Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:44, 21. 5. 2016.

| Sport

Porazom od Zvezde Radnički ostao bez Evrope

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
800x600-RadnickiZvezda2.jpg
Zvezda ima terensku inicijativu; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog poraženi su u poslednjem 37. kolu od Crvene zvezde u Beogradu rezultatom 2:0 (0:0) i tako ostali bez plasmana u Evropu. Golove za novog šampiona države postigli su Petar Orlandić i Aleksandar Katai.

Nije uspeo tim Milana Rastavca da pokvari slavljeničku atmosferu crveno-belih, koji su pre meča primili šampionski pehar pred krcatim tribanama stadiona u Ljutice Bogdana. 

Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji Crvene zvezde, u nastavku su Nišlije zaigrale otvorenije, ali su u jeku napada kažnjeni za promašaje i na taj način ostali bez plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope.


Prvih 45 minuta u znaku domaćina

Terensku inicijativu na startu meča imala je domaća ekipa, ali bez izglednih šansi za gol. Radnički je dobro stajao na terenu i discplinovano se branio. Međutim, posle povlačenja Vieire od strane Radoša Bulatovića u šesnaestercu Radničkog, sudija Vujović je pokazao na belu tačku u 13. minutu.

Na sreću po niški tim, Marko Petković je loše izveo penal, pa je lopta završila visoko preko gola.

Već 3 minuta kasnije, crveno-beli su imali novu šansu. Katai je prošao po levoj strani i uputio odličan centaršut po zemlji, ali je Vieira loše reagovao i sa 4 metara promašio gol.

Radnički je imao problema sa presingom protivnika i nije uspevao da dugo zadrži loptu u svom posedu, a u 20. minutu dobru šansu za crveno-bele imao je Srnić, čiji je jak šut sa ivice šesnaesterca završio preko prečke.

Posle perioda igre bez šansi, pravo niotkuda Aleksandar Katai je pogodio stativu. U 39. minutu posle odbijene lopte “desetka” Zvezde je iz prve šutirao sa 20 metara i pogodio okvir gola Jovanovića.

Do kraja poluvremena, još jednom je Katai zapretio iz daljine, lopta je otišla pored gola, pa se na odmor otišlo najnepopularnijim rezultatom 0:0


Orlandić i Katai kaznili promašaj Mrkića

U mirnom ritmu otvoreno je drugo poluvreme, a prvu priliku imao je domaćin u 51. minutu. Rezervista Cvetković je centrirao sa desne strane, na nekih 10 metara od gola najviši u skoku bio je Vieira, ali je čuvar mreže Nišlija dobro reagovao.

Već u narednom napadu Zvezda je imala stopostotnu šansu. Posle majstorija Kataia u šesnaestercu Nišlija, kojima je predriblao Petrovića i Bulatovića, odigao je povratnu Plavšiću, Jovanović je bio savladan, ali je sa gol linije olptu izbio Darko Bulatović.

Nišlije nisu stvorile šansu skoro 60 minuta, a onda su stvorile dve za minut. Prvo je posle prodora kapitena Jovanovića lopta došla do Apostolovića, čiji je šut sa desne strane iskosa izblokirao Ibanjez. U nastavku akcije Marjanović je sa desne strane centaršutom pronašao Mrkića, čiji je udarac glavom izblokirao jedan od odbramenih igrača domaćina.

Kako je meč odmicao igra je dobijala na dinamici, Radnički je zaigrao otvorenije, napadao sa više fudbalera, ali je teško dolazio do kaznenog prostora protivnika.

U 72. minutu dobru priliku za niški tim imao je Saša Marjanović. Fintom šuta lepo se oslobodio čuvara i slabijom levom nogom ciljao u bliži ugao Kahrimanovog gola, ali je čuvar mreže bio dobro postavljen.

U narednom napadu Mrkić je propustio idealnu priliku za gol. Đuričković ga je sjajno spojio sa golom, a šut mladog igrača niškog sastava završio je na stativi. Slobodno se može reći da je mladi napadač bio sebičan u ovoj situaciji, jer je na drugoj stativi imao usamljenog Đuričkovića.

U sledećoj akciji Zvezda je kaznila promašaj Nišlija. Posle centaršuta Ibanjeza Orlandić je bio najviši u skoku i odličnim udarcem glavom matirao nemoćnog Jovanovića - 1:0.

Posle primljenog gola krenuo je gostujući tim na sve ili ništa, a veliki prostor u napadu crveno-beli iskoristili su u 82. minutu kada je posle odličnog prodora Katai preciznim šutem naterao Jovanovića da po drugi put vadi loptu iz mreže. 

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, Zvezda je odličnu sezonu završila pobedom, a niški tim sjajne partije ove takmičarske godine nije uspeo da kruniše izlaskom na evroscenu.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 2:0 (0:0)

STADION: Rajko Mitić, Beograd

STRELCI:Orlandić u 74. i Katai u 82. minutu za Crvenu zvezdu

SUDIJA: Majo Vujović (Novi Sad)

ŽUTI KARTONI: R: Bulatović, Marjanović (Radnički)

CRVENA ZVEZDA: Damir Kahriman, Zoran Rendulić (od 51. Srđan Plavšić), Aleksandar Luković, Luis Ibanjez, Marko Petković (od 41. Miloš Cvetković), Mičel Donald, Damijen Le Talek, Marko Grujić, Aleksandar Katai, Slavoljub Srnić, Ugo Vieira (od 67. Petar Orlandić)

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanović, Radoš Bulatović, Nemanja Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Miloš Petrović, Marko Tomić (od 86. Petar Krstić), Saša Marjanović, Petar Đuričković, Aleksandar M. Jovanović, Andreja Apostolović (od 76. Miodrag Todorović), Marko Mrkić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    14:35 // 23. 5. 2016.

    To nije tim ni za seosku ligu a kamoli za Evropu.Ovako bi samo otislo ko zna koliko para za klub,a nikakve koristi ne bi bilo.

  • pera

    07:57 // 23. 5. 2016.

    Vojvodina je izgubila od Partizana.Zvezda je mnogo jaca od Partizana i potpuno je jasno da bi razbila Vojvodinu da je htela da igra u punom sastavu. Cak i nereseno na toj utakmici bi Radnicki odvelo u Evropu.Jedino sa Vojvodinom je Zvezda odigrala sa trece-cetvrto pozivcima.Zvezda nas je izbacila iz Evrope i niko drugi.Evropu smo na zelenom terenu zasluzili. Mile nisi u pravu. Ovo su cinjenice.

  • mile

    21:59 // 22. 5. 2016.

    niste zasluzili evropu

    • Objektivan

      23:46 // 22. 5. 2016.

      Mile definitivno nisi u pravu.Dogovor Zvezde i Vojvodine je izbacio Radnicki iz Evrope a ne igra Radnickog.Jedna jedina utakmica na kojoj je Zvezda igrala sa trecim sastavom je Vojvodina(Caki prvi put igrao posle 2 godine)a takvu Zvezdu bi i nas Car Konstantin pobedio.Mi smo igrali protiv kopletne Zvezde,protiv 42.500 gledalaca i sudije koji je bivsi igrac Vojvodine.Pametnom coveku je tu sve jasno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: