Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 29. 10. 2014.

| Sport

Železničar: "Nedopustiva neodgovornost u napadu"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
miroslav-dzeri-djordjevic.jpg
Miroslav Džeri Đorđević će pokušati da ispravi nedisciplinu u napadu; foto: Vanja Keser

Trener niških rukometaša Miroslav Đorđević kaže da je zadovoljan igrom u odbrani njegove ekipe, ali da se u napadu lopte brzo "troše" i to mora da se ispravi.

Iako je sve vreme vodio i na kraju pobedio (24:22), Železničaru nije bilo lako na utakmici protiv Rudara u hali Čair u šestom kolu Superlige.

Sama utakmica je po tradiciji sa njima teška i prošle godine smo ispali iz lige zbog remija sa Rudarom. Godinu dana pre toga smo ovde u Nišu izgubili od njih golom razlike - priča Đorđević.

rk zeleznicar Rukometaši Železničara imaju pauzu u prvenstvu; foto: Vanja Keser

Železničar je treća ekipa u ligi po datim golovima sa kontom od 178 što je prosečno skoro 30 pogodaka po utakmici. Na listi primljenih golova je na drugom mestu (165), iza poslednje Kolubare koja je primila 238. “Želja” prosečno primi 27,5 golova.

I dalje nam je cilj da nam rival da najviše 24-25 golova. Posle Metaloplastike, uspeli smo da protivnika dovedemo na tu cifru. Zahvaljujući najviše odbranama Dejana Zlatanovića. On je oko pedeset odsto šuteva “skinuo”. Malo smo uspeli da kroz modifikaciju odbrane sa Mađarom, Prokićem i Basarićem i Pavlovićem na srednjem beku dobijemo na agresivnosti i čvrstini. Mislim da se u tom momentu to odrazilo i prava je stvar što sam uspeo da Mađara sačuvam za završnicu u napadu i odbrani - dodaje Đorđević.

Ipak, greške u napadu, naročito od najiskusnijih igrača, nisu oprostive.

Nezadovoljan sam što se pojavljuje neodgovornost u napadu što ću sigurno pokušati da ispravim. Ne mnogo kroz priču, koliko kroz rad. Stekao sam utisak da neki igrači koji ne igraju u odbrani, u napadu brzo potroše loptu, šutnu kada hoće. To nije krasilo ovu ekipu, već je to odraz nediscipline, ali se to rešava kažnjavanjem - kaže Miroslav Đorđević.

Igrači sa strane su dobili malo duži odmor i priliku da odu kućama. Ostao je, uz Nišlije, samo Milan Porobić koji treba da podigne aerobnu sposobnost.

Naredni meč Železničar će imati narednog vikenda kada dočekuje Crvenu zvezdu u 7. kolu Superlige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • poznavalac

    19:59 // 30. 10. 2014.

    Pustite Dzerija miru.Vidite valjda da mu Proka sedi za vratom i odredjuje ko ce da igra.On nije Piki da ima svoje ja pa zato svoje komplekse leci na igracima!Nicija nije gorela do zore!

  • shaft

    08:37 // 30. 10. 2014.

    pa ti li ce gi naucis i kaznjavas?dok je proka bio,dodavao si peskire i vikao-dizi ruke u odbranu!

  • natalija

    19:21 // 29. 10. 2014.

    komentara je sve manje,ali i publike na utakmicama.Sta to znaci?Pa publika je ogorcena bilo je kritika na racun uprave i trenera,ali iza njih stoji politika i nemoze im niko nista Nis voli rukomet ali

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: