Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 21. 2. 2012.

| Sport

Železničar dočekuje PKB u hali Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_rukometasi-naisusa-u-cairu (1)

Rukometaši Železničara ugostiće ekipu PKB-a u sredu, 22. februara od 18:30h u hali Čair. Ulaz je 100 dinara, a karte su u prodaji na biletarnici hale.

Niški superligaš vraća se u halu Čair gde je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu kada je sredinom novembra golom u poslednjim sekundama pobedio Rudar. Železničar je prvi i jedini niški klub koji je igrao u renoviranoj hali, a od srede bi hala trebalo da bude opet dom rukometaša. U zaostalom meču 16. kola Železničar da dočeka PKB, a ulaz na utakmicu koštaće 100 dinara.

- Uprava je donela odluku da se karte puste u prodaju iz bezbednosnih razloga, zbog ponovnog ulaska u halu i kako bi rukomet opet počeo da se vrednuje. Uveli smo simboličnu cenu karte, a biće u prodaji na biletarnici hale 2 sata pre utakmice. Znamo da je teška finansijska situacija. Kao simboličan gest, prve tri ulaznice kupili smo predsednik kluba Ljubomir Radulović, sportski direktor Slobodan Miliosavljević i ja - rekao je Vojislav Kraljić, direktor kluba.

Železničar je ove godine odigrao samo dve utakmice jer su se neki mečevi odlagali zbog vremenskih uslova. Prvo je pobedio Jugović u Kaću, a za vikend i Dinamo u Pančevu. Protiv PKB-a tim ulazi sa većim samopouzdanjem, ali nedovoljnim pripremama tokom pauze.

- Imali smo samo jednu trening utakmicu, protiv Vardara. Imali smo premali broj treninga, čak smo juče fizički podelili teren sa košarkašicama Studenta. Nadam se da ćemo prelaskom u halu prevazići to - rekao je Slobodan Milosavljević, sportski direktor Železničara.

U subotu Železničar je pobedio Dinamo u Pančevu i sa sedmim bodom na gostovanju pokazao da nije ekipa koja ume da pobeđuje samo na domaćem terenu.

- Pokazali smo u prethodne dve utakmice da smo ekipa koja ima snage da se bori protiv kvalitetnih protivnika i sudija. Pokazali smo borbenost i da možemo pobediti i bolje ekipe - rekao je Aleksandar Živković, trener Železničara.

Pobedom nad PKB-om Železničar bi se "popeo" sa desetog na šesto mesto tabele.

- PKB je kvalitetna ekipa koja ne igra tipičan rukomet. već ide na siguran napad. Svesni smo da sve od nas zavisi i da polako unosimo želju. Pa će tako i protivnik samo o nama da razmišlja - dodao je Živković.

Nakon ovog duela, niški rukometaši će za vikend ugostiti kragujevački Radnički, a naredne srede Obilić.

- Ovo je prilika da se vežu bodovi i time da ostvarimo prvi cilj. Imamo šansu da uzmemo 6 bodova, ali ja bih bio zadovoljan i sa 4. Posle PKB-a čeka nas Radnički koji je jedan od najtežih protivnika. Ali, idemo stepenik po stepenik - rekao je Živković.

U prvom kolu Superlige Železničar (tada Naisus) je izgubio od PKB-a rezultatom 35:32.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neko

    01:38 // 23. 2. 2012.

    mislim da bih uprava trebala da pozove navijace da navijaju,a ne obicni gradjani... treba se sesti sa navijacima i razgovarati...

  • Nis u dusi

    17:52 // 21. 2. 2012.

    Ajmo Meraklije sutra da pokazemo ko su najbolji navijaci,i da pomognemo nasem Zelji da se vrati na stare staze slave kao nekada!

  • Mirko

    17:45 // 21. 2. 2012.

    Ajmo Meraklije dodjite da bodrite ,,vasu Zelju'' i napravite paklenu atmsoferu,nemojte samo da budete na utakmicama Radnickog,Zelja je i vas klub!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: