Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 14. 5. 2014.

| Sport

"Trojka iz bloka" u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
trojka-iz-bloka

Humanitarno šutiranje trojki u Nišu biće održano u subotu, 17. maja od 14:30h u Nišu na košarkaškom terenu Osnovne škole "Sveti Sava", a prikupljeni novac biće iskorišćen za pomoć porodici Milivojević.

“Trojka iz bloka“ je sportsko - humanitarna akcija kojom je predviđeno prikupljanje novca na turniru kojim bi se pomoglo socijalno ugroženim porodicama.

Do sada je ovaj turnir održan u 5 gradova (Beogradu, Čikagu, Kragujevcu, Novom Sadu i Subotici) i od prikupljenog novca je 11 porodica, koje broje oko 70 dece, dobilo novo kupatilo, kažu organizatori turnira.

plakat

Prijavljivanje na turnir za šutiranje trojki iznosi 200 dinara.

Svaki učesnik šutira trojke sa 3 pozicije, ima na raspolaganju 5 lopti na svakoj poziciji i ukupno vreme od 40 sekundi, kažu organizatori. Deset šutera sa najviše postignutih trojki se plasira u finale, u kojem se za ukupno vreme od jednog minuta šutira sa 5 pozicija po 5 lopti. Pobednik osvaja pehar i nagradu.

Oragnizaciju turnira u Nišu pomoglo je studentsko-učeničko udruženje "ORNAS".

Pomoć porodici Milivojević

Porodica za koju se skuplja donacija je sedmočlana porodica Milivojević koja živi u niškom naselju Ledena Stena. Porodicu čine: majka Mariola, otac Dragiša, deca Miodrag (11), Miljana (9), Milidar (7) , Milunka (6), Momčilo (4).

porodica

U objašnjenju se navodi da je do pre nešto više od šest meseci porodica je živela u katastrofalnim uslovima. Bez struje, bez osnovnih uslova za život, a često i bez dovoljno hrane. Otac je nekada radio u MIN-u, Kostolcu i Obiliću, ali je nakon 2000. godine na birou. Iako je otac vredan čovek, posao ne može da nađe, pa uglavnom radi sezonske poslove. U razgovoru sa školskim psihilogom saznali smo da su sva deca koja idu u školu, vaspitana, dobra i da su odlični učenici. Posetivši porodicu uverili smo se u ovu tvrdnju. Na mesečnom nivou prihoduju 18.000 dinara socijalne pomoći od čega plaćaju struju 6.200 dinara.

Dečiji dodatak, još uvek, ne dobijaju, jer su za to neophodni papiri iz Skoplja, odakle je rodom majka Mariola. Blic fondacija pružila im je pomoć u vidu novih dvoseda, ormana, stolom, stolicama i kuhinjom, a OŠ „Bubanjski heroji“ im je uz pomoć akcije koje su organizovali njihovi drugari iz odeljenja, kupila dva kreveta na kojima spavaju majka i petoro dece.

Kako kažu organizatori ovog turnira, i dalje su ostali veliki problemi, koji se pre svega tiču kuće jer je građena 70- ih godina prošlog veka. Plafon je karatavan, u veoma lošem stanju, pa postoji opasnost da se sruši. Drugi veliki problem ove porodice predstavlja to što se kupatilo nalazi izvan kuće, što, pogotovo zimi, znatno otežava životne uslove, imajući u vidu da si deca mala. Kupatilo nema bojler, pa se deca kupaju posipajući se vodom koju greju na šporetu.

Humanitarno-sportskim projektom „Trojka iz bloka“ odlučili smo da pomognemo porodici Milivojević tako što ćemo im srediti kupatilo i spojiti ga sa kućom. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jole

    08:32 // 15. 5. 2014.

    Drago mi je da su moji sugrađani još jednom pokazali svoju humanost na ovakav način.

  • N Dj

    20:12 // 14. 5. 2014.

    Samo vreme da posluzi, lepa akcija!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: