Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 30. 8. 2016.

| Sport

Toplički mališani uspešni u UEFA školi fudbala

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Deca igraju fudbal
Deca udaljena sa ulice i od kompjutera; Foto: JV

Oko 200 dečaka iz Prokuplja i Blaca uspešno je prošlo Otvorenu zabavnu školu fudbala, koja se već 12 godina zaredom organizuje pod pokroviteljstvom UEFA i Fudbalskog saveza Srbije.

Kao potvrdu svog učešća mališani stari između 6 i 12 godina su dobili diplome. Ali jedan od organizatora Vanja Stojanović kaže da primarni cilj nije samo učenje fudbala, već da se deca, bez obzira na njihove fizičke sposobnosti, versku ili nacionalnu različitost, "pomere sa ulice" i usmere na zdrav život i sport.

U školi kroz smeh i zabavu mališani treba da nauče osnovna pravila zdravog načina života. Veliki broj dece posle ove škole nastavlja da igra fudbal, košarku, odbojku ili nastavlja da se bavi bilo kojim sportom - rekao je Stojanović.

Stojanović dodaje da je i pored velike odgovornosti jer se radi o maloj deci, zahvaljujući velikom i nesebičnom zalaganju pre svega instruktora škole koji su volonterski radili predhodna tri dana, sve proteklo u najboljem redu.

Inače, Škola fudbala je međunarodna manifestacija koja se održava u 20 zemalja širom sveta, a do sada ju je pohađalo više od milion mališana. Tokom škole deca kroz zabavu uče osnovna pravila zdravog načina života.

Rekviziti koji su korišćeni u radu škole će narednih dana biti podeljeni sportskim klubovima i školama kako bi se, kako kažu organizatori, bar malo poboljšali uslovi za sportske aktivnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: