Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:03, 28. 7. 2014.

| Sport

Udovičić u Nišu: "Okončaćemo propadanje klubova"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
vanja-udovic,-dragoslav-stepanovic-i-vidak-perovic.jpg
Dragoslav Stepanović, Vanja Udovičić i Vidak Perović na stadionu Čair; foto: Stefan Komadinić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić bio je gost predstavnika Fudbalskog kluba Radnički iz Niša sa kojima je razgovarao o profesionalizaciji sportskih klubova.

Udovičić je iskoristio vreme pre sednice Vlade, koja je održana u zgradi Univerziteta u Nišu, da poseti stadion Čair i razgovara sa predsednikom Fudbalskog kluba Radnički Vidakom Perovićem o privatizaciji.

- Imao sam priliku da razgovaram sa novim predsednikom kluba o aktuelnoj temi, o onome što najviše zanima celokupnu Srbiju, a to je profesionalizacija sporta. Stav države je da okončamo propadanje klubova i stavimo tačku na urušavanje srpskog sporta i pokušamo da krenemo krupnim koracima napred - rekao je Vanja Udovičić.

DSC-0084 Vidak Perović predao je šal Radničkog Vanji Udovičiću; foto: Stefan Komadinić

On je dodao da je želja Vlade Srbije da “profesionalizuje sport i vrati sjaj srpskog sporta i bude odgovorna prema građanima”.

- Treba da zaustavimo ulazak para poreskih obveznika na neodgovoran način i neodgovorno trošenje tih istih para. Mislim da je svima dosta propadanje svih dobara, ne samo sporta. Želja nam je da profesionalizacijom uvučemo zdrav kapital i zainteresovane subjekte koji žele da ulažu i pomognu sportu - dodao je Udovičić.

On je istakao da je Ministarstvo omladine i sporta uradilo svoj deo posla u pripremi privatizacije.

- Ne možemo pričati o konkretnim stvarima ili modelima jer kolegijum Vlade još nije odlučio kom modelu ćemo pristupiti. Meni je kao ministru sporta ključno da čujem što više iskustava ljudi koji znaju kako sport diše. Došao sam da dobijem inpute koji su drugačiji nego kada je čovek u Beogradu. Drugačije je kada dođete u Niš i to je bitno, da ne gledamo sport iz fotelje - istakao je Udovičić.

DSC-0071 Vanja Udovičić u prostorijama Fudbalskog kluba Radnički; foto: Stefan Komadinić

Ministar sporta i omladine je kratko razgovarao sa Vidakom Perovićem i sekretarom kluba Bobanom Stankovićem, nakon čega je obišao stadion i pozdravio se sa trenerom prve ekipe Dragoslavom Stepanovićem.

- Zahvaljujem se ministru na pomoći, verovatno će nam pomoći da završimo stadion. Želim mu puno uspeha u daljem ministrovanju i životu - kratko je izjavio Vidak Perović, predsednik Radničkog koji nije želeo ništa više da priča jer “ministar žuri na sednicu Vlade”.

Predsednik Radničkog Vidak Perović predao je ministru šal Radničkog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nele Popovic

    10:14 // 30. 7. 2014.

    Kupio je jer tamo igraju dosta dobrih igraca i blizu mu je. Da su nasi klubovi u boljem stanju kupio bi i njih!

  • Kursum-Ljuti

    02:33 // 30. 7. 2014.

    Ministre Udovicicu ako stvarno volis juznu Srbiju?Pitaj Gabrielea Volpija(ex vlasnika vaterpolo kluba Pro Recco)u kome si i ti igrao.Zasto je kupio NK Rijeku?Da li bi kupio Radnicki Nis mozda?

  • Tanja

    12:24 // 29. 7. 2014.

    Ovakav "ležeran" stav Predsednika Radnčkog, g.Perovića,govori o odnosu prema Ministru i prema sportu uopšte. U klubu još živi duh Bulatovića.Teško je iskorenitu tu "kafansku", primitivnu bahatost.

    • nidza

      00:39 // 30. 7. 2014.

      Bulatovic postavio svog kolegu penzionera, ex boksera na mesto predsednika kluba?!? Pa on ne zna da ukrsti prosto prosirenu recenicu???? Kukala nam majka ko nas predstavlja!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: