Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 1. 2. 2012.

| Sport

Tomašević: "Niš je pravi domaćin za Kup Koraća"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
milos simonovic i dejan tomasevic
Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i Dejan Tomašević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za takmičenja

Dejan Tomašević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za takmičenja, istakao da se nije ni postavljalo pitanje da li će Niš biti domaćin.

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa nekadašnjim vrhunskim košarkašem Dejanom Tomaševićem razgovarala je o pripremi košarkaškog turnira Kupa Koraća sa predstavnicima Grada Niša i Zoranom Živkovićem, predsednikom Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije i predsednikom Organizacionog odbora takmičenja.

Dejan Tomašević je istakao da je Niš pravi domaćin i da se nije postavljalo pitanje da li će biti domaćin i ove godine.

- Kada smo odlučivali kom gradu ćemo dodeliti domaćinstvo, nismo se dvoumili da Niš bude organizator. Došli smo u Niš kao prijatelji, ne da proveravamo kakvi su uslovi. Dogovarali smo se oko najsitnijih detalja. Siguran sam da će na Kupu biti dosta dobrih ekipa i da je to budućnost srpske košarke. Organizacija Evropskog prvenstva u rukometu daje nam za prava da kažemo da imamo kvalitet i da sve može da prođe bez problema - rekao je Tomašević.

Niš je sredinom januara bio domaćin B grupe Evropskog prvenstva u rukometu, a sledećeg vikenda (od 10. do 12. februara) ga čeka organizacija mečeva Svetske grupe Dejvis kupa. Kvalitetniji sportski početak godine niko nije mogao ni da zamisli.

- Još jedan sportski događaj nas čeka. Niš je već tradicionalno organizator finalnog turnira Kupa Koraća, osim prošle godine kada je renovirana hala Čair. Siguran sam da će Niš biti dobar domaćin i da će biti ovo veliki spektakl. Pozvao bih ljubitelje košarke da dođu i da u miru i korektnom navijanju prođe ovaj veliki događaj. I da košarka bude pobednik - rekao je Miloš Simonović.

kup Postavljanje fiksatora za koševe u hali Čair

Ovo će biti jubilarno 10. finale Kupa Koraća u Nišu, a poslednji put organizovan je u hali Čair februara 2010. godine.

- Mogu da kažem da, u odnosu na ranije, sada imamo bolje uslove jer je obnovljena hala Čair. Očekujem da male poteškoće kojih još ima u hali budu prevaziđene. Ove godine će turnir biti interesantan jer nije sigurno da će Partizan biti pobednik jer je konkurencija jača. Ne sviđa mi se samo jedno, a to je što imamo 5 timova iz Beograda, 2 iz Vojvodine i samo 1 južno od Beograda - istakao je Zoran Živković.

Kao i ranijih godina, organizator turnira najavljuje da će mere bezbednosti biti na visokom nivou.

- Bezbednost nije dolazila u pitanje. Učinićemo sve da se dese scene koje su bile u Novom Sadu tokom Evropskog prvenstva u rukometu. Očekujem dobru saradnju sa vođama navijača. U hali je zabranjeno pušenje, a neće biti dozvoljen ni unos cigareta. Oduzimaće se upaljači, baklje, sve što može da ugrozi bezbednost, ali i cigarete. Takođe, svako nesportsko navijanje će biti sankcionisano - dodao je Živković.

Finani turnir biće održan od 16. do 19. februara u hali Čair, a karte će biti puštene u prodaju u ponedeljak, 13. februara na biletarnici hale Čair.

Delegacija Košarkaškog saveza je obišla halu Čair i upoznala se sa svim uslovima koji nudi ovaj objekat. Kako su nam potvrdili u hali Čair, ovih dana radnici postavljaju fiksatore za koševe u hali.

Košarkaške reprezentacije u Nišu

Na pitanje novinara da li će košarkaška reprezentacija igrati mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji, Dejan Tomašević nije dao prezicnije informacije.

- Dejan Bodiroga je zadužen za reprezentativne selekcije. Razmišljamo o tome, ali ne mogu ništa da kažem. Bodiroga je čovek za to pitanje. Očekuju nas kvalifikacije i za košarkašice. Biće košarke u Nišu - rekao je Tomašević.

Nakon žreba za Evropsko prvenstvo Bodiroga je rekao da reprezentacija neće igrati sve mečeve u Beogradu.

- Igraćemo pet mečeva u Srbiji, ali već sada je sigurno da nećemo sve duele igrati u Beogradu. Ima dosta zainteresovanih gradova koji bi da budu domaćini reprezentaciji, ali ćemo u dogovoru sa selektorom Ivkovićem uskoro doneti konačnu odluku - izjavio je tada Dejan Bodiroga, a preneo sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Protivnici u kvalifikacionoj grupi će nam biti Crna Gora, Izrael, Estonija, Slovačka i Island.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: