.com

U jednoj od najbitnijih utakmica u sezoni niški Radnički doživeo je ubedljiv poraz na gostovanju čačanskom Borcu - 4:1 (1:0). Trostruki strelac za domaće bio je Đuro Zec, jedan gol postigao je Lazar Jovanović, a počasni pogodak za Nišlije delo je Darka Bulatovića.

Gradski stadion u Čačku po drugi put ove sezone bio je “neosvojiva tvrđava” za niški tim, a njegovi fudbaleri po treći put pognute glave napustili su teren posle megdana sa Borcem.

Na terenu, koji je više bio blatnjav, nego travnat, zbog obilnih padavina prethodnih dana igra niškog tima potpuno se raspala. U meču koji je okaraketrisan sa prefiksom “evropski” fudbaleri Radničkog su odigrali jako slabo i drugi put u plej-ofu primili 4 gola na gostovanju.

Kiks Nišlija iskoristila je Vojvodina, koja je trijumfom na Banovom brdu nad Čukaričkim preskočila niški tim i sada je ona na 4. mestu koje vodi u Evropu sa 2 boda više 3 kola pre kraja šampionata.


Volej Zeca obeležio prvih 45 minuta

Borac je poveo u 24. minutu. Posle kornera sa desne strane Marko Tomić, koji je na ovom meču iz veznog reda prebačen na poziciju štopera, kratko je odbio loptu, a na nju je u punom trku natrčao Đuro Zec i na prvu iz voleja pogodio sam ugao gola Jovanovića za 1:0.

U izuzetno lošim uslovima za igru, ili bolje rečeno neuslovima, fudbaleri Radničkog su teško uspevali da povežu nekoliko pasova i jedinu priliku imali su preko Petra Đuričkovića, koji je u 32. minutu, na asistenciju Mrkića, uputio jak šut ka golu Bajića, ali je čuvar mreže Čačana ukrotio taj udarac.


Zec dokusurio Radnički

Nakon minimalne prednosti na poluvremenu, domaćin je prednost udvostručio u 57. minutu. Darko Zorić je pravovremeno uposlio raspoloženog Zeca, koji je bez pomuke predriblao Đorđevića i iz izgledne pozicije po 2. put savladao Jovanovića - 2:0.

Već u 66. minutu nezaustavljivi Zec postigao je het-trik. Lazar Jovanović je sa ivice šesnaesterca pronašao usamljenog i od strane niške odbrane zaboravljenog saigrača na drugoj stativi kome nije bilo teško da i po treći put matira nemoćnog čuvara mreže Radničkog - 3:0.

Potpunu kapitulaciju niški tim potpisao je u 77. minutu. Zec se ovog puta našao u ulozi asistenta, kada je posle upotrebljive lopte zaobišao golmana Nišlija i na gol-liniji pronašao zaboravljenog Jovanovića kome nije bilo teško da sprovede loptu u nebranjenu mrežu.

Počasni pogodak za niški sastav postigao je Darko Bulatović. Posle centaršuta Vladimira Đorđevića sa desne strane, levi bek niškog tima iz voleja sa nekih desetak metara od gola sproveo je loptu do mreže i postavio konačan rezultat meča - 4:1.


U narednom kolu, koje je na programu predstojećeg vikenda, Radnički gostuje na Banovom brdu ekipi Čukaričkog, dok Borac na svom terenu dočekuje drugi tim sa juga Srbije - surdulički Radnik.

BORAC - RADNIČKI 4:1 (1:0)

STADION: Gradski stadion, Čačak

STRELCI: Đuro Zec u 24, 57, 66. i Lazar Jovanović u 76. minutu za Borac, Darko Bulatović u 86. minutu za Radnički

SUDIJA: Majo Vujović (Novi Sad)

ŽUTI KARTONI: Zorić, Tanasin, Jovanović (Borac), Bogdanović (Radnički)

BORAC: Vladimir Bajić, Miloš Krstić, Mario Maslać, Miroljub Kostić, Aleksandar Tanasin (od 76. Lazar Obradović), Milorad Balabanović, Pedro Petraci, Darko Zorić (od 69. Mustafa Bangura), Lazar Jovanović, Đuro Zec, Srđan Vujaklija (od 88. Vuk Sotirović)

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanović, Nemanja Lakić-Pešić, Marko Tomić, Darko Bulatović, Vladimir Đorđević, Vladimir Bogdanović (od 63. Petar Krstić), Saša Marjanović, Petar Đuričković (od 76. Nikola Mitrović), Aleksandar M. Jovanović, Andreja Apostolović (od 68. Miodrag Todorović), Marko Mrkić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija sa zapada

    23:16 // 4. 5. 2016.

    Kada treba da odigramo najbolje i poginemo na terenu mi odigramo najgore moguce.Umesto da pisu novu istoriju Radnickog i da generacijski budu upisani zlatnim slovima izlaskom na Evropsku scenu posle 34 godina mi se jedva krecemo po terenu bez zelje za pobedom. Neka smo i izgubili ali da smo bar malo pokazali da nam je stalo da pobedimo.Ne mogu da ih razumem!?!?!?

    • nenad

      15:57 // 5. 5. 2016.

      Realno i nemamo ekipu za 3-4 mesto.Jedan da odsustvuje to je vec problem,prelazni rok bez novih igraca,ove standardne sustize umor.itd.jedino sto mi smeta je sto se naprimasmo golova u zadnjih 5-6 utkmica,toliko ne primismo za celu sezonu.

  • goran

    21:40 // 4. 5. 2016.

    "Realni" je zaista realn. Cim igramo pod imperativom pobede nikada nismo pobedili.Ekipa psihicki nespremna i ne ume sa tim da se nosi. Kada "moraju" da pobede odigraju naljosije moguce. Kao da se "uplase" eventualne svoje pobede igraju u grcu nepovezano i obrnuto. Na manje vaznim utakmicama odigraju odlicno.Tim psihicki totalno nepripremljen.

  • Saki

    12:41 // 4. 5. 2016.

    Uzasan pristup utakmici bez imalo motivacije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: