Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 30. 10. 2016.

| Sport

Treći poraz u nizu košarkašica Studenta

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Šut stao u poslednjih 10 minuta; foto: Stefan Komadinić

Jako lošom igrom u poslednjoj četvrtini, košarkašice niškog Studenta pretrpele su treći uzastopni poraz u prvenstvu. Nišlijke su nadigrane od košarkašica Šapca 77:61 u derbiju sredini tabele Prve ženske lige Srbije.

U prva tri kvartala utakmice odigrane u hali Osnovne škole “Dušan Radović” viđena je ravnopravna borba. Ekipe su se često smenjivale u vođstvu, da bi katastrofalnom igrom u poslednjih 10 minuta, pre svega što se efikasnosti tiče, Nišlijke pretrpele poraz.

Niški sastav bio je bolji rival u prvom poluvremenu. Veći deo prve četvrtine vladala je rezultatska klackalica. Predvođene iskusnom Bojanom Vulić Nišlijke su ovu deonicu rešile u svoju korist 23:21.

I u drugom periodu izabranice Dimitrija Stojiljkovića držale su konce igre u svojim rukama. Šut ih je odlično služio, te su u 18. minutu imale i dvocifrenu prednost (41:31), da bi na odmor otišle sa 7 poena viška - 43:36.

Drugo poluvreme bolje su otvorile gošće iz Šapca, pa su serijom 10:2 do 24. minuta preokrenule rezultat u svoju korsit (46:45). U trećoj četvrtini obe ekipe postizale su koševe u serijama, smenjivale se u vođstvu, a u poslednjih 10 minuta Šapčanke su ušle sa minimalnim suficitom na svom kontu - 55:54.

U finalnom kvartalu na parketu je postojao samo jedan tim - Šabac. Niški tim je potpuno stao šut, greške su se ređale kao na traci, što su gošće znale da iskoriste, ubedljivo dobile poslednju deonicu (22:7) i sa celim plenom iz ovog meča krenule put Šapca. Na kraju, 77:61 za gostujući sastav.

Nakon kompletnog 5. kola “studentkinje” sa skorom od 2 pobede i 3 poraza zauzimaju 8. mesto na tabeli, a u 6. kolu gostovaće trenutno prvoplasiranoj ekipi na tabeli subotičkom Spartaku.

STUDENT - ŠABAC 61:77 (23:21, 20:15, 11:19, 7:22)

Hala Osnovne škole “Dušan Radović, Niš

Sudije: Petar Jovašević i Milan Nikolić

Student: Nikolić 5, Jeremić 3 (7sk), Stojčić 4, Dimitrijević 5, Živanović, Zlatković, Vulić 15 (5sk), Točaković, Đorđević 4, Stošić 6, Živković 4 (7sk), Vukićević 15 (12sk)

Šabac: Vuković 16 (9sk), Stevanović 19 (10sk), Jokić 5, Trebovac 8, Kerkez 6, Velisavljević 3 (6sk), Marković 4, Jokić 16 (6sk), Jovanović, Zec

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: