Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 7. 2. 2016.

| Sport

Važna pobeda Naise u Petrovcu na Mlavi

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
naisagolman.jpg
Jedna od junakinja pobede nad Slogom - Tamara Popović; foto: Vanja Keser

Rukometašice Naise preokretom u drugom poluvremenu savladale su na gostovanju ekipu Sloge iz Petrovca na Mlavi - 34:32 (16:18). Nišlijke su ostvarile jaku bitnu pobedu i nanele poraz direktnom konkurentu za plasman u plej-of.

Loše su rukometašice iz Niša otvorile meč. Sloga je povela sa 3:0 i 4:1, a niške rukometašice su sredinom prvog poluvremena konsolidovale redove i pred odlazak na odmor izjednačile 16:16. Kapiten Naise Hristina Nedeljković napravila je nekoliko grešaka i time omogućila protivnicama da prvih 30 minuta reše u svoju korist - 18:16.

Petrovčanke su konstantno vodile do 45. minuta. Međutim, mladom niškom timu nije ponestajalo upornosti, pa su u finišu utakmice preko Nedeljekovićeve, Đokovićeve i Radovićeve ostvarile ključnu prednost, preokrenule rezultat i osvoje dva bitna boda.

Treba istaći učinak golmana niškog sastava Tamare Popović, koja je čitav meč izvrsno branila i tako sve vreme davala vetar u leđa svojim saigračicama.

Šef stručnog štaba Naise Svetislav Jovanović pohvalio je igru svojih devojaka i istakao da je pred njima još nekoliko teških izazova.

U najavi meča sam istakao da su pred nama tri utakmice protiv nezgodnih protivnika i da moramo da osvojimo makar dva boda. Taj cilj je ostvaren, ali ne smemo sada da stanemo već u istom ritmu da odigramo i naredne mečeve - rekao je Jovanović.

Pobedom u Petrovcu na Mlavi Naisa je sačuvala 3. poziciju na tabeli i sada ima 17 bodova, dok je Sloga na 6. mestu sa 11.

U narednom kolu Nišlijke sledećeg vikenda dočekuje Radnički iz Kragujevca.

SLOGA - NAISA 32:34 (18:16)

SD Dragutin Tomašević, Petrovac na Mlavi

Sudije: Vanja Antić (Beograd) i Jelena Jakovljević (Jakovo)

Sedmerci: Sloga 5 (5), Naisa 4 (3)

Isključenja: Sloga 6, Naisa 6 minuta

SLOGA: N. Kolundžić 6 odbrana (1), Pavlović, 6 odbrana Jovanović, Bogujević 3, Joksimović, Simeonović, Terzić 5, Končar 5, Đorđević 11,  Vranić 3, Milošević, Blagojević, Aleksić, Mladenović, Orlović 2, T. Kolundžić 4

NAISA: Popović 19 odbrana, Nikolić, Veljković 1, Milojević 3, Pešić 1, Mitrović, Stefanović, Đoković 7, Radović 9, Nedeljković 12, Popović, J. Zdravković, Mitrović, T. Zdravković 1, Tanasković, Filipović

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: