Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 9. 7. 2013.

| Sport

Zamalo da zaborave nišku olimpijku

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
lidija-mihajlovic,-streljastvo,-smederevo.jpg
Lidija Mihajlović; foto: facebook.com/sdsmederevo

Zbog neredovnih isplata Grada prema Streljačkom klubu Niš 1881 Lidija Mihajlović ne može da overi zdravstvenu  knjižicu i tako nastavi lečenje. Gradonačelnik Niša obećao da će biti uplaćen novac.

U Streljačkom klubu Niš 1881 je teška situacija, ali najviše trpi osmostruki dobitnik nagrade za najboljeg sportistu Niša u izboru Sekcije sprotskih novinara.

Lidija Mihajlović, učesnica Olimpijskih igara u Barseloni (1992. godine) i Pekingu (2008.), od 1994. godine zaposlena je u Streljačkom klubu u Nišu i preko njega ostvaruje pravo na zdravstveno osiguranje. Pre dve godine njoj je izvršena transplatacija bubrega, pa joj je terapija neophodna.

- Ja sam dobitnik nacionalnog priznanja, ali i taj novac ulažem u klub. Imam pravo da se lečim na klinici VMA, ali meni doktor treba u Nišu. Ne mogu da se lečim jer mi je knjižica neoverena, meni je život ugrožen - rekla je Lidija.

Zbog osvojene srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 1994. godine Lidija je dobila nacionalno priznanje. Ova niška strelkinja ima i bronzane medalje na Svetskom i Evropskom u ekipnoj konkurenciji, medalje na Svetskim kupovima i Kristalni globus. Od Grada Niša dobila je najviše priznanje - nagradu “11. januar”.

- Ne mogu da podnesem više, ne treba mi sve ovo. Toliko sam uradila za grad i klub, a ovo da doživljavam. O plati i ne pričam, godinu i nešto nismo primili platu. To i ne spominjem. Iz ličnih prihoda plaćamo Zoran Stojiljković i ja da odemo na takmičenje, dajem za gorivo, za hranu deci. Kupujemo namirnice u marketu jer nemamo za hotel i restorane - kaže Lidija.

Grad Niš je odredio 700.000 dinara stimulativnih sredstava za period od 1. jula do 31. decembra, što je isti iznos koji je bio određen za prvi deo godine. Prema odluci Komisije za sport, Streljački klub bi trebalo da dobije još 711.000 dinara.

- Za 6 meseci dobili smo 235 hiljada, a po odlukama gradonačelnika i Komisije trebalo je da dobijemo 1.411.000 dinara za prvi deo godine. Telefon je isključen, Internet neplaćen, kotizacije neplaćene, hoteli neplaćeni, sve je rezervisano na osnovu poznanstava - priča Lidija.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić bio je iznenađen situacijom u klubu.

- Nisam uopšte upoznat. Daću nalog, biće danas uplaćena sredstva, možete da proverite preko vašeg istraživačkog novinarstva. To nisu velika sredstva, sve što nije plaćeno, biće plaćeno danas - rekao je Perišić.

I pored problema u klubu, takmičari Niša nastavljaju da se bore i nižu uspehe. Juniori kluba su na Prvenstvu Srbije osvojili prvo mesto u ekipnoj konkurenciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srđan Branković

    09:58 // 10. 7. 2013.

    Verovatno nas proslavljeni strelac nije partijski kolega gradonacelniku, pa gospodin reaguje tek pod pritiskom javnosti.Na zalost, samo partijska knjizica sva vrata otvara.

  • john john

    22:51 // 9. 7. 2013.

    Bitno da ima para za Fk Sindjelic i FK Konstantin...ne daj Boze da nema za 5-razredne fudbalske klubove

  • Sitna riba u ovom moru plavom

    22:36 // 9. 7. 2013.

    Gradnacelnik pusti kisu tek kad pukne bruka. Do tada pare samo Radnickom jer je "preuzeo odgovornost" (tu se skuplja najvise politickih poena).Ostali nek pocrkaju, obaveze se na nesto,a isplate 10%

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: